تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آنگاه كه روزه مى‏گيرى بايد چشم و گوش و مو و پوست تو هم روزه‏دار باشند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842299231




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- مصر و حماس رو در روی هم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مصر و حماس رو در روی هم تهران- ایرنا-حکم دادگاه قاهره درباره قرار گرفتن نام جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» در فهرست گروه های تروریستی، از سوی برخی از تحلیلگران، به تلاش قاهره برای پوشش ناتوانی های امنیتی خود و اقدامی در راستای خواست رژیم صهیونیستی برای محدودسازی گروه های مقاومت تعبیر شده است.


شبکه خبری «العربیه» نهم اسفند گزارش کرد دادگاه رسیدگی به امور اضطراری قاهره، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» را در فهرست گروه های تروریستی قرار داد.
پیش از نیز یازدهم بهمن یک دادگاه مصری نام گردان های «عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس، را در فهرست گروه های تروریستی همچون القاعده و داعش قرار داد.
این نخستین بار نیست که سردمداران مصر علیه حماس وارد عمل می شوند. پیش از این «حسنی مبارک» رییس جمهوری پیشین مصر، به سبب ارتباط حماس با گروه اخوان المسلمین، به حماس به چشم یک تهدید امنیتی داخلی نگاه می کرد و در برخورد با مساله فلسطین نیز همواره جنبش آزادیبخش میهنی فلسطین «فتح»، را بر حماس برتری می داد و تلاش می کرد با پشتیبانی از تشکیلات خودگردان، حماس را منزوی و ضعیف کند.
این سختگیری ها به ویژه پس از پیروزی حماس در انتخابات سال 1385 مجلس که همزمان با دستیابی نامزدهای مستقل هوادار اخوان المسلمین به 20 درصد کرسی های مجلس مصر بود، تشدید شد.
به طور کلی، مصر در دوره حسنی مبارک به حماس به عنوان باری سنگین می نگریست اما پس از خیزش های جهان عرب و سرنگونی رژیم مصر و قدرت یابی اخوان المسلمین، تغییر نگاه ها به حماس آغاز شد. البته برخی اقدام های «محمد مرسی» نخستین رییس جمهوری مصر پس از انقلاب 1389 که از اخوان المسلمین برآمده بود، در ورود نظامی به صحرای سینا برای ویران سازی تونل های زیرزمینی به بهانه مبارزه با قاچاق (شامل کالا، سلاح و...) تعجب بسیاری را برانگیخت.
دیری نپایید که با برکناری مرسی به دست نظامیان و تعیین «عبدالفتاح السیسی» به عنوان رییس جمهوری، قاهره به شدت علیه گروه حماس وارد عمل شد و فعالان این گروه را به اجرای عملیات نظامی علیه نیروهای ارتش مصر در شبه جزیره سینا و دیگر مناطق مصر متهم کرد.
همچنین حماس از سوی مقام های مصر به پشتیبانی از اعضای اخوان المسلمین متهم شد. رسانه های این کشور هم پس از هر یورش تروریستی علیه ارتش مصر در سینا ضد این گروه فلسطینی مطالبی را منتشر می کردند.

** نگاه فعالان سیاسی و تحلیلگران به حکم دادگاه قاهره
کارشناسان و فعالان سیاسی درباره حکم دادگاه قاهره علیه گروه حماس نگاه های گوناگونی دارند. برخی حکم دادگاه قاهره را تلاشی از سوی دولت مصر برای انتقال بحران داخلی به فراتر از مرزها قلمداد کرده و شماری دیگر با سیاسی دانستن حکم بر این باورند که این اقدام به نقش مصر در مساله فلسطین پایان خواهد داد.
به گزارش نهم اسفند تارنمای شبکه العربیه، جنبش حماس تصمیم دادگاه قاهره علیه این گروه را «تهدیدی بزرگ و خطرناک» دانست و اعلام کرد این تصمیم «لکه ننگی است که چهره دولت مصر را آلوده می کند».
«سامی ابوزهری» سخنگوی جنبش حماس، تصمیم دادگاه مصر را تلاشی شکست خورده برای صادر کردن بحران های داخلی مصر به بیرون از کشور قلمداد و تاکید کرد این اقدام مصر بر جایگاه و موقعیت حماس که میان فلسطینیان و همه رهبران امت اسلامی از احترام برخوردار است، هیچ تاثیری ندارد.
افزون بر این، روزنامه «العرب» چاپ قطر نهم اسفند در گزارشی درباره چرایی صدور حکم دادگاه مصر علیه گروه حماس نوشت: نظام مصر نتوانسته است برای بحران ها و چالش های داخلی راه حلی بیابد از این رو، اکنون از راه طرح مبارزه با گروه های مسلح و تروریستی در لیبی و صدور حکم علیه حماس تلاش می کند بحران ها را به بیرون از کشور فرافکنی کند.
به گزارش نهم اسفند روزنامه «الخبر» الجزایر، «یحیی موسی» یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی حماس، تصمیم دولتمردان مصر در قرار دادن نام این گروه در فهرست گروه های تروریستی را سیاسی دانست که هیچ پیوندی با واقعیت ندارد.
همچنین «فوزی برهوم» سخنگوی جنبش حماس در باریکه غزه، نهم اسفند به خبرگزاری «آناتولی» ترکیه گفت: مصر پس از این تصمیم سیاسی که به سود رژیم اسراییل است، دیگر در مسائل مردم فلسطین به ویژه پرونده های آشتی به عنوان یک میانجی گر بی طرف قلمداد نمی شود.
به باور این مقام حماس، چنین حکمی با هماهنگی دولت مصر و رژیم صهیونیستی برای هدف قرار دادن گروه مقاومت حماس صادر شده است.
پیش از این، مصر در حل اختلاف میان جنبش حماس و فتح که از زمان قدرت یابی حماس در تابستان 1386 در نوار غزه ژرف تر شد، نقش واسطه را داشت.
«معصوم مرزوق» معاون وزیر امورخارجه پیشین مصر، دهم اسفند به تارنمای «الوطن» این کشور گفت: قرار دادن نام حماس در فهرست گروه های تروریستی بر نقش مصر در پرونده آشتی میان گروه های فلسطین اثر منفی خواهد داشت و به نقش قاهره در مساله فلسطین پایان خواهد داد.
به گفته وی، باید میان مقاومت فلسطین و افرادی که به تنهایی برای بر هم زدن ثبات مصر تلاش می کنند، تفاوت قایل شد.
وی تاکید کرد «اکنون باید در برابر اتهام ها سند و مدرکی در دست داشت و هویت کسانی را که در رخدادهای تروریستی سینا نقش دارند، روشن کرد تا این مساله به روابط مصر و مقاومت فلسطین آسیب نزند».
سامی ابوزهری دهم اسفند نیز در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد دستگاه قضایی مصر با حکم خود علیه این جنبش و شاخه نظامی آن در حقیقت مقاومت ضد صهیونیستی را جرم دانسته و تلاش کرده است شکست نظامی رژیم صهیونیستی را در جنگ 51 روزه نوار غزه جبران کند.
سخنگوی حماس افزود: همه گروه های مقاومت فلسطین باید با در پیش گرفتن یک موضع تاریخی تلاش ها برای مجرم خواندن حماس و شاخه نظامی آن را محکوم کنند زیرا پیامدهای آن می تواند بر همه شهروندان فلسطینی در نوار غزه که با مشکلات ناشی از محاصره ظالمانه دشمن صهیونیستی روبرو هستند، تاثیر گذارد.
افزون بر این، روزنامه «العربی الجدید» چاپ لندن، نهم اسفند به نقل از دکتر «جمعان الحربش» نماینده مجلس کویت، نوشت: جهان می داند تروریست کسی است که در ماه رمضان صدها نفر را در میدان های «رابعه العدویه» و «النهضه» در مصر به خاک و خون کشیده و باریکه غزه را بیش از اسراییلی ها در محاصره قرار داده است.
به نوشته روزنامه العربی الجدید، «محمد ناصر» روزنامه نگار و نویسنده جهان عرب، صدور حکم علیه گروه مقاومت اسلامی حماس را آغازی برای مشروعیت بخشیدن به یک حمله نظامی به این گروه قلمداد کرد و گفت عبدالفتاح السیسی با چنین تصمیمی خواسته است از آخرین برگ برای رهایی خود استفاده کند و صهیونیست ها را خرسند سازد.
بر پایه گزارش روزنامه العربی الجدید، «طارق الرمز» رهبر حزب «سازندگی و توسعه» شاخه سیاسی گروه اخوان المسلمین مصر، این حکم را «بزرگ ترین خیانت به امت عربی» و «دردناک ترین ضربه خنجر سمی به مساله فلسطین» دانست.
به گزارش دهم اسفند خبرگزارش چینی «شینهوا»، «مشیر المصری» یکی از رهبران جنبش حماس، حکم دادگاه مصر را «سیاسی» و «کودتایی علیه تاریخ» به شمار آورد. وی این حکم را «محاکمه مساله فلسطین و به دادگاه کشیدن مقاومت» دانست.
او افزود: حماس به سوی آزادسازی فلسطین و بیت المقدس خواهد رفت و چنین حکمی این گروه را به خود سرگرم نخواهد کرد تا از راه مقاومت منحرف شود.
مشیر المصری از مقام های مصر، اتحادیه عرب و دیگر طرف ها خواست برای پایان دادن به این کار بیهوده قضایی و تبلیغات رسانه ای مصر علیه مساله فلسطین و مقاومت وارد عمل شوند.
افزون بر این، «طارق فهمی» رییس بخش «پژوهش های اسراییلی» در مرکز مطالعات خاورمیانه مصر، به خبرگزاری شینهوا گفت: احتمال دارد اسراییل از این حکم به عنوان بهانه ای استفاده کند و نوار غزه و گروه حماس را هدف یورش خود قرار دهد.
وی افزود: البته اسراییل به چنین حکمی نیاز ندارد زیرا حماس و نیروهای مقاومت از دید اسراییل و آمریکا، گروه تروریستی هستند.
بنابراین به نظر می رسد به باور بسیاری از کارشناسان خاورمیانه اقدام دادگاه مصر در قرار دادن نام حماس در فهرست گروه های تروریستی از یک سو به اوضاع داخلی مصر و ناتوانی دولت السیسی برای پایان بخشیدن به ناآرامی های این کشور به ویژه صحرای سینا بازمی گردد. این، در حالی است که گروه های تندرو وابسته به داعش مانند «انصار بیت المقدس» مسوولیت بسیاری از اقدام ها در سراسر مصر را بر عهده گرفته اند.
از سوی دیگر، فعالان سیاسی هشدار داده اند این اقدام دولت السیسی به چهره بی طرفانه و میانجی گرانه مصر در موضوع فلسطین آسیبی شگرف خواهد زد. بنابراین قاهره که طی سال های گذشته، ناآرامی ها در فلسطین را دستمایه نقش آفرینی منطقه ای و حتی بین المللی خود قرار داده بود، جایگاه پیشین خود را دستکم میان بخش مهمی از گروه های فلسطینی از دست خواهد داد زیرا گروه های مقاومت، اقدام مصر را با نگاه رژیم صهیونیستی و آمریکا در «تروریست خواندن خود» همسو می بینند.
* گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**9278**1961**2054



11/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن