تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804823020




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- کتاب باید در سبد فرهنگی خانوارها قرار گیرد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل هماهنگی امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: کتاب باید در سبد فرهنگی خانوارها قرار گیرد قزوین- ایرنا- مدیرکل هماهنگی امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه جامعه ایران نیازمند الگوی مناسب زیست فرهنگی است، گفت: کتاب باید در سبد فرهنگی خانوارها قرار گیرد.


به گزارش ایرنا، دکتر محمد مهدی احمدی یکشنبه شب درمراسم اختتامیه دهمین نمایشگاه کتاب استان قزوین که با حضور استاندار و جمعی از مسوولان در شرکت نمایشگاههای بین المللی قزوین برگزار شد،افزود: تاریخ هیچ تمدنی خالی ازکتاب وکتابت نبوده و همه فرهنگ ها با کتاب آغاز شده و رشد یافته اند.
وی اظهارداشت: از راه های توسعه فرهنگی هر جامعه ای فرهنگ کتابخوانی و جایگاه کتاب در آن جامعه است و میزان مطالعه و تولیدات کالاهای فرهنگی و هنری به عنوان شاخص توسعه یافتگی تلقی می شود.
احمدی ادامه داد: اندیشمندان برای اینکه جامعه ای رشد یافته داشته و آسیب های جامعه کاهش یابد، مردم را به کتابخوانی و گرایش به کتاب توصیه می کنند.
وی خاطرنشان کرد: علم و دانش از شاخص های تمدن اسلامی است و برای همین است که از نظر قرآن کریم میان عالم و جاهل تفاوت وجود دارد.
مدیرکل هماهنگی امور استانها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکیدکرد:یکی از شاخصه های ارزیابی توسعه فرهنگی هر کشور میزان مطالعه و کتابخوانی مردم آن مرز و بوم است.
احمدی تصریح کرد: ایران اسلامی با پیشینه تاریخی و تمدنی هفت هزار ساله انسانهای بزرگی را تربیت کرده؛ شخصیت هایی که بواسطه آنها همه ایرانی ها به ایرانی بودن خود مباهات می کنند.
وی اضافه کرد: حسنین هیکل روزنامه نگار و از شخصیت های کشور مصر علت عرب زبان شدن مردمان سرزمینش را پس از ورود اسلام به مصر، فقدان بزرگان و خردمندانی در ردیف فردوسی می داند و این بدان معنا است که ما ایرانی ها دین اسلام را که مبتنی بر فطرت بشری است مورد استقبال قرار دادیم ولی هویت و زبان خود را همچنان حفظ کرده ایم.
احمدی اظهارکرد: طبق آمارهای مجامع بین المللی و از جمله یونسکو، میزان مطالعه در ایران بسیار کم است در حالیکه از یکسو در فرهنگ دینی و ملی ما کتاب دارای جایگاه ویژه ای دارد و دیگر سوی این خطه در دامان خود فرهیختگانی چون فردوسی، مولوی و حافظ را تربیت کرده و لذا این اتفاق هیچ تناسبی با فرهنگ غالب و پیشینه تمدنی ما ندارد.
وی اضافه کرد: کاهش میزان مطالعه برشی است که ما را از فرهنگ و پیشینه خود جدا می کند و محققین باید آسیب شناسی کنند که چرا میزان گرایش به کتاب در جامعه ایران کم شده است.
احمدی با اشاره به قرآن به عنوان کتاب آسمانی و معجزه دین مبین اسلام و اینکه خداوند در قران کریم به قلم قسم یاد می کند،گفت: در حوزه دینی، کتاب و کتابت ارزش فراوانی دارد و در بسیاری از آموزه های دینی به علم آموزی و دانش افزایی تاکید شده است.
وی خاطرنشان داشت: باید با ایجاد فضای مطالعه و توسعه فرهنگی به حدی برسیم که با پیشینه خود تناسب داشته باشیم و به هویت ملی و دینی خود رجوع کنیم.
احمدی اضافه کرد: باید الگوهایی که برای زیست خود تعریف می کنیم برگرفته از الگوهای دینی و ملی باشد تا آسیب های ناشی از عدم گرایش به کتاب و کتابت کاهش پیدا کند.
وی یکی از شاخص های تمدنی اسلام را علم دانست و تسامح در رفتار مسلمین و تبلیغ علم و دانش را از عوامل گرایش به اسلام برشمرد و گفت: شخصیت انسانی که مبتنی بر فرهنگ و کتابت شکل بگیرد دارای نگاهی الهی و پرجاذبه خواهد بود و جامعه ای که چنین باشد جامعه ای بانشاط خواهد بود.
احمدی اضافه کرد: جامعه ای که با نگاه بدبینانه به دیگری توام باشد همه نگران سرنوشت خود بوده و هیچکس از عواقب آن ایمن نخواهد بود.
مدیرکل هماهنگی امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جامعه ای که براساس فرهنگ قرآنی و کتاب شکل بگیرد، جامعه ای با کرامت، رشد و توسعه یافته، اخلاق محور بوده و رحمانیت بر آن حاکم خواهد بود.
احمدی افزود: اگر نبی مکرم اسلام (ص) را دارای خلقی عظیم و رحمت للعالمین می دانند چون نگاه پیامبر گرامی اسلام بر اساس انسانیت است و به اعتقاد بسیاری از بزرگان همین نگاه پیامبر اسلام را منشا تحول می دانند.
وی اضافه کرد: دین اسلام دارای نظام ارزشی و مبتنی بر قانونمندی است، به طوریکه حتی برای دشمنی با دشمنان هم ضابطه و قائده دارد و با این دیدگاه حضرت علی (ع) برای قاتل خود غذا مشخص می کند.
مدیرکل هماهنگی امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: بنای اسلام بر حفظ حرمت و کرامت بشریت است و اخلاق محور و اصل آن است.
احمدی تصریح کرد: در ملاقاتی که چند سال پیش با جرج جرداق نویسنده و اندیشمند مسیحی داشتم از وی پرسیدم که چه چیزی باعث شد با وجود بسیاری ازچهره های جهانی و شخصیت های علمی، کتاب علی ندای عدالت انسانی و تالیف های دیگری در خصوص امام علی (ع) نوشتی که در پاسخ گفت من درباره بسیاری از شخصیت ها تحقیق کردم ولی انصاف علی من را جذب خود کرد و این شخصیت حتی نسبت به دشمنانش از حد خارج نشد و معتقدم نجات بشر در گرو احیای اندیشه علی است.
احمدی در ادامه گفت: ما فرهنگ دینی خود از قرآن به عنوان کتاب آسمانی و سنت ائمه و از طریق منابع اصیل اسلامی و کتب علمای بزرگ می شناسیم و لذا در جامعه ای که کتاب و فرهنگ مطالعه بر آن حاکم باشد شناخت بیشتر و عمیق تری از دین خواهد داشت.
مدیرکل امور هماهنگی استانهای وزارت ارشاد اسلامی افزود: نمایشگاه کتاب یکی از عوامل جریان ساز فرهنگی است و رابطه ای بین مردم و کتاب برقرار می شود و تقویت حوزه فرهنگ می تواند مشکلات سایر حوزه ها از قبیل اقتصادی و سیاسی را نیز حل کند.
احمدی افزود: متاسفانه در کشور ما با توجه به وجود تمدن غنی، توجه لازم به کتاب وجود ندارد و بیم آن می رود جامعه از فرهنگ غنی و اصیل خود دور بماند.
دهمین نمایشگاه کتاب استان قزوین از چهارم تا 10 اسفند ماه سال جاری با حضور 300 ناشر در شرکت نمایشگاههای بین المللی قزوین برگزار شد.
7389/ 6128/1352



11/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن