واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خشکبار قاچاق یا غیرقاچاق، مساله این است سنندج – ایرنا – در نشست روز یکشنبه شورای هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز استان کردستان موضوعات مختلفی مطرح شد که به نتیجه رسید جز یک مورد، شناخت خشکبار قاچاق از غیرقاچاق.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مساله این است که نیروی انتظامی استان کردستان محموله های بزرگ خشکبار را که عمدتا گردو است در مسیر مریوان به سروآباد ضبط می کند، پرونده برای رسیدگی به دادگاه ارجاع می شود و همزمان از اداره جهاد کشاورزی برای تشخیص ایرانی یا خارجی بودن کالا هم استعلام می شود.
نظر کارشناسی جهاد کشاورزی به دادگاه به دلیل دو پهلو بودن یا بیان اینکه مشابه این خشکبار در داخل تولید می شود، قاچاق بودن کالا را احراز نمی کند و پرونده در این موضوع با ترخیص کالا بسته می شود.
این مسئله موضوعی بود که توسط رییس اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز فرماندهی انتظامی کردستان مورد انتقاد قرار گرفت.
علیرضا مرادی در این رابطه گفت: با توجه به مسیر عبور خشکبار و حجم زیاد آن، مشخص است که این نوع خشکبار خارجی است و از مرزها وارد کشور شده است.
دبیر کمیته اطلاعات و عملیات کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا استان نیز در این نشست، گفت: با توجه به محدودیت امکانات، جهاد کشاورزی نمی تواند در این رابطه نظر قاطع دهد.
سرهنگ دارابی، افزود: نیاز به بررسی های کارشناسی نیست، با توجه به اینکه امکان تولید این حجم از کالای خشکبار در استان های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه وجود ندارد بنابراین مشخص است که این کالا از خارج وارد شده است.
به گفته وی این کالا از جنوب ایران به اقلیم کردستان ترانزیت می شود و از آنجا بخشی از آن به صورت قاچاق به داخل کشور باز می گردد.
نماینده اداره جهاد کشاورزی در شورای هماهنگی و نظارت بر کالای قاچاق نیز در این رابطه گفت: جهاد کشاورزی در دستورالعملی مقرر کرده بود که دیگر کار کارشناسی برای قاچاق بودن یا نبودن خشکبار صورت نگیرد تا مرکز تحقیقات بذر و نهال در کرج آن را مورد آزمایش قرار دهد اما از طرف دیگر گونه هایی از خشکبار در استان وجود دارد که خارجی است اما در داخل ایران کشت شده است، بنابراین نتایج این آزمایش ها هم نمی تواند ملاک دقیقی برای قاچاق بودن یا نبودن کالا باشد.
پاک ضمیر، افزود: اگرچه آزمایشگاه مرجع با امکانات لازم برای انجام این کار در استان وجود ندارد اما بر روال گذشته از جهاد کشاورزی استعلام می شود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کردستان نیز در این زمینه گفت: مناقشه بر سر این است که کالای خارجی در داخل کشور ضبط می شود که اگر در سر مرز بود چنین مشکلی وجود نداشت.
منوچهر رستمی، افزود: مراجع کارشناسی بر روی ایرانی بودن یا نبودن کالا و یا قابل کشت بودن یا نبودن آن در داخل کشور نظر می دهند.
وی ادامه داد: نظر کارشناسان دو پهلو است و رییس شعبه یا قاضی مربوطه قانع نمی شود و نمی تواند تصمیم به قاچاق بودن کالا بگیرد بنابراین حکم به قاچاق نبودن می دهد.
او گفت: طبق شرع و قانون اگر برای قاضی احراز نشد که کالا قاچاق است نمی تواند حکم به قاچاق بودن دهد.
با توجه به اینکه آزمایشگاه با امکانات لازم در استان وجود ندارد و ارسال نمونه کالا به مرکز تحقیقات بذر و نهال کرج و گرفتن جواب از این مرکز هزینه بر و زمان بر است همچنان دادگاه مجبور به بهره گیری از نظرات کارشناسی جهاد کشاورزی است که این نظرات نیز چندان دقیق نیست.
به نظر می رسد مسوولین باید ملاک دیگری برای احراز قاچاق بودن خشکبار در نظر بگیرند، در غیر این صورت نیروی انتظامی با توجه به اینکه ضبط محموله های خشکبار منتج به احراز قاچاق بودن آن نمی شود از ضبط و پیگری چنین محموله هایی منصرف می شود.
این همان اقدامی است که رییس اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز فرماندهی نیروی انتظامی کردستان در نشست شورای هماهنگی و نظارت بر کالای قاچاق در رابطه با آن گفت: اگر خشکباری که ما از قاچاق بودن آن اطمینان داریم پس از بررسی در دادگاه، آزاد می شوند ما دیگر اقدام به ضبط آنها نکنیم.ک/4
6108/1904
امید بهمنی
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]