واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل ستاد مدیریت بحران استان سمنان : 90درصدحوادث طبیعی منشا آب و هوایی دارند شاهرود - ایرنا - مدیرکل ستاد مدیریت بحران استان سمنان گفت: 90درصد حوادث طبیعی منشا آب و هوایی دارند.
به گزارش ایرنا، احمد طاهری روزیکشنبه در کارگاه آموزشی اصول و مبانی مدیریت بحران در روستاها ویژه بخشداران، دهیاران و کارشناسان شهرستان شاهرود افزود: بقیه حوادث مانند زلزله ، آتشفشان و ... منشا زمینی دارند.
شهرستان شاهرود با حدود 240 هزار نفر جمعت سه بخش و 51دهیاری دارد و در شرق استان سمنان واقع است.
وی تصریح کرد: با توجه به پیشرفت های علمی و فناوری روز می توان برخی حوادث را پیش بینی کرد و برای مقابله با آن برنامه ریزی کرد.
طاهری که با موضوع انتقال تجربه در حوزه مدیریت بحران سخن می گفت، تاکید کرد: شناسایی حوادث و علت یابی آن نقش کلیدی در هدایت و مدیریت بحرانها دارد.
این مسئول با بیان اینکه برای مدیریت حوادث نیاز به برنامه است ،
افزود: قرآن انسانها را در برابر حوادث به شکیبایی دعوت می کند.
به گفته وی با توجه به شرایط اقلیمی استان در شهرستانها با حوادث خاص هر منطقه رو به رو هستیم.
به گفته طاهری، در جنوبی ترین نقطه استان با کمبود آب و خشکسالی و در شمالی ترین نقطه شاهد زلزله، توفان، برف و بوران هستیم.
این مسئول از گسترش پدیده خشکسالی در استان خبر داد و تاکید کرد: دولت به تنهایی قادر به تامین میزان خسارت ناشی از بلایا نیست، با استفاده از اعتبار منابع دولتی می توان 15درصد خسارت ها را تامین کرد.
** حادثه خود به خود بلا نیست
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استان سمنان با بیان اینکه حادثه خود به خود بلا نیست، تصریح کرد: در نتیجه عملکرد جامعه انسانی است که حادثه به بلا تبدیل می شود.
وی مردم را رکن اصلی در برخورد با حوادث ذکر کرد و خواهان توجه به ظرفیت های روستاها در برخورد با حوادث شد.
به گفته وی در تمام حوادث، سهم مردم در نجات کسانی که دچار حادثه شدند، 90درصد ست.
** ایران الگوی مناسبی برای کمک رسانی به کشورهاست
طاهری در ادامه به نقل از نماینده واحد امداد و نجات سازمان ملل متحد در منطقه، گفت: ایران الگوی مناسبی برای کمک رسانی به کشورهای منطقه است.
به اعتقاد نماینده سازمان مذکور، نقاط حادثه خیز در ایران بسیار خوب شناسایی شده،مشکل نبود برنامه ریزی مناسب در برخورد با بلایا و پیر شدن جمعیت است که توان آنها در مقابله با حوادث کم است.
همچنین فرماندار ویژه شاهرود،گفت: کارگاه آموزشی اصول و مبانی مدیریت بحران در روستاها در واقع گردهمایی هم اندیشی است.
سید محمدرضا هاشمی افزود: این شهرستان به دلیل شرایط اقلیمی با حوادث متعددی رو به رو است و برخی بلایا ناشی از عملکرد انسانی و نتیجه ویرانی محیط زیست است.
وی به کمبود آب در دهستان های خارتوران و طرود اشاره کرد و از آبرسانی سیار به برخی روستاها خبر داد که آن را ناشی از کاهش بارندگی و خشکسالی دانست.
معاون استاندار سمنان، بر تشکیل کار گروه فرعی در روستاها تاکید کرد و خواهان شناسایی نقاط حادثه خیز، تقویت مشارکت جمعی، ارتقای سطح ایمنی و ایجاد آمادگی در جوامع روستایی شد.ک2
2047/
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]