واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون سازمان میراث فرهنگی : معرفی و پژوهش به عنوان بخش هایی از فرایند نباید تکفیک شود تهران - ایرنا - معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه پژوهش، آموزش و معرفی بخشی از حفاظت است، گفت: معرفی و پژوهش بخشی از فرایند مرمت هستند و نباید آنها را از یکدیگر تفیکیک کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه میراث ایرنا، محمدحسن طالبیان روز یکشنبه در سیزدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی اظهار کرد: سازمان میراث فرهنگی توجه و چشم انداز جهانی به پژوهش، حفاظت و معرفی آثار باستانی، تاریخی و فرهنگی دارد.
وی با بیان اینکه پس از گذشت 8 دهه از فعالیت های باستان شناسی هنوز به بسیاری از پرسش ها و مسایل بنیادین در این حوزه پاسخ داده نشده است، افزود: هنوز علوم میان رشته ای که در دهه اخیر در موضوع میراث فرهنگی بسیار فعال شد، به خدمت گرفته نشده است.
طالبیان ادامه داد: کتاب ها و کتابخانه های غنی حوزه باستان شناسی نیز محدود است و انتشار نتایج کاوش به کندی انجام می شود.
وی افزود: سازمان میراث فرهنگی باید به عنوان متولی موضوع باستان شناسی در تعامل بین پژوهشگاه میراث فرهنگی و دانشگاه حمایت لازم را در تربیت کیفی دانشجویان داشته باشد.
معاون میراث فرهنگی با اشاره به تلاش هایی که در حوزه ثبت آثار تاریخی صورت گرفته است، گفت: در این راستا شوراهای منطقه ای برای ثبت حریم ها راه اندازی شده و در بخش پایگاه های میراث جهانی نیز توسعه های کمی و کیفی انجام شده است.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به مواجهه این سازمان با 12 موزه ای که سال ها بلاتکلیف مانده بود، افزود: در دوره جدید مدیریتی سازمان میراث فرهنگی اعلام شد که باید برای فعالیت های به جامانده از دوره های قبل، اولویت بندی صورت گیرد.
وی ادامه داد: با این حال قرار بود موزه خراسان 4 سال آینده راه اندازی شود اما اکنون افتتاح شد و به تدریج در حال تکمیل است. همچنین برای بهره برداری از موزه های کرمانشاه، اهواز، تبریز و شیراز تلاش شده است.
معاون میراث فرهنگی گفت: تلاش می کنیم موزه دوران اسلامی را پس از مشکلاتی که طی 12 سال گذشته داشت، 28 اردیبهشت سال آینده راه اندازی کنیم.
سیزدهمین گردهمایی باستان شناسی که تا 12 اسفند ماه ادامه داد، فرصتی برای ارایه دستاوردهای باستان شناسی سراسر کشور است.
برپایی نشست های تخصصی در حوزه های باستان شناسی و علوم میان رشته ای از برنامه های این گردهمایی است، همچنین قرار است پژوهشگران به ارایه آخرین دستاوردهای باستان شناختی حاصل از انجام برنامه های پژوهشی بررسی و شناسایی، گمانه زنی و کاوش سال 92 در سراسر کشور، بپردازند.
مراسم تجلیل از پیشکسوتان باستان شناسی ایران، بزرگداشت پروفسور امبرتو شراتو باستان شناس و ایران شناس برجسته ایتالیایی و دپارتمان علوم باستانی دانشگاه رم سپینزا (بزرگ ترین دانشگاه اروپا) و نمایشگاه یافته های کاوش های باستان شناسی سال 92 از برنامه های جنبی این گردهمایی خواهد بود.
فراهنگ**7537**1601**
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]