واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پنج معبر مرزی برای امرار معاش اهالی روستاهای مرزی کردستان دایر است سنندج – ایرنا – معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار کردستان گفت: پنج معبر مرزی برای امرار معاش اهالی روستاهای مرزی کردستان در قالب کولبری دایر است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا آشناگر روز یکشنبه در نشست شورای هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا استان کردستان در سنندج افزود: زمینه لازم برای ارتقا معیشت مرزنشینان و تسهیل تجارت کولبران در این معابر پیش بینی شده است و تا کنون در این روستاها برای 11 هزار کولبر ، دفترچه تردد در معابر مرزی صادر شده است.
او اظهار کرد: برای پرداختن به کار تجارت یا کولبری راه های قانونی وجود دارد و نباید برخورد با کسانی که به صورت غیر قانونی از مرز عبور می کنند را برخورد با کولبران نامید.
او با اشاره به اینکه گاهی حرف های احساسی در مورد کولبران در مرز زده می شود، ادامه داد: از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم نه تنها به یک کولبر هم در استان تیراندازی نشده است بلکه شرایط برای تردد انها آسانتر شده است.
آشناگر گفت: حتی محدودیتی که برای واردات 68 قلم کالا از مرزهای رسمی استان وجود دارد در معبرهایی که کولبران در آن به فعالیت می پردازند، اعمال نمی شود.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار کردستان افزود: حتی در برخی مواقع به ما انتقاد می شود که اغماض زیادی در معابر در رابطه با کولبران اعمال می کنیم اما با توجه به شرایط بیکاری در منطقه ، دولت محدودیتی برای کولبران اعمال نکرده است.
وی اظهار کرد: با این حال محدوده مرزها و معابر کولبری مشخص است و با هرگونه تردد در حریم قرمز مرزها برخورد می شود و این رویه همه کشورها است و برای حفظ امنیت مرزها صورت می گیرد.
آشناگر در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه ماموران باید مبارزه با قاچاق کالاهای ممنوعه را مد نظر قرار دهند، گفت: کالاهایی همچون مواد مخدر، مشروبات الکلی و کالاهای آرایشی و خوراکی که فاقد استاندارد هستند بخشی از این کالاها است.
وی از تشدید کنترل و ممانعت از ورود مواد محترقه با توجه به نزدیکی عید نوروز از طریق مرزهای استان خبر داد.
او همچنین از نیروی انتظامی خواست با توجه به ورود مهمانان نوروزی به استان کردستان در بازرسی ها سهولت ایجاد شود چرا که با سختگیری ، امکان سفر مجدد مسافران به استان کمتر می شود.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار کردستان با اشاره به اینکه اعتباری برای طرح های فرهنگی حوزه مقابله با قاچاق در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: دستگاه های مختلف از جمله صدا و سیما در زمینه کارهای فرهنگی طرح های خود را به شورا ارائه دهند.
آشناگر قاچاق را یک عامل آسیب زای جدی برای محیط کسب و کار، تولید و تجارت دانست و بیان کرد: فرهنگ سازی گرایش مردم به مصرف تولیدات داخلی را افزایش می دهد.
وی گفت: تقویت تجارت در استان بویژه در مناطق مرزی در کنار تقویت اشتغال یکی از اهداف شورای هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا است.ک/2
6108/1904
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5]