واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سامان بخشی تعاملات تجاری در پایانه مرزی باشماق نیازمند مدیریت واحد است سنندج - ایرنا - مدیر پایانه مرزی باشماق مریوان گفت: سامان بخشی صادارات در این پایانه مرزی نیازمند مدیریت واحد و هماهنگ است.
مسعود کریمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مرز رسمی باشماق در طول چند سال گذشته همواره به عنوان گلوگاه مهم تعاملات مرزی از جمله صادرات و واردات مطرح بوده و تعاملات ارزی فراوانی در این مرز صورت گرفته است.
او با اشاره به اینکه پایانه مرزی متولی حمل و نقل بار و مسافر یک کشور است گفت: به خاطر شرایط خاص و موقعیت مرزی، پایانه باید عملا در خود مرز مستقر شود و مناسب سازی های لازم را برای تردد مسافر و بار آنها به عهده بگیرد.
کریمی، اقدامات صورت گرفته در راستای ساماندهی جاده پایانه مرز رسمی باشماق با تاکید فرماندار و دستگاه های اجرایی این شهرستان را مهم دانست و گفت: فراهم کردن زیر ساخت های لازم در این پایانه از جمله ساخت انبار و سردخانه، روند صادرات را شتاب می بخشد.
مدیر پایانه مرز رسمی باشماق مریوان تصریح کرد: علاوه بر وجود سایت اداری پایانه رسمی در مرز باشماق، ادارات دیگری از جمله گمرک ، نمایندگی بانک ملی ، هنگ مرزی، شرک نفت و گذرنامه که به نوعی تحت نظارت پایانه مرزی باشماق هستند ، ارائه خدمات به مسافر و بار را به عهده دارند.
کریمی با اشاره به ترانزیت کالا در مرز رسمی باشماق خاطر نشان کرد: در طول چند سال اخیر با تعامل دستگاه های اجرایی شهرستان و همچنین نظارت جدی فرماندار مریوان و اجرای دقیق برنامه های قانونی، تا حد امکان اقداماتی جهت جلوگیری از قاچاق بار، مخصوصا قاچاق سوخت صورت گرفته است.
کریمی در پاسخ سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه گاها در طول مسیر تردد تانکرهای سوخت، بعضی از این تانکرها واژگون و باعث تخریب محیط زیست می شوند گفت: طبق قانون هر وسیله نقلیه یا تانکر باری که از مرز رسمی وارد خاک ایران می شود الزاما باید از بیمه استفاده کند و مورد تایید بیمه مرکزی ایران باشد.
او با اشاره به ضعف بیمه خودرو در کشور عراق یادآور شد: تمام خودروهای باری و ترانزیتی باید در محدوده و در داخل مرزهای رسمی کشور از بیمه استفاده کنند و در صورت واژگونی احتمالی تانکرهای سوخت رسان، طبق تعهدات و الزامات شرکت های مذبور طرف قرارداد باید نسبت به پاکسازی محل مورد نظر و جبران خسارات زیست محیطی در اسرع وقت اقدام شود.
کریمی در خصوص احداث پل جدید در مرز باشماق افزود: در گذشته مراودات مرزی کالا و مسافر از طریق یک پل انجام می شد که با پیگیری ها و مذاکرات صورت گرفته با کشور عراق، اکنون سه پل به صورت مشترک احداث شده است.
او با اشاره به جاده کنار گذر مریوان - باشماق که یکی از پروژه های مهم و قابل تعریف است عنوان داشت: در مدت زمان کوتاهی جاده کنار گذر به بهره برداری می رسد و دیگر شاهد تردد تانکرها و ترانزیت کالا در سطح خیابان های مریوان نیستیم و به نوعی این مشکل برطرف خواهد شد.
سالانه حدود شش میلیارد دلار کالا از طریق مرز رسمی باشماق مریوان به عراق صادر می شود.
مریوان در 130 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.ک/3
1904/7451
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]