واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار: مبادی شهرهای گیلان به طول 10 کیلومتر درختکاری می شود رشت - ایرنا - استاندار گیلان گفت: شهرداران موظف شده اند مبادی ورودی و خروجی شهرها را به طول 10 کیلومتر درختکاری کنند و امکانات بیشتری را برای نگهداری و حفاظت از این درختان به کار گیرند.
محمدعلی نجفی روز یکشنبه در دیدار جمعی از مدیران اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان اظهار داشت: حفظ جنگل ها به عنوان یک نعمت الهی، وظیفه سنگینی است که همه مردم نسبت به آن مسوول هستند.
وی ادامه داد: جنگل ، نعمت با ارزش و گرانقدری هستند که خداوند در اختیار انسان قرار داده و همه باید ارزش این میراث های بشری را باور کنند و از آنها به عنوان با ارزش ترین ثروت و سرمایه ای که متعلق به نسل های آینده است، حفاظت نمایند.
نجفی بر لزوم فرهنگ سازی در این بخش تاکید و بیان کرد: عموم مردم باید در این باره احساس مسوولیت کرده و نباید مسوولیت حفاظت و حراست از این انفال الهی را از خود سلب کنند.
وی با اشاره به اینکه روند تخریب طبیعت ایران طی یکصد سال اخیر زنگ خطر را برای همه به صدا درآمده، گفت: این تخریب عوارض سنگینی را برای کشور برجای گذاشته و باید با تلاش های بیشتر و اقدامات کارشناسی در جهت کاهش آن بکوشیم .
وی تاکید کرد: حفاظت از منابع طبیعی و جنگل ها فقط به سازمان جنگل ها و منابع طبیعی ختم نمی شود و همه مردم باید در مشارکت از جنگل ها به عنوان ذخیرگاه های مهم ژنتیکی حساس باشند.
نجفی بر صنوبرکاری در گیلان تاکید کرد و افزود: صنوبرکاری هم اقتصادی است و هم با اکولوژی استان سازگار است و زیبایی دارد.
وی اظهار داشت: ما با توسعه کارخانه هایی مانند ام دی اف موافقیم ولی با کارخانه های که به قاتل جنگل ها تبدیل شوند، مخالف هستیم .
وی بر اهمیت نقش سازمان های مردم نهاد در حفاظت از منابع طبیعی تاکید و اضافه کرد: دولت نمی تواند در همه عرصه ها حضور فعال داشته باشد به همین دلیل، نقش سازمان های مردم نهاد بسیار مهم است و باید به گونه ای عمل کرد که بخش خصوصی و سمن ها نقش بیشتری در عرصه حفاظت از منابع طبیعی داشته باشند.
استاندار گیلان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای منابع طبیعی که برای حفاظت از عرصه های ملی جان خود را از دست دادند، بر ضرورت پیگیری و شناسایی قاتلان شهید غفاری تاکید و با نام گذاری خیابان یکی از شهرهای رشت، سیاهکل و یا ماسال به نام سرجنگلدار شهید ناصر پیروی موافقت کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان نیز در این نشست گفت: از یک میلیون و 17هزارهکتار اراضی جنگلی و مرتعی استان، 540هزارهکتار آن جنگل است.
داود زارع افزود: در 400هزار هکتار از جنگل های استان گیلان طرح های جنگلداری اجرا می شود.
وی با اشاره به اینکه گیلان قطب تولید صنوبر کشور است ، ادامه داد: سالیانه 900هزار متر مکعب چوب صنوبر در این استان برداشت شده که 50درصد آن به خارج از استان صادر می شود و از این طریق 180میلیارد تومان عاید گیلان می شود.
وی اظهارداشت: در سال جاری 60هزارهکتار از اراضی ملی استان به زیر کشت صنوبر می رود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: همچنان که در جلگه به جنگل ها فشار وارد می شود، به همان میزان نیز در مناطق جنگلی از سوی جنگل نشینان و حاشیه نشینان به جنگل ها فشار وارد می شود.
وی افزود: از 51حوضه آبخیز استان گیلان، 14حوضه از جمله تالش ، رودبار، ماسال و رودسر اجرای طرح های آبخیزداری فعال است که در این مناطق بمنظور حفاظت از خاک و جلوگیری از فرسایش آن، طرح های مکانیکی ، بیوماس و بیولوژی اجرا می شود.
پانزدهم تا بیست و دوم اسفندماه به عنوان هفته منابع طبیعی نامگذاری شده است.
شهید رشید غفاری یکی از ماموران خدوم و پرتلاش منابع طبیعی شهرستان تالش بود که در شهریورماه سال 1381 شب هنگام در منزل مسکونی خود و در کنار همسر و فرزندانش، مورد اصابت گلوله غارتگران جنگل قرار گرفت و در دم جان سپرد.
شهید ناصر پیروی رئیس فقید اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ماسال نیز در هفتم اردیبهشت ماه سال 1384 از سوی سودجویان و آزمندان سرمایه های ملی ایران اسلامی ربوده شد و دو روز بعد، پیکر بی جانش در منطقه جنگلی هفت دغنان شهرستان صومعه سرا کشف شد.ک/2
6029 / 2007
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]