تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر گاه يكى از شما وضو بگيرد و بسم اللّه الرحمن الرحيم نگويد. شيطان در آن شريك است...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830471707




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از بیوه های اینترنتی تا اعتیاد مجازی


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


ۀآی آسیب شناسی فضای مجازی؛
از بیوه های اینترنتی تا اعتیاد مجازی
نباید از هزینه‌های پایین استفاده از فضای مجازی و در دسترس بودن آن خوشحال باشیم، چون طراحان آن‌ها اهدافی مانند ایجاد فضای کاذب روی کاربر و ترویج مصرف‌گرایی را دنبال می‌کنند.




به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، یک مدرس دانشگاه گفت: نباید از هزینه‌های پایین استفاده از فضای مجازی و در دسترس بودن آن خوشحال باشیم، چون طراحان آن‌ها اهدافی مانند ایجاد فضای کاذب بر روی کاربر و ترویج مصرف‌گرایی را دنبال می‌کنند.
  با بیان اینکه تهدید بزرگ جهان امروز به‌ویژه کشورهای جهان سوم موضوع «اعتیاد مجازی» است، اظهار کرد: تأثیر فضای مجازی در زندگی خانواده‌ها به حدی است که فرزند را تبدیل به شخصیتی غیرمسئول کرده و در زمانی که نوجوان در دوران شکل‌گیری هویتی و شخصیتی قرار دارد با ورود به چنین فضایی یک نوع هویت کاذب را پذیرفته و به دلیل برقراری ارتباط آسان با دیگران در محیط مجازی به‌نوعی دچار دوگانگی شخصیت می‌شوند.
  وی با بیان اینکه یکی دیگر از آسیب‌های فضای مجازی ایجاد محیطی تضادی بین زن و مرد و بکارگیری اصطلاحی به نام «بیوه اینترنتی» است، ادامه داد: «شکاف نسل‌ها» یکی از تهدیدهای جدی فضای مجازی است چون فاصله پیش‌آمده بین والدین و فرزندان ازآن‌جهت که برنامه‌ریزی‌شده نبوده، جامعه را دچار تفاوت‌های بنیادی به لحاظ روحی روانی کرده است.
  جعفری به استفاده از فضای مجازی با توجه به پیشرفت‌های روزافزون اینترنت و شبکه‌های اجتماعی با نادیده گرفتن بعد زمانی و مکانی آن به‌عنوان یکی از فرصت‌های این فنّاوری اشاره کرد و افزود: دسترسی آزادانه به اخبار و اطلاعات، عدالت رسانه‌ی را حتی در مکان‌ها و کشورهای عقب‌افتاده بی‌اهمیت کرده و از طرفی دسترسی برای همه کاربران جهانی را میسر کرده است.
  وی افزود: تبدیل کردن نقاط ضعف فضای مجازی به فرصت‌، نیازمند سیاست‌گذاری رسانه‌ای سازمان‌یافته است که باید در کنار تحقق این امر، نحوه درست استفاده از این فضا را به خانواده و کاربران آن آموزش داد.
  مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام با بیان اینکه تعدادی از ایتم‌های موجود در فضای مجازی به دیدگاه‌های اقتصادی، تبلیغاتی و یا مثل فرار مغزها به عنوان یک موضوع سیاسی اقتصادی مورد توجه قرار می‌گیرند، خاطرنشان کرد: در حوزه رسانه‌های اجتماعی شبکه‌های مختلفی مثل پدیا وجود دارد که نه‌تنها ضرر ندارند، بلکه بسیاری از مطالب علمی را می‌توان از آن استخراج کرد و یا وبلاگ‌ها، فرام‌ها، کامنت‌ها و میکروبلاک‌ها که هر کدام در یک حوزه تخصصی خاص دارند، همین امر وجود تهدیدها را به سوی شبکه‌های اجتماعی می‌برد که بحث‌های زیادی را به خود جلب کرده است و حتی در سیاست‌گذاری دولت‌ها هم تأثیر گذاشته است.
  وی افزود: علاوه بر نظارت دولت و فرهنگ‌سازی مناسب با سرعت فناوری باید فرهنگ بومی را با روندی برنامه‌ریزی‌شده، آموزشی و حتی درآمدزا پیگیری کرد. روالی که در کشور ایران سپری نشده و به‌صورت اتفاقی ورود پیدا کردند و چون دوران گذار را سپری نکرده است به همین جهت مثل غرب نمود ندارد.
  جعفری با بیان اینکه نباید از هزینه‌های پایین استفاده از فضای مجازی و در دسترس بودن آن خوشحال شد، ادامه داد: چون دریافت اطلاعات شخصی کاربران توسط گردانندگان شبکه‌های اجتماعی و استفاده از اطلاعات آن‌ها در توافق با شرکت‌های تجاری هزینه‌هایی را روی دست کاربران خواهد گذاشت، بدین گونه که در قبال چند درصد هزینه فروش شرکت‌های تجاری، گرداننده شبکه اجتماعی اطلاعات کاربران را در اختیار شرکت قرار می‌دهند که در مقابل این هدف آشکار فضای مجازی، اهدافی پنهانی مثل ایجاد فضای کاذب بر روی کاربر، ترویج مصرف‌گرایی در بین جوانان و رواج ترویج فرهنگ غربی دنبال می‌شود.
  این مدرس دانشگاه ادامه داد: با توجه به اینکه سبک زندگی ما به‌نوعی برگرفته از فرهنگ اسلامی ایرانی است اما، تحت تأثیر فرهنگ غربی قرار گرفته است. پس در سیاست‌گذاری‌ها باید به فرهنگ غنی خود توجه کرد و فرهنگ بومی را در اولویت برنامه‌ریزی‌ها قرار داد.
  جعفری تأکید کرد: هرچند اینترنت ملی کارایی زیادی نمی‌تواند داشته باشد اما می‌توان با تأکید بر فرهنگ اسلامی ایرانی و بومی‌سازی شبکه‌ها بسیاری از مشکلات فضای مجازی بخصوص مصرف‌گرایی را کاهش داد.     فرارو 115  



۱۰/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۴:۵۵




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن