واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زیبایی و خوش آوازی سهره طلایی بلای آزادی این پرنده شده است زنجان - ایرنا - زیبایی رنگ و نغمه های خوش الحان سهره طلایی بلای آزادی این پرنده شده و صیادان را برآن می دارد تا با گستراندن دام آنها را از طبیعت جدا و در قفس محبوس سازند.
به گزارش ایرنا، پرنده سهره که انواع مختلفی دارد به دلیل خودخواهی و سودجویی برخی صیادان از دامان زیبای طبیعت جدا و به قفس محقر و کوچکی انتقال می یابد که این به دور از انصاف است.
جای این پرنده نغمه خوان وحشی نه در قفس تنگ و تاریک بلکه در طبیعت و بر بالای شاخ و برگ درختان است پس بیایید آزادی را از آنان نگیریم و با گشودن درب قفس ها و رهاسازی آنها در دل طبیعت میزان علاقه مندی خود به این پرندگان زیبا را ابراز کنیم.
البته این پرندگان زیبا و خوش آواز که مدت های مدید در قفس محبوس بوده و به نوعی رام و اهلی شده اند به حتم قدرت بازگشت به دامان طبیعت بکر و وحشی را ندارند پس بهتر است در صورت تصمیم به رهاسازی، این پرندگان به اداره کل محیط زیست یا محیط بانان تحویل داده شوند تا زمینه و شرایط برای زندگی بیرون از قفس برای آنها باز هم فراهم شود.
ماموران پرتلاش اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان برای حفظ حیات وحش این منطقه زحمات زیادی را بطور شبانه روز متحمل می شوند و تاکنون نیز شکارچیان زیادی را حین اقدام به شکار و یا پس از ارتکاب جرم دستگیر و پس از تشکیل پرونده جهت اعمال قانون به مراجع قضایی معرفی کرده اند.
از ابتدای سالجاری تاکنون 335 پرنده سهره طلایی توسط ماموران یگان حفاظت محیط زیست و فرماندهی انتظامی استان زنجان کشف و ضبط شده و شش نفر نیز در این رابطه دستگیر و اعمال قانون شده اند.
محیط بانان اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان 24 بهمن امسال دو فرد متخلف را به جرم زنده گیری سهره طلایی در اراضی روستای چراغ مزرعه از توابع شهرستان خدابنده مشاهده و نسبت به دستگیری آنان اقدام کردند.
از متخلفین دستگیر شده که غیربومی بودند 15 قطعه سهره طلایی، دو رشته تور زنده گیری پرندگان و سه قفس نگهداری پرنده کشف و ضبط و به منظور اعمال قانون پرونده ای در این رابطه تنظیم و جهت رسیدگی تحویل مراجع قضایی شهرستان خدابنده شد.
24 تیرماه سالجاری نیز 200 قطعه سهره طلایی گرفتار شده در دام صیادان با استفاده از اتوبوس مسافربری در محور تبریز - تهران به مقصد پایتخت قاچاق می شد که در عوارضی زنجان - قزوین در حین بازرسی توسط ماموران گشت و کنترل نیروی انتظامی زنجان کشف و ضبط شد اما هیچ یک از مسافران مسوولیت انتقال این پرندگان زینتی را برعهده نگرفتند.
ماموران یگان حفاظت نیز پس از تحویل این تعداد پرنده بسیار زیبا و زینتی پس از چند ساعت در طبیعت زیبای دشت سهرین زنجان که محل زیست آهوان می باشد رها کردند تا زندگی خود در دامان طبیعت را دوباره از سر گیرند.
هفتم مهر امسال نیز ماموران فرماندهی انتظامی استان زنجان مستقر در عوارضی زنجان - قزوین در بازرسی از یک دستگاه خودرو با 120 قطعه سهره طلایی مواجه شدند که آنها نیز توسط ماموران یگان حفاظت محیط زیست در طبیعت رهاسازی شدند.
دو فرد متخلف این پرندگان زینتی را که در شهرستان مهاباد زنده گیری و به منظور فروش و کسب سود به تهران قاچاق می کردند دستگیر شدند تا پاسخگوی شکار این پرندگان و وارد کردن ضربه طبیعت در مراجع قضایی باشند.
متاسفانه براثر شرایط بد نگهداری و انتقال در وضع بسیار نامناسب و نامطلوب 10 قطعه از 130 پرنده زینتی قبل از کشف تلف شده بودند که جای افسوس داشت ولی
سهره های زنده که تا حدودی توان پرواز را از دست داده بودند پس از تیمار در حاشیه زنجانرود که از زیستگاههای این پرندگان در استان محسوب می شود رهاسازی شدند.
سهره طلایی پرنده ای کوچک جثه و اندکی کوچکتر از گنجشک به اندازه 12سانتی متر، دارای دم چنگالی شکل و منقار مخروطی و نسبتا باریک بوده و پروازش موجی و رقص مانند است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: متخلفین هشدارها را باید جدی گرفته و دست از تهدید گونه های حیات وحش از جمله پرنده سهره بردارند چرا که در صورت مشاهده مطابق قانون با متخلفین برخورد خواهد شد.
قربانعلی محمدپور از دوستداران محیط زیست استان خواست در صورت مشاهده تخلف مراتب را به نزدیکترین واحد محیط زیست استان اطلاع داده و یا با شماره تلفن های33554001 و09392888657 تماس حاصل کنند تا در زمینه جلوگیری و کشف تخلفات صورت گرفته اقدام لازم صورت پذیرد.
مسوول روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان نیز گفت: طبیعت با وجود حیات وحش زیبا و لذت بخش است و بدون وجود آنها دامن دشت و صحرا
سوت و کور می شود پس بیاییم زندگی را با شکار بی رویه از آنها نگیریم.
امجد باقری افزود: سهره طلایی به دلیل تنوع رنگ و نغمه خوانی دلنشین، توسط سودجویان زنده گیری شده و با انتقال به بازار خرید و فروش و اغلب نیز به مقصد تهران قاچاق می شود.
وی با بیان اینکه اغلب شکارچیان متخلف دستگیر شده غیربومی هستند اظهار کرد: صیادان آگاه باشند ماموران یگان حفاظت محیط زیست از شکار و قاچاق این پرندگان ممانعت به عمل می آورند و شکارچیان به دام افتاده نیز به ازای هر پرنده 400 هزار ریال جریمه خواهند شد.
597/6085
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]