واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تامین آب در شهرهای هرمزگان فراتر از بحران بندرعباس- ایرنا- امسال شاهد کاهش جدی بارندگی در اقصی نقاط کشور بودیم که این موضوع در هرمزگان نمود بیشتری داشته وطبق گزارش های اعلام شده از سوی هواشناسی میزان بارندگی ها در این استان در مقایسه با سال گذشته حدود 85 درصد کاهش دارد.
این کاهش برای هرمزگان که بیش از 16 سال است با خشکسالی دست و پنجه نرم می کند بسیار دردناک بوده و در عین حال زنگ خطر را برای مساله تامین آب این استان به صدا درآورده است.
16 سال خشکسالی و کم آبی در هرمزگان موجب خشک شدن 365حلقه چاه آب آشامیدنی، 18دهنه چشمه و قنات ، 100 حلقه چاه و کاهش آب 135حلقه چاه بین30 تا 70 درصد شده است.
شدت بحران در هرمزگان به حدی است که حمیدرضا جانباز معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور طی مصاحبه ای با خبرنگار ایرنا بیان داشته است: شهر بندرعباس مرکز استان هرمزگان به همراه دو شهر بزرگ دیگر در کشور از نظر تامین آب آشامیدنی در وضعیت قرمز قرار دارند.
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب شهری هرمزگان نیز در همین رابطه در گفت و گوی به خبرنگار ایرنا گفت: استمرار خشکسالی و کاهش نزولات جوی ، تامین آب در شهرهای هرمزگان به ویژه در شهر بندرعباس مرکز استان را بسیار وخیم کرده و از بحران فراتر رفته است.
حسین خادمی اظهار داشت: اگرچه مسوولان استان و وزارت نیرو توجه جدی به تامین آب شرب شهرهای هرمزگان دارند، اما بحران آنقدر جدی می باشد که موجب مشکلات بسیاری شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون با کمبود 600 لیتر در ثانیه ای در تولید آب در استان مواجه هستیم ، بیان داشت: گزارش های هواشناسی در خصوص کاهش 85 درصدی بارندگی ها در هرمزگان ، نشان دهنده عمق بحران در این استان می باشد.
خادمی بیان داشت: می توان با قاطعیت تمام گفت که هرمزگان با یک خشکسالی کم سابقه در 40 سال گذشته رو به رو است که باید با عزمی ملی و همگانی برای گذر از آن گام برداشت.
مدیرعامل آبفا هرمزگان موضوع تامین آب را جدی ترین مساله در استان طی یکسال گذشته عنوان کرد و گفت: اهمیت این موضوع به حدی است که تمام برنامه ریزی های توسعه ای استان و پروژه های در دست اقدام ، برهمین اساس طرح ریزی می شود.
وی صرفه جوی در مصرف آب، بهینه سازی در مصرف و تلاش هر چه بیشتر برای بهره برداری از آب شیرین کن یکصد هزار مترمکعبی بندرعباس و همچنین حفر چاه های جدید در دشت های شمیل و نیاز را از عمده ترین راهکارها برای گذر از بحران کم آبی در هرمزگان عنوان کرد.
خادمی خاطرنشان شد: به منظور پیشگیری از هرگونه جیره بندی در مصرف آب به ویژه در تابستان 94 ، مشترکان باید در مصارف خود صرفه جویی های لازم را اعمال کنند.
وی بیان داشت: البته با فرهنگسازی ها و اطلاع رسانی های انجام شده ، میزان مصرف آب در میان مشترکان خانگی هرمزگان 12 درصد کاهش داشته است.
خادمی ادامه داد : اما با وجود اطلاع رسانی های بسیار میزان مصرف در میان بخش های اداری هرمزگان و فضای سبز و شهرداری بندرعباس چهاردرصد افزایش داشته است.
این مقام مسوول ضمن انتقاد از استفاده از آب شرب شهری برای آبیاری فضای سبز شهر بندرعباس، گفت: به هیچ عنوان قابل توجیه نیست که در شرایط بحرانی آب در هرمزگان، از آب آشامیدنی برای آبیاری فضای سبز استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه گذر از این بحران نیازمند یک عزمی ملی و همکاری و هماهنگی میان ارگان ها و مشارکت مردم است، تصریح کرد: در سال آینده برای ایجاد 600 لیتر ظرفیت جدید تامین آب در استان که با کمبود آن مواجه می باشیم، نیازمند 700 میلیارد ریال اعتبار هستیم.
خادمی خواستار حمایت و پیگیری های هر چه بیشتر نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی برای تامین اعتبارات مورد نیاز شد.
مدیرعامل آبفا هرمزگان میزان پیشرفت پروژه آب شیرین کن یکصد هزار مترمکعبی بندرعباس را 20 درصد اعلام کرد و گفت: عملیات اجرایی این پروژه از ابتدای امسال شروع و هم اکنون با سرعت قابل قبولی در دست انجام است.
خادمی گفت: این پروژه ابتدای سال 95 ، 50 هزار مترمکعب و سال 96 نیز پنجاه هزار مترمکعب دیگر از آب مورد نیاز بندرعباس را تامین خواهد کرد.
وی خاطرنشان شد: در حال حاضر آب مورد نیاز 14 شهر در هرمزگان با ظرفیت 43 هزار مترمکعب آب در شبانه روز از طریق آب شیرین کن تامین می شود.
خادمی با اشاره به حضور فعال بخش خصوصی در اجرای پروژه های آب شیرین کن در هرمزگان، اظهار داشت: بخش خصوصی شش هزارو 500 میلیارد ریال سرمایه گذاری در بخش شیرین سازی آب از دریا دارد.
مدیرعامل آبفا هرمزگان گفت: امیدواریم با توجه به ظرفیت های خوب موجود در دشت های شمیل و نیان ، هر چه سریعتر شاهد حفر و تجهیز چاه در این نقاط برای ایجاد ظرفیت های جدید به منظور جایگزینی میزان آبی که از سد استقلال تامین می شد، باشیم.
به گفته وی در حال حاضر ذخیره سد استقلال میناب که تامین کننده آب شرب شهرهای بندرعباس و بندر خمیر بوده ، به پایین ترین میزان خود رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان نیز با اشاره به کاهش شدید ذخایر منابع آبی استان به خبرنگار ایرنا گفت: از 43 دشت استان 38 دشت به علت افت شدید منابع آب زیرزمینی و برداشتهای بی رویه دشتهای ممنوعه اعلام شده و پنج دشت نیز با افت شدید روبرو است.
محمدباقر حیدری اظهار داشت: طرح اضطراری تامین آب بندرعباس - خمیر از پایین دست سدهای شمیل و نیان با اعتبار 80 میلیارد ریال در صورت تامین اعتبار می تواند بخشی از مشکلات را حل کند.
وی با تاکید بر تلاش همه مردم و مسوولان برای گذر از بحران خشکسالی و کم آبی در هرمزگان،خاطرنشان شد: برای پیشگیری از کمبود آب، مردم باید تا 50 درصد در مصرف خود صرفه جویی کنند.
هم اکنون یک میلیون و یکصد هزار نفر از جمعیت هرمزگان تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب این استان هستند که از این میزان 40 درصد در بندرعباس ساکن می باشند.ک/4
7198/6048 گزارش ازفاطمه حسینی
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]