واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ اسفند ۱۳۹۳ (۱۲:۱۲ب.ظ)
برخي از سدهاي کشور منشاء مشکلات زيست محيطي شدهاند رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در همايش مديران کل حفاظت محيط زيست کشور که در اهواز در حال برگزاري است، گفت: برخي از سدهاي ساخته شده در کشور، منشاء مشکلات زيست محيطي براي رودخانه ها، تالاب ها و موجب تشديد گردوغبارها شده اند.
به گزارش خبرگزاري موج، معصومه ابتکار از طريق ويديو کنفرانس در همايش مديران کل سازمان حفاظت محيط زيست کشور دراهواز سخن ميگفت، افزود: به واسطه ساخت اين سدها، محيطهاي طبيعي دچار مشکل شدهاند، و قابل اغماض نيست که سدي بدون مطالعات ارزيابي و در بي خبري مديران محيط زيست ساخته شود..
وي ادامه داد: مديران محيط زيست بايد نسبت به محدوده اختيارات خود اشراف کامل داشته باشند، و حتي اگر در گذشته سدهايي در خوزستان ساخته شده که مطالعات ارزيابي نداشته، نميتوان اين مساله را ناديده گرفت که به فعاليت ادامه دهند.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست کشور با اشاره به بروز پديده گرد و غبار در خوزستان اظهار کرد: مقابله با پديده گردو غبارها از جمله مسايلي است که در دولت به طور جدي پيگيري ميشود و تصميمات براي حل مشکلات اخذ شده است.
ابتکار اظهار کرد: مصوبه مقابله با گردو غبار روز چهارشنبه هفته گذشته در جلسه هيات دولت به همراه اعتبارات مورد نياز براي استانهاي متأثر از گردوغبارها به تصويب رسيده است. وي گفت: در خوزستان نيز بايد هرچه سريعتر ستاد اجرايي مربوط به اين مصوبه تشکيل، و اقدامات لازم از سوي دستگاههاي اجرايي اين استان انجام شود
وي با اشاره به ورود آب به تالاب هامون در استان سيستان و بلوچستان افزود: با توجه به اينکه اين استان نيز متأثر از پديده طوفانهاي شن است آبگيري تالاب ميتواند بخش قابل توجهي از مشکلات را حل کند.
ابتکار با اشاره به برخي از راهبردهاي دولت و سازمان محيط زيست گفت: دولت براي بهبود وضعيت اقتصادي کشور برنامههايي را در دست اجرا دارد و از اين جهت لازم است تمامي طرحها با ملاحظات ريست محيطي اجرا شود.
وي اظهار کرد: جهت گيري توسعه در کشور بايد همسو با ضوابط زيست محيطي باشد تا توسعه اي پايدار را در کشور داشته باشيم. رييس سازمان حفاظت محيط زيست کشور با اشاره به توليد گازهاي گلخانه اي نيز گفت: ميزان گرماي زمين نبايد به بيش از دو درجه برسد و کاهش توليد گازهاي گلخانه اي در دستور کار بسياري از کشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه جهان قرار گرفته است.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص خشکسالي هاي اخير کشور نيز گفت: کشور دوره اي از خشکسالي را گذرانده که بر اساس تحقيقات رسمي، بخشي از اين تغيير اقليمها ناشي از مداخلات انساني است.
وي افزود؛ در حوزه هوا نيز برنامه کاهش آلودگي هوا، با همکاري وزارت خانههاي نيرو، نفت، صنايع و معادن، و بسياري از دستگاههاي اجرايي در کلانشهر ها عملياتي ميشود تا بتوان وضعيت را به استاندارد رساند.
وي اعلام کرد: بر اساس سنجش انجام شده، امسال آمار روزهاي آلوده و خطرناک در کشور نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش يافته است.
در خصوص وضعيت مديرت پسماند در کشور نيز گفت: وضعيت مديريت پسماند در برخي از استانهاي شمالي کشور بحراني است که در اين زمينه برنامههايي تدوين شده است.
در اين همايش دوروزه، نشست تخصصي ويژه مديران محيط زيست کشور برگزار ميشود. مديران کل محيط زيست کشور، جمعه از تالابهاي خوزستان ديدن، و فردا يکشنبه نيز قرار است ضمن برگزاري کارگاههاي تخصصي، از تاسيسات نفتي خوزستان و طرح آماک (جمع آوري گازهاي همراه با نفت) در اين استان ديدن کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]