واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس سازمان محیط زیست:برخی از سدهای کشور منشاء مشکلات زیست محیطی شده اند اهواز-ایرنا-رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: برخی از سدهای ساخته شده در کشور، منشاء مشکلات زیست محیطی برای رودخانه ها، تالاب ها و نیز موجب تشدید گردوغبارها شده اند.
"معصومه ابتکار "شنبه از طریق ویدیو کنفرانس طی سخنانی در همایش مدیران کل سازمان حفاظت محیط زیست کشور که در هتل پارس اهواز برگزار شد افزود: به واسطه ساخت این سدها، محیط های طبیعی دچار مشکل شده اند.
وی گفت : نباید هیچ سدی بدون مطالعات ارزیابی و در بی خبری مدیران محیط زیست ساخته شود و این به هیچ وجه قابل اغماض نیست.
وی ادامه داد:مدیران محیط زیست باید نسبت به محدوده اختیارات خود اشراف کامل داشته باشند، و حتی اگر در گذشته سدهایی در خوزستان ساخته شده که مطالعات ارزیابی نداشته اند نباید اجازه فعالیت به آنها را داد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به بروز پدیده گرد و غبار در خوزستان اظهار کرد:مقابله با پدیده گردو غبارها از جمله مسایلی است که در دولت به طور جدی پیگیری می شود و تصمیماتی برای حل مشکلات ناشی از آن اخذ شده است.
ابتکار اظهار کرد: مصوبه مقابله با گردو غبار روز چهارشنبه هفته گذشته در جلسه هیات دولت به همراه اعتبارات مورد نیاز برای استان های متاثر از گردوغبارها به تصویب رسیده است.
وی گفت: در خوزستان نیز باید هرچه سریعتر ستاد اجرایی مربوط به این مصوبه تشکیل، و اقدامات لازم از سوی دستگاه های اجرایی این استان انجام شود.
وی با اشاره به ورود آب به تالاب هامون در استان سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به اینکه این استان نیز متاثر از پدیده طوفان های شن است آبگیری تالاب می تواند بخش قابل توجهی از مشکلات را حل کند.
ابتکار با اشاره به برخی از راهبردهای دولت و سازمان محیط زیست گفت: دولت برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور برنامه هایی را در دست اجرا دارد و از این جهت لازم است تمامی طرح ها با ملاحظات زیست محیطی اجرا شود.
وی اظهار کرد: جهت گیری توسعه در کشور باید همسو با ضوابط زیست محیطی باشد تا توسعه ای پایدار را در کشور داشته باشیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به تولید گازهای گلخانه ای نیز گفت: میزان گرمای زمین نباید به بیش از دو درجه برسد و کاهش تولید گازهای گلخانه ای در دستور کار بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه جهان قرار گرفته است.
ابتکار در خصوص خشکسالی های اخیر کشور نیز گفت: کشور دوره ای از خشکسالی را گذرانده که بر اساس تحقیقات رسمی،بخشی از این تغییر اقلیم ها ناشی از مداخلات انسانی است.
وی افزود: در حوزه هوا نیز برنامه کاهش آلودگی هوا ، با همکاری وزارتخانه های نیرو، نفت،صنایع و معادن، و بسیاری از دستگاه های اجرایی در کلانشهر ها عملیاتی می شود تا بتوان وضعیت را به استاندارد رساند.
وی اعلام کرد: بر اساس سنجش انجام شده، امسال آمار روزهای آلوده و خطرناک در کشور نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش یافته است.
وی در خصوص وضعیت مدیرت پسماند در کشور نیز گفت: وضعیت مدیریت پسماند در برخی از استان های شمالی کشور بحرانی است که در این زمینه برنامه هایی تدوین شده است.
استاندار خوزستان نیز در این همایش با اشاره به تعارضات صنعت با محیط زیست گفت: هر زمان که بهره برداری از منابع طبیعی بدون در نظر گرفتن مطالعات زیست محیطی انجام شده، آثار سوء آن موجب بروز مشکلات متعدد شده است.
عبدالحسن مقتدایی اظهار کرد: مهار آب، تولید انرژی واستفاده از سامانه های نوین موجب توسعه کشور می شود اما تمامی این اقدامات باید همراه با رعایت ضوابط زیست محیطی باشد.
وی بیان کرد: سرمایه گذاری کلان موجب نگرانی هایی در خوزستان شده که برخی از این سرمایه گذاری ها بدون رعایت ضوابط زیست محیطی انجام شده که اکنون موجب تشدید پدیده گردو غبار در خوزستان شده است .
استاندار خوزستان خواستار برخورد جدی با آلوده کنندگان زیست محیطی شد و گفت: برای کاهش معضلات زیست محیطی باید قوانین و مقررات سخت گیرانه تری را اعمال کرد.
در این همایش دوروزه، نشست تخصصی ویژه مدیران محیط زیست کشور برگزار شد.
مدیران کل محیط زیست کشور، جمعه از تالاب های خوزستان دیدن کردند و قرار است روز یکشنبه ضمن برگزاری کارگاه های تخصصی، از تاسیسات نفتی خوزستان و طرح آماک (جمع آوری گازهای همراه با نفت) در این استان دیدن کنند.
استان خوزستان در بهمن ماه سال جاری شاهد بروز پدیده ریزگردها بوده بطوریکه در چند روز متوالی زندگی مردم این استان خصوصا اهواز مختل شد.
این پدیده باعث شد تا دولت وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی را به استان خوزستان اعزام نماید و پس از آن مصوباتی در هیات دولت برای مقابله با این پدیده به تصویب رسید.
7161/ 6037/6064
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]