واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران: داروسازان اطلاعات کافی به بیماران نمی دهند زنجان - ایرنا - عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران گفت: داروسازان فقط به ارایه داروهایی که توسط پزشک در نسخه ها درج شده است اکتفا می کنند و اطلاعات کافی را به گیرنده دارو نمی دهند.
به گزارش ایرنا دکتر حسن فرسام روز شنبه در نخستین همایش دانشجویی دانشکده داروسازی زنجان با اشاره به اینکه متاسفانه ارتباط داروسازان با بیماران مراجعه کننده به داروخانه فقط به نسخه پیچی صرف منتهی می شود، افزود:نبود ارتباط کافی بین داروساز و گیرنده دارو معضلاتی را در این بخش موجب می شود.
وی یادآوری کرد: داروسازان موظف هستند علاوه بر توضیح زمانهای خاص مصرف و مقدار اقلام دارویی، در خصوص عوارض احتمالی مصرف داروها و دیگر مسایل مربوط به داروی تجویز شده اطلاع رسانی لازم را به بیمار داشته باشند.
فرسام با بیان اینکه اغلب داروسازان از نبود جایگاه واقعی خود در جامعه شکایت دارند افزود: ارزش و جایگاه هر حرفه به ویژه داروسازی با اقدامات انجام شده از سوی آنان و توسط مردم سنجیده شده و مورد ارزیابی قرار می گیرد.
عضو انجمن دانشمندان علوم دارویی آمریکا ادامه داد: داروسازان فعال در داروخانه ها پس از دریافت نسخه از سوی مراجعه کننده باید به مولفه های صحیح بودن نسخه، اطمینان از نبود خطا در نسخه و اخلاق مداری توجه کافی داشته باشند.
وی اخلاق مداری را لازمه کار داروسازان در ارایه خدمات مطلوب به مراجعه کنندگان بیان کرد و گفت: ارتباط دو سویه و قوی می تواند بسیاری از مشکلات این بخش را کاهش دهد و بیمار نیز می تواند بدون دغدغه و با آسودگی کامل نسبت به مصرف اقلام دارویی تجویز شده مبادرت کنند.
رییس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران گفت: آموزش مطلوب نقش مهمی در ارایه خدمات مناسب و برقراری ارتباط دوسویه با مراجعه کننده دارد که این مقوله مهم کمتر از سوی داروسازان مورد توجه قرار گرفته است.
فرسام افزود: داروسازی، حرفه ای مهم و با ویژگیهای خاصی است که بی توجهی به آن پیامدهای منفی به همراه دارد.
وی وظیفه اصلی اساتید را آموزش درست اندیشیدن و خردمندانه عمل کردن عنوان و خاطرنشان کرد: تحقق این موضوع مهم دستاوردها و نتایج مفید و مثبتی به دنبال خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، دکتر حسن فرسایی از مفاخر دارو سازی ایران است که سرپرست دانشکده داروسازی دانشگاه تهران، عضو شورای دانشگاه، عضو بورد تخصصی شیمی دارویی ، عضو کمیته های دارویی، گیاهان دارویی، طب سنتی و مکمل، مشاور ادواری سازمان جهانی بهداشت در طب سنتی و گیاهان دارویی، عضو گروه واژه گزینی پزشکی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، عضو انجمن دانشمندان علوم دارویی آمریکا و عضو جامعه پژوهش دارویی و گیاهان دارویی آلمان، فعالیت در زمینه تاریخ داروسازی، اخلاق داروسازی از سوابق علمی و پژوهشی وی محسوب می شود.
**آموزش مداوم به خدمات رسانی مناسب منتهی می شود
رییس دانشکده داروسازی زنجان نیز آموزش مداوم به دانشجویان علوم پزشکی به ویژه داروسازی را در پیشبرد فعالیتهای این بخش بسیار مهم بیان کرد و گفت: علاقه و پشتکار فراوان از مولفه های تاثیر گذار در این بخش است.
دکتر مهرداد حمیدی افزود: این دانشکده در مدت زمان فعالیت خود موفقیتهای متعددی را در بخشهای گوناگون کسب کرده است و تلاش می کند با انجام کارهای پژوهشی و تحقیقاتی در کشور سرآمد باشد.
وی از راه اندازی مرکز تولید پایلوت داروهای ویژه (اتاق تمیز clean room) تا نیمه نخست سال آینده در جنب این واحد دانشگاهی خبر داد و خاطرنشان کرد: براساس هدف گذاری انجام شده دو هزار مترمربع فضای تولیدی داروهای ویژه لحاظ شده است که تولید نانو داروهای خوراکی، مواد اولیه داروهای خاص و تولید تکنولوژی نوین در صنعت داروسازی در این مرکز انجام خواهد شد.
6058/7320 / 1539
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]