واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فشارخون عاملی برای بیماری های کلیوی است تهران - ایرنا - معاون آموزشی مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بیماری های کلیوی بدون علامت هستند، گفت: با سنجش فشارخون و چکاپ سالیانه می توانیم از بروز اینگونه بیماری ها جلوگیری کنیم.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی تهران ، سید منصور گتمیری افزود: بیماری های متعددی در کلیه داریم که در برخی از موارد منجر به نارسایی کلیه می شود و هر چه درجه نارسایی شدیدتر باشد عوارض بسیار جبران ناپذیری را برای فرد به همراه دارد تا جایی که بیمار بدون کلیه نمی تواند به زندگی خود ادامه بدهد و باید تحت عمل پیوند یا دیالیز قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه بیماری های کلیه جزو بیماری های خاص و پرهزینه محسوب می شود، گفت: یکی از روش های درمان بیماری های کلیوی، دیالیز است که هر جلسه دیالیز در کشور حدود 180 تا 200 هزار تومان برای بیمار هزینه به همراه دارد و به طورکلی کیفیت زندگی را کاهش می دهد که این امر به یک دغدغه جهانی تبدیل شده است.
این عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد:این موضوع بر اساس شرایط موجود کشور باید به صورت منسجم از سوی سیاست گذاران سلامت در دولت موردبررسی قرار بگیرد و در نظام سلامت به آن به گونه ای خاص و ویژه نگاه شود.
گتمیری با اشاره به اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، خاطرنشان کرد: مردم می توانند با مجموعه ای از اطلاعات اولیه از پیشرفت نارسایی های کلیوی در مراحل اولیه با هزینه بسیار ناچیز از بروز این بیماری جلوگیری کنند.
معاون آموزشی مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: در این مرکز که قطب علمی آموزشی نفرولوژی کشور است هرساله با توجه به اهمیت روز جهانی کلیه، سمینار آموزشی و علمی برای گروه های هدف در نظر گرفته می شود و در خصوص عوامل خطر بیماری و نارسایی کلیه مطالب ارزشمندی در اختیار شرکت کنندگان همایش قرار می گیرد.
گتمیری با اشاره به اینکه نیمی از مردم درگیر فشارخون هستند؛ گفت: آموزش درست برای گرفتن فشارخون ضروری است که در این گونه سمینارها سعی داریم اطلاعات اولیه و موردنیاز را در اختیار مردم و بیماران نیز قرار دهیم چراکه سبک زندگی، ورزش کردن، کاهش مصرف نمک و عدم استعمال دخانیات می تواند از بروز اغلب بیماری ها جلوگیری کند.
وی تاکید کرد: با اقدامات ساده و کم هزینه این بیماری را متوقف کنیم.
**10 درصد مردم دچار نارسایی کلیه هستند
دکتر محمدتقی نجفی نفرولوژیست و استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران بابیان اینکه حدود ده درصد مردم در جامعه دچار نارسایی کلیه هستند، گفت: این بیماری خاموش و بی علامت است و بسیاری از افراد از داشتن بیماری خود ناآگاه هستند.
وی افزود: باید جلوی پیشرفت بیماری های کلیوی را گرفت تا به نارسایی و پیوند کلیه مبتلا نشود؛ این امر با آگاهی دادن و اطلاع رسانی، میسر است.
این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اینکه اغلب بیماران کلیوی، عامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را دارند، تصریح کرد: بسیاری از این بیماران قبل از اینکه به دیالیز برسند به دلیل بروز سکته قلبی و مغزی جان خود را از دست می دهند.
نجفی افزود: البته تلاش داریم همزمان با روز جهانی کلیه و با توجه به شعار امسال سلامت کلیه برای همه، اطلاعات موردنیاز را در اختیار شرکت کنندگان در سمیناری با عنوان سمینار فشار خون و عوامل خطر قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: قبل از اجرای این سمینار، همایش پیاده روی سلامت در پارک لاله به صورت گسترده برگزار می شود و در حاشیه سمینار، سنجش فشارخون در ایستگاه سلامت انجام می شود.
براساس این گزارش، کلیات فشارخون و عوارض کلیه، آموزش در فشارخون، اثرات نمک بر فشارخون و سلامت کلیه، درمان های غیر دارویی فشارخون، کنترل فشارخون در منزل، چاقی، تغذیه و اثرات ان بر کلیه، ترکیبات گیاهی و اثرات آن بر کلیه و ورزش و سلامت کلیه از موضوعات موردبحث و تبادل نظر در سمینار فوق خواهد بود.
سمینار یک روزه فشارخون و عوامل خطر همزمان با شعار جهانی امسال روز جهانی کلیه مبنی بر کلیه سالم برای همه با همکاری و مشارکت نهادهای علمی و دولتی با حداکثر امتیاز بازآموزی برای گروه های پزشکی و پرستاری 21 اسفندماه جاری برگزار می شود.
اجتمام(1)**9185 ** 1418
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]