تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هر که رکوع نمازش را کامل انجام دهد هیچ ترس و وحشتی در قبر با سراغش نمی آید. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834445001




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- مداحان از اشعار شاعران بزرگ فارسی نیز استفاده کنند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حداد عادل: مداحان از اشعار شاعران بزرگ فارسی نیز استفاده کنند تهران - ایرنا - رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی به مداحان سفارش کرد تا سطح تفکر دینی خود را افزایش داده و از اشعار شاعران بزرگ زبان فارسی هم استفاده کنند.


به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از هیات رزمندگان اسلام غلامعلی حداد عادل در اختتامیه نهمین سوگواره نواها و اشعار آیینی خطاب به مداحان گفت: شما باید سعی کنید سطح تفکر دینی خود را ارتقا دهید و به مداحان توصیه می کنم که علاوه بر شعرهای آیینی شعرهای آیینی شاعران معاصر از شعرهای اخلاقی، عرفانی و معنوی شاعران بزرگ زبان فارسی هم استفاده کنند.
وی که در تالار ایوان شمس سخن می گفت، اضافه کرد: گاهی یک مداح با خواندن یک غزل اخلاقی از شاعری مانند صائب در ابتدای مداحی خودش می تواند یک پیام را بهتر از یک منبر به صورت فشرده به مستمعان خودشان منتقل کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی مداحان را توصیه به خواندن شعرهای حافظ، مولانا و صائب کرد و گفت: هرچه می توانید به راز و رمز سیر تاریخی شعر تسلط بیشتری پیدا کنید، صنایع ادبی را بیاموزید و شعر و ادبیات فارسی را در حد کامل یاد بگیرید.
وی با تاکید بر اینکه استکبار جهانی با همین روضه ها مقهور مانده است، افزود: مداحان باید با الهام از انقلاب و اندیشه امام (ره) و رهنمودهای رهبری این راه را به پیش ببرند و این تحول در عرصه مداحی را روزافزون کنند و در اشعار و برنامه های خود تلاش کنند تا عاشورا و محرم را که از سال 41 با قیام امام راحل آغاز شد و نضج گرفت، این حرکت آفرینی را با قوت ادامه دهند.

* مداحان نگذارند سبک محاوره ای در مداحی غالب شود
حدادعادل با اشاره به اینکه امروزه برخی از مداحان اشعاری به زبان محاوره و شکسته می خوانند، گفت: در گذشته در میان مداحان مرسوم نبود که به زبان محاوره ای مداحی کنند، به طور مثال از قول حضرت زینب(س) امام حسین را داداش نمی خواندند، بلکه برادر صدا می کردند.
رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی مداحان را وارثان سنت 1400 ساله مرثیه سرایی دانست و گفت: نمی خواهم بگویم این نوع سبک نوحه خوانی ایرادی دارد، ولی مداحان مراقب باشند که این نوع سبک غلبه پیدا نکند و استحکام و استقامت زبان فارسی تحت زبان محاوره ای قرار نگیرد، هرچند که کمی تا قسمتی سبک محاوره ای ذائقه مخاطب را عوض می کند.

* اتفاق مبارکی که در عرصه مداحی رخ داده است
حدادعادل با اشاره به اینکه آثار روضه ها هم در انقلاب و هم در دفاع مقدس مشهود است، گفت: عزاداری ها به انقلاب کمک کرد و انقلاب نیز به روضه ها کمک کرد و این مجالس زمینه ای برای پیروزی انقلاب شد و انقلاب هم فضایی را برای رشد و تسریع آن فراهم آورد.
وی با اشاره به جلسات عزاداری که در محضر مقام معظم رهبری برگزار می شود، افزود: بنده در این جلسات در یک گوشه جلسه می نشینم و این تاریخ شصت هفتاد ساله را مرور می کنم و پیش خودم مقایسه می کنم که چقدر مداحی و روضه خوانی رشد کرده و این را یک اتفاق مبارکی می دانم که در عرصه مداحی رخ داده است که نشان از حقیقت عاشورا و کربلا و ظلم ستیزی و عدالتخواهی است.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در گذشته نسبت به نهضت حسینی جفا شده است، گفت: بیشتر به جنبه هایی که بوی ذلت و خواری می داد در روضه ها می پرداختند و در اثر تصور غلطی که از کربلا و چهره قهرمانان کربلا در جامعه ترسیم شد و تصویری که از حضرت زینب(س) ایجاد شده بود که جز ستم گریزی و ستمدیدگی مطلب دیگری نداشت.

*سال آینده سوگواره نواها و اشعار آیینی استانی برگزار می شود
در ابتدای این مراسم علی اکبر مداحی رییس هیات رزمندگان اسلام گفت: در نهمین دوره سوگواره نواها و اشعار آیینی 2500 اثر در رشته شعر و 600 اثر در مداحی به دبیرخانه واصل شد که در طی سه مرحله داوری، برگزیدگان خود را شناخت، داوری بخش مداحی را ماشاء الله عابدی، محسن طاهری، عباس دلجو و عباس حیدرزاده بر عهده داشتند.
وی افزود: در بخش شعر نیز داوری بر عهده سعید حدادیان، سیدمحمد حسینی و مرتضی امیری اسفندقه بود و در نظر داریم سال آینده سوگواره نواها و اشعار آیینی را در سطح استانی برگزار کنیم و برگزیدگان استانی در مرحله نهایی و مرکزی به رقابت بپردازند تا سطح مسابقات در سطح بالاتری برگزار شود.
مداحی با اشاره به برگزاری جلسات آموزشی ویژه هشت دوره این همایش در مشهد مقدس ابراز داشت: در نظر داریم هرسه یا شش ماه یک بار این جلسات آموزشی را در شهرهایی مانند تهران و قم برگزار کنیم تا مداحان در سنگر مداحی بیش از گذشته بدرخشند.

* کاشانی ها بیشترین جوایز نهمین سوگواره را از آن خود کردند
در پایان این مراسم از برگزیدگان نهمین سوگواره نواها و اشعار آیینی تجلیل شد که در بخش دعاخوانی یوسف زاهدی از تهران، حجت احسان بخش از دزفول و امین جمادی از سوسنگرد در رده سنی بالای 20 سال و معین علی مددی از کاشان در رده سنی 20 سال تجلیل شدند.
همچنین در بخش مداحی سید سعید حسینی بافقی از شهر بافق، ابوالفضل مناجاتی از کرمانشاه و مهدی حسنی از کرمان در گروه 12 تا 15 سال و علی عراقی آرانی از آران و بیدگل، نریمان محمدحسینی از تهران و سعید شعبانی از قم در گروه 16 تا 20 سال به عنوان نفرات برتر معرفی شدند.
در گروه 21 تا 25 سال نیز ابوالفضل علی بلندی و علیرضا آبیار کاشی از کاشان و مجید پاینده از لاهیجان و در گروه 16 تا 20 سال نیز حسن محمدیان از تهران، عباد صالحی از آران و بیدگل و سید محمدعلی خورشیدی از مشهد حائز رتبه های برتر شدند.
در بخش شعر علاوه بر میثم داودی از قم که در بخش ویژه (حضرت قاسم بن الحسن) معرفی شد، از فائزه زرافشان، محمدحسین ملکیان و علی اصغر شیری نیز تجلیل شد.
نهمین سوگواره نواها و اشعار آیینی پنج شنبه شب باحضور برخی از شاعران و مداحان در تالار ایوان شمس برگزار شد.
فراهنگ**1003**1569



09/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن