تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837790829
غلظت خون یعنی چه؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
غلظت خون یعنی چه؟
شاید همه نکاتی که پیش از این در مورد غلظت خون شنیده بودیداشتباه باشد!
مجله سیب سبز - لیلا حسینزاده: «رنگ خونم خیلی تیره شده، فکر میکنم غلیظ شده است.» جمله بسیار شایعی که حتما شما هم از دیگران شنیدهاید و اغلب مردم زمانی آن را بر زبان میآورند که میبینند برای آزمایشی ساده روی صندلی آزمایشگاه نشستهاند و خونشان را درون لولهآزمایش میبینند. معمولا در این شرایط، اولین فکری که به ذهن این افراد میرسد، حجامت و تصفیهخون است.
اما اگر شما هم با چنین علائمی روبهرو شدهاید، پیش از آنکه خوددرمانی را آغاز کنید یا برای خارج کردن خون تیره از بدنتان سراغ حجامت بروید، باید بدانید که میان خون تیره و خون غلیظ چه تفاوتهایی وجود دارد. در این مطلب، ما به شما میگوییم که غلظت خون چیست و چه علائمی دارد. دکتر غلامرضا توگه، فوق تخصص خون و دکتر قدیر محمدی، متخصص طبسنتی راههای درمان این مشکل را برایتان مشخص میکنند.
غلظت خون چیست؟
بسیاری از بیماران زمانیکه به متخصص مراجعه میکنند، اصطلاح غلیظ شدن خون را به کار میبرند که درست نیست و غلظت خون تعریف خاص خود را دارد. به لحاظ پزشکی، غلظت خون یعنی بخش گلبولهای قرمز، چند درصد از خون کامل را اشغال کرده است. نحوه کار نیز به این شکل است که از فردی 2 سیسی خون گرفته میشود. سپس این خون در دستگاه سانتریفیوژ با دور زیادی به چرخش درمیآید و بر اثر این چرخش، بخشهای مختلف خون از هم جدا میشوند.
در ادامه یک ستون که به گلبولهای قرمز اختصاص داده شده است، از سایر بخشهای خون جدا میشود و درصد را اعلام میکند. اما چه زمانی هموگلوبین خون در حد طبیعی است؟ در زنان، اگر میزان هموگلوبین بین 16-12 (48- 36 درصد) و در مردان بین 18- 14 (56-42 درصد) باشد، طبیعی است. اصطلاح غلظت خون را ما زمانی به کار میبریم که میزان گلبولهای قرمز خون، از عدد 52 در زنان و از عدد 56 در مردان تجاوز کند. در اینصورت بیمار دچار پرفشاری و غلظت خون شده است.
چرا خون غلیظ میشود؟
تنها راهی که نشان میدهد فردی غلظت خون دارد یا نه، دادن آزمایش خون و اندازهگیری (اچ.تی.سی) هماتوکریت است. بعد از اینکه جواب آماده شد، پزشک دو دسته علت اولیه و ثانویه پیش رو دارد:
1. علت اولیه: مغز استخوان بدون هیچ محرکی از بیرون، خود به خود رفتار آنارشیستی نشان داده و شروع به تولید گلبول قرمز میکند که به آن پلیستمی میگویند و افزایش غلظت اولیه نامیده میشود بدون وجود علت ثانویه. درصد کمی از غلظت خون شامل علت اولیه میشود.
2. علت ثانویه: بین 95-90درصد از کسانیکه با غلظت خون به متخصص مراجعه میکنند، افرادی هستند که غلظت خون ثانویه دارند و این موضوع زمانی اتفاق میافتد که اکسیژن کافی به بافتهای بدن نرسد. با کمبود اکسیژن در بدن، هورمونی بهنام اریتروپویتین از کلیه ترشح میشود که این هورمون، مغز استخوان را برای ساخت بیشتر گلبول قرمز تحریک میکند تا بتواند کمبود اکسیژنرسانی به بافتهای بدن را با افزایش تولید گلبول قرمز جبران کند. نمونه کسانیکه با این مشکل مواجه میشوند، افرادی هستند که در ارتفاعات بلند و کوهستانی زندگی میکنند و چون با کمبود اکسیژن روبهرو هستند، دچار بیماری غلظت خون میشوند.
گاهی اوقات اکسیژن محیط مناسب است، اما به دلیل مشکلات ریوی، فرد دچار غلظت خون میشود یا ممکن است اکسيژن از ریه وارد خون شود، اما بهدلیل مشکلات خونی، بین خون شریانی و وریدی، مشکلی وجود داشته باشد و خونی که در ریه پر از اکسیژن شده، بلافاصله با خون کم اکسیژن مخلوط شده و همین مساله سبب بروز غلظت خون شود. علت بعدی، هموگلوبین مادرزادی است که در آن افراد فامیل پرخون هستند و به علل مختلفی، مغز استخوان به گلبولسازی تحریک شود. یکی دیگر از علل مهم غلظت خون، کشیدن سیگار و مسمومیت با مونوکسیدکربن است که در نتیجه آنها اکسیژنرسانی به خون کم شده و غلظت خون ثانویه ایجاد میشود.
مصرف دخانیات یکی از علتهای جدی درکنار مسائل قلبی است که هم باعث بروز سرطان شده و هم سبب غلیظ شدن خون فرد میشود. فرض کنید فردی مدام سردرد دارد و جریان خونش سیالیت و روانی لازم را ندارد و مرتب در خواب، خوابزده میشود، آیا چنین فردی در طول روز عصبی نیست؟ میتواند تمرکز لازم را برای انجام کارهایش داشته باشد؟ نه. ممکن است ما نتوانیم کار زیادی برای بیماری مادرزادی قلبی که خون پراکسیژن و کماکسیژن در آن با هم مخلوط میشوند یا بیماری مغز استخوان انجام دهیم، اما مشکلی که بهدست خود ما ایجاد شد، فقط نیاز به اراده دارد. بیماران وقتی به ما مراجعه میکنند، میبینیم عصبی هستند و دائم سردرد دارند که علت هم پرخونی است و مشکل هم مصرف سیگار و دخانیات است.
غلظت خون بیماری پیرمردهاست؟
این بیماری بسته به اینکه بر اثر علت اولیه یا ثانویه در فرد ایجاد شده باشد، ممکن است در هر سنی بروز پیدا کند. ما افرادی داریم که در سن نوجوانی و به دلیل ارثی این مشکل را دارند. بچههایی هستند که دیواره پایین قلبشان باز است یا مشکل ریوی دارند که آنها ازجمله کسانی هستند که درگیر غلظت خون میشوند.
چطور درمان میشود؟
وقتی پزشک متخصص باتوجه به جواب آزمایش متوجه شد که علت بروز غلظت خون در فرد، اولیه است یا ثانویه، درمان را آغاز میکند. اگر علت ثانویه بود، درمان علت زمینهای - قلبی یا ریوی – را در صورتیکه امکانپذیر باشد، آغاز میکند و در کنار آن هرگاه غلظت خون از 56درصد در مردان و 52درصد در زنان بالاتر برود، بخشی از خون کشیده و دور ریخته میشود.
این کار نیز به شکل استاندارد انجام میشود تا غلظت خون کاهش پیدا کند. اینعمل تا زمانی ادامه دارد که یکی از مهمترین مواد خونساز بدن بر اثر خروج از بدن کم شود. در واقع به بیمار فقر آهن میدهیم تا دچار غلظت خون نشود. حال اگر علت پرخونی براثر علت اولیه یعنی ناشی از مغز استخوان باشد، در این حالت باید به درمان علت بیماری خونی بپردازیم و با خروج خون از یکی از رگها، میزان گلبولهای قرمز خون تنظیم شوند.
چه کنیم که دوباره غلیظ نشود؟
یکی از سوالات افرادیکه خونشان به حالت طبیعی برگشته این است که چه کارهایی انجام دهیم تا خونمان دوباره غلیظ نشود؟ این افراد بهتر است هم برای جلوگیری از غلیظ شدن خون و هم برای کمک به نیازمندان، به طور مستمر خون بدهند. مردان بهتر است هر سه ماه و زنان هر چهار ماه یکبار خونشان را اهدا کنند.
این نشانهها میگویند خونتان غلیظ است:
زمانیکه سیالیت خون از حدی بالاتر برود، اکسیژنرسانیکم شده و حتی ممکن است سبب توقف حرکت خون در رگها شود، به همین دلیل غلظت خون در برخی مواقع میتواند با توقف حرکت خون، فرد را دچار سکته مغزی کند. پس وجود نشانههایی که در ادامه میآوریم را جدی بگیرید!
1. لبهایتان بنفش شده؟
وقتی میزان هموگلوبین بدون اکسیژن بیش از حد باشد، مخاطهای بدن مثل لب به رنگ بنفش درمیآیند. انگشتان دست و پا و زیر ناخنها بنفش شده، چشمها پرخون و پوست صورت نیز بر افروخته میشود. با دیدن این علائم ظاهری میتوانید نسبت به غلیظ شدن خونتان شک کرده و برای تشخیص نهایی حتما به متخصص مراجعه کنید.
2. سرتان گیج میرود؟
وقتی غلظت هموگلوبین خون زیاد میشود، سیالیت، روانی و حرکت خون کم شده و فرد دچار سرگیجه و رخوت شده و خون دماغ میشود. اگر سرگیجه و رخوت بدون هیچ دلیل زمینهای دیگری سراغ شما بیاید و گاه و بیگاه بینیتان هم خونریزی کند، باید نسبت به غلیظ شدن خونتان مشکوک شوید و این نشانهها را بررسی کنید.
3. نفسنفس میزنید؟
کسانیکه مشکل ریوی دارند، تنگی نفس پیدا میکنند و نفسنفس میزنند هم ممکن است بهخاطر غلظت خونشان دچار تشدید این علائم شده باشند. پس هر تنگی نفسی را به حساب آلرژی یا آلودگی هوا نگذارید. گذشته از این، افرادیکه مشکل قلبی دارند و تپش قلب پیدا میکنند هم میتوانند دچار این مشکل باشند.
طب سنتی چه میگوید؟
گرچه به باور طب رایج، افزایش تعداد گلبولهای قرمز خون میتواند نشانه غلیظ شدنش باشد، اما طب سنتی تعریف نسبتا متفاوتی از غلظت خون ارائه میدهد. دکتر قدیر محمدی، متخصص طب سنتی میگوید که این علم، مشکل غلظت خون را به شکل زیر توضیح میدهد:
سرم خون غلیظ شود...
در طب رایج، میگویند اگر تعداد گلبولهای خون در حجم بهخصوصی از خون بیشتر باشد، فرد مبتلا به غلظت خون است و با بخش سرمی یا مایع کاری ندارند. اما در طب سنتی، اگر گلبولهای خون کمتر شود، اما سرم خون غلیظتر باشد، میگوییم غلظت خون وجود دارد. غلظت خون مشکل شایعی است که میتواند به علتهای متفاوتی فرد را گرفتار خود کند.
چرا این اتفاق میافتد؟
غلیظ شدن خون دلایل مختلفی دارد. طب سنتی معتقد است مزاج آدمها میتواند کنترل بدنشان را به دست بگیرد.گاهی اوقات گرمای مزاج ما بیش از حد نرمال است و این گرما سبب تجزیه شدن رطوبت و مایعات بدن که خون هم جزء آن است، شده و بخش سرمی خون غلیظ میشود.
دمای بدن شما هم بیتاثیر نیست
گاهی اوقات هم اگر دمای بدن از آن حد طبیعی که 37درجه است، پایینتر بیاید و سردتر شود، خون هم متراکم شده و غلیظ میشود. در این شرایط دمای بدن فرد میتواند بدون وجود عوامل زمینهای دیگر، او را به مشکل غلظت خون دچار کند. درست مثل یخ و آب که یخ نسبت به آب غلیظتر است چون ملکولهای آن نسبت به هم در شرایط متراکمتری قرار دارند. اما آب رقیق است و ملکولهایش با فاصله بیشتری از هم هستند. یعنی هرچه دمای بدن پایین باشد و خون سردتر، گلبولهای خون به هم چسبیدهتر میشوند و در حجم بهخصوصی از خون زیاد به نظر میآیند، ضمن اینکه ممکن است همین فرد دچار کمخونی باشد.
خون تیره همیشه غلیظ نیست
خونی که در سرخرگها جریان دارد، شفاف و قرمزرنگ است، اما خونیکه در سیاهرگها وجود دارد، تیرهرنگ است و اکسیژن کمی دارد. اکسیژن این خون در سیاهرگ مصرف شده، به بافتها آمده و حین گردش، مقداری از فضولات گردش سلولی هم به آن اضافه شده و این خون به قلب و ریه برمیگردد تا دوباره اکسیژن بگیرد، بنابراین نمیتوانیم بگوییم لزوما خونیکه تیره است، غلیظ هم هست. به بیان دیگر، خون تیره، لزوما غلیظ نیست، ولی خون غلیظ به طور قطع تیره هست. ممکن است خون تیره داشته باشیم اما غلیظ هم نباشد. به همان دلیلی که اشاره شد ممکن است سلولها به هم چسبیده باشند و به نظر بیاید خون تیره است، اما در واقع غلیظ نیست.
غلظت خون یعنی چه؟
شاید یکی از این سوالها در ذهن شما هم ایجاد شده باشد
باورهای رایجی در مورد غلظت خون در میان مردم وجود دارد که آنها را با متخصصان در میان گذاشتیم. در این صفحه میتوانید پاسخ رایجترین سوالات در مورد غلظت خون را بخوانید.
رقیق بودن خون بهتر از غلیظ بودن آن است:
دکتر توگه: بستگی به نوع علتی دارد که باعث رقیق شدن خون شده است. گاهی اوقات رقیق بودن خون عوارض شدیدی بهدنبال دارد و حتی ممکن است فرد دچار کمخونی باشد.
دکتر محمدی: رقیق بودن خون دو علت دارد یا بهعلت افزایش حرارت بدن است که باعث شده سلولها از هم دور شوند و این مسئله خوب نیست یا اینکه فرد با کمخونی مواجه است. به همین علت این باور که گفته میشود رقیق بودن خون خوب است، درست نیست. به اعتقاد من خون استاندارد و سالم باید قوام لازم خود را داشته باشد. خون اگر خیلی رقیق باشد، از عروق بدن نشت میکند و یکی از دلایلی که باعث میشود بعضی افراد خوندماغ شوند، این است که خونشان خیلی رقیق است و این مساله خطرناک است.
اگر خونتان غلیظ است بهتر است از مصرف موادی مثل پسته، جگر و اسفناج خودداری کنید:
دکتر توگه: غلظت خون یک بیماری است که باید زمینه آن را داشته باشید و اینطور نیست که با خوردن این خوراکیها غلظت خون پیدا کنید یا میزان آن بیشتر شود.
دکتر محمدی: در بحث خونساز بودن جگر مردم بسیار اغراقآمیز رفتار میکنند. جگر در اغلب موارد نمیتواند خونسازی کند، چون غذای غلیظی است، بنابراین جگر برای خونسازی مناسب نیست. پسته هم برای کسانیکه از کمخونی رنج میبرند، مفید است. اما کسانی که خون غلیظ دارند، پسته نخورند بهتر است. یعنی اگر به طور قطع پرخون هستند نباید مصرف کنند. اما همانطور که گفته شد، گاهی اوقات سلولهای خونی به هم چسبیده و متراکم هستند و به نظر میآید فرد دچار پرخونی است، درحالیکه اینطور نیست و کمخون است و خوردن پسته هیچ ضرری برایش ندارد. در مورد اسفناج هم درصورتیکه در کنار کرفس استفاده شود، خوب است و خونسازی میکند. مصرف برخی میوهها ازجمله انار و در راس سبزیجات، کاهو در رقیق و تعدیل کردن خونیکه غلظت بالایی دارد، موثر هستند.
مصرف 8 لیوان آب در روز باعث کاهش غلظت خون میشود:
دکتر توگه: درست نیست.
دکتر محمدی: درست نیست و پایه علمی ندارد. ملاک مصرف آب فقط تشنگی فرد است. مگر اینکه ناحیه تحریککننده احساس تشنگی در مغز دچار بیماری شود و این حس در فرد ضعیف شده یا آن را از دست داده باشد. غیر از این دو حالت، هر زمانی که نیاز داشتیم باید آب بنوشیم. زیاد نوشیدن آب، مسمومیت با آب را به همراه دارد و تعادل املاح بدن مثل سدیم و پتاسیم به هم میریزد و بدترین تشنجها را بهخصوص در سنین بالا به همراه دارد. در افردیکه بلغمی مزاج، سفید پوست و پر چربی هستند، ممکن است مصرف آب مضر هم باشد.
کسی که خونش غلیظ است نباید غذاهای پرپروتئین مصرف کند:
دکتر توگه: به بیماران توصیه میکنیم که از غذاهایی استفاده کنند که آهن کمتری دارند.
دکتر محمدی: گاهی اوقات خوراکیهایی مصرف میکنیم که خون غلیظ تولید میکنند و ازجمله این خوراکیها، اغلب پروتئینهای گوشتی هستند که هرقدر این گوشتها تیرهتر باشند و حیوانی که این گوشت از آن تهیه میشود، مسن و عظیمالجثهتر باشد، خون غلیظتری تولید میکند. همینطور که گوشت شتر نسبت به گوشت گوسفند و گوشت گوسفند نسبت به گوشت مرغ، خون غلیظتری تولید میکند، به همین علت بهتر است افراد از تنوع غذایی برخوردار بوده و یکسویه نباشد. بهتر است مردم در تغذیهشان افراطی عمل نکنند. یعنی نه به شکل افراطی گوشت بخورند و نه گیاهخواری کنند تا نه دچار رقت بیش از حد خون شوند و نه دچار غلظت خون.
اگر خونتان غلیظ است، خون بدهید تا رقیق شود:
دکتر توگه: درست است. اما خون این افراد پس از اینکه از رگ گرفته میشود، قابلیت استفاده ندارد و باید دور انداخته شود چراکه کیسههای جمعآوری خون، به میزان استانداردی حاوی ماده ضدانعقاد خون هستند و خون کسانیکه دچار غلظت خون هستند، در این کیسهها به سرعت لخته میشود و قابل استفاده برای بیمارانی که نیازمند به دریافت خون هستند، نیستند.
دکتر محمدی: با خون دادن، از میزان خون کاسته میشود اما الزما نمیتواند نشانه رقیق شدن خون باشد. هرچند خون دادن ممکن است غلظت خون را تاحدی تعدیلکند و تا حدی برطرف شود، اما در مدت یک تا دو هفته، غلظت خون دوباره سرجای خود برخواهد گشت.
چون خونت تیره رنگ است، پس خون غلیظی داری:
دکتر توگه: بسیاری از افراد تصور میکنند که اگر خون تیرهرنگ باشد، یعنی خونشان غلیظ است و اگر روشن باشد، یعنی خونشان رقیق است. در حالیکه اینطور نیست. خون تیره به این معناست که اکسیژن کمی در خون وجود دارد و خون روشن حاوی اکسیژن زیادی است.
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]
صفحات پیشنهادی
- مردم شوط بیش از 250 کیسه خون اهدا کردند
مردم شوط بیش از 250 کیسه خون اهدا کردند ارومیه - ایرنا - معاون شبکه بهداشت و درمان شوط گفت مردم نوعدوست این شهرستان بیش از 250 کیسه خون اهدا کردند حمید رضازاده عصر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد مردم مؤمن و انساندوست شوط در اکیپ سیار مستقر در بیمارستان شهدای شچگونه بر فشارخون پایین غلبه کنیم؟
سلامت چگونه بر فشارخون پایین غلبه کنیم جام جم سرا فشارخون بالا یا پایین ممکن است آسیبهای بسیاری به بدن اشخاص بزند فشارخون بالا با علائمی مانند نارسایی کلیه سکته مغزی و قلبی و بروز میکند به همین دلیل توصیه میشود افرادی که با نوسانات دائمی فشارخون مواجه هستند فشارخمیوهای برای کاهش قندخون
دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰ ۱۰ میوه کاکتوس بیضی شکل به رنگ قرمز بنفش و سطح آن پوشیده از خارهای ریز است به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا میوه کاکتوس خوردنی و به دلیل داشتن فیبر بالا و آنتیاکسیدانها در بسیاری از نقاط جهان به ویژه آمریکای لاتین محبوب مردم بومیاهمیت فشار خون در حاملگی
فشار خون در بارداری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و یک زن باردار همیشه باید مراقب نوسانات و پایین یا بالابودن آن باشد محققان معتقدند که پرفشاری خون در دوران بارداری و اختلالات مربوط به آن مانند پره اکلامپسی مسمومیت بارداری در 10 درصد بارداری ها مشاهده می شود و محیط رشدمیوهای مفید برای کاهش قند خون
میوهای مفید برای کاهش قند خون جام جم سرا میوه کاکتوس نوع خوراکی به دلیل داشتن فیبر بالا و آنتیاکسیدانهای زیاد در بسیاری از نقاط جهان بویژه آمریکای لاتین علاوه بر مصرف غذایی فواید پزشکی نیز دارد و برای درمان دیابت کلسترول بالا چاقی کولیت و اسهال استفاده میشود این میوهبسته ویژه مشاور سلامت خطر کمکاری تیروئید مخفی/درمان سنتی کبدچرب/علامت سرطان خون
بسته ویژه مشاور سلامتخطر کمکاری تیروئید مخفی درمان سنتی کبدچرب علامت سرطان خونمشاوران سلامت امروز در پاسخ به پرسش شهروندان از توصیههایی کمکاری تیروئید مخفی درمان سنتی کبدچرب دلایل خونریزی در سه ماهه اول بارداری و علائم سرطان خون برای سخن گفتند به گزارش خبرنگار بهداشت و دردرمانی برای خونریزی لثهها بعد از مسواک زدن
درمانی برای خونریزی لثهها بعد از مسواک زدن جام جم سرا هربار که مسواک میزنم لثههایم دچار خونریزی میشوند به نظرم لثههایم دچار آسیب جدی شدهاند و شکل ظاهری مناسبی ندارند به دانپزشک مراجعه کردم تشخیص داد که مشکل معده دارم اما با مراجعه به متخصص معده نیز مشکلم رفع نشد پاسخ مخلاء حمایت بیمهها؛ چالش بزرگ انتقال خون
دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۸ مدیرعامل سازمان انتقال خون با تاکید بر لزوم حمایت بیمهها از چرخه انتقال خون گفت در صورت این حمایت تعداد بستریهای ما که نیازمند خون هستند به میزان 1 2 درصد کاهش مییابد به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر علیاکبر پ52 درصد اهدای خون در کشور مستمر است
دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۵ معاون کل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه 100 درصد خون موجود در کشور به صورت داوطلبانه اهدا میشود گفت 52 درصد این خون به صورت اهدای مستمر است به گزارش خبرنگار سلامت ایسنا دکتر حریرچی در مراسم افتتاح مرکز نوآوری سازمان انتقال خون کهدستورالعمل مصرف بهینه خون در اختیار مراکز درمانی قرار می گیرد
دستورالعمل مصرف بهینه خون در اختیار مراکز درمانی قرار می گیرد شناسهٔ خبر 2496082 یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۱ جامعه > بهداشت و سلامت معاون آموزشی موسسه آموزش عالی طب انتقال خون از تشکیل 6 کمیته تخصصی پژوهشی در این موسسه خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر دکتر مهتاب مقصودلو افزودضرورت حمایت بیمه ها از چرخه انتقال خون/درآمدزایی انتقال خون
مدیرعامل سازمان انتقال خون تاکید کرد ضرورت حمایت بیمه ها از چرخه انتقال خون درآمدزایی انتقال خون شناسهٔ خبر 2504817 دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۱ جامعه > بهداشت و سلامت مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران بر لزوم حمایت بیمهها از چرخه انتقال خون تاکید کرد و گفت با حمایت بیمه هاکاهنده های فشارخون و تاثیرات آن بر بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
درمانهای کاهنده فشارخون برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 با کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی CVD و حوادث ناشی از بیماری قلبی همراه است وموجب کاهش مرگ و میر می شود نتایج این تحقیق درمجله ی JAMAمنتشر شد بنا به تخمینهای موجود تاسال 2030 حداقل 400 میلیون نفر در سراسر جهان به دیابسمینار سیستم مراقبت از خون برگزار می شود
سمینار سیستم مراقبت از خون برگزار می شود شناسهٔ خبر 2502320 شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۵ جامعه > بهداشت و سلامت سمینار آموزشی سیستم مراقبت از خون هموژیلانس با تخصیص امتیاز بازآموزی در پايگاه مركزي انتقال خون استان تهران برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر پزشکان پرستاران وتشخیص ابتلا به قند خون در زنان باردار
خانم هایی که برای بار اول هست که باردار می شوند بهتر است اطلاعاتی درمورد دیابت در بارداری و احتمال ابتلا به آن در دروان حاملگی به دست آورند دیابت بارداری نوعی دیابت است که در دوران بارداری تشخیص داده می شود یا بروز می کند در این بیماری مانند انواع دیگر دیابت میزان قند خون بالامدير روابط عمومی انتقال خون استان تهران منصوب شد
مدير روابط عمومی انتقال خون استان تهران منصوب شد شناسهٔ خبر 2502317 شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۲ جامعه > بهداشت و سلامت مدير كل انتقال خون استان تهران در حكمی حسين دزفولی را به عنوان مدير روابط عمومی اداره كل انتقال خون استان تهران منصوب كرد به گزارش خبرگزاری مهر در حكم دکتر ف- مرکز نوآوری سازمان انتقال خون افتتاح شد
مرکز نوآوری سازمان انتقال خون افتتاح شد تهران - ایرنا - نخستین مرکز نوآوری سازمان انتقال خون روز دوشنبه با حضور جمعی از مسوولان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افتتاح شد به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا معاون فنی سازمان انتقال خون ایران در مراسم افتتاح این مرکز که با حضور از جم- طرح غربالگری دیابت و فشار خون در نیمی از جمعیت روستایی آذربایجان غربی
طرح غربالگری دیابت و فشار خون در نیمی از جمعیت روستایی آذربایجان غربی ارومیه - ایرنا - معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت طرح غربالگری دیابت و فشار خون در نیمی از جمعیت روستایی استان به اجرا درآمده است وحید حقیقی روز چهارشنبه د-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها