واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هر یک کیلومتر کاهش سرعت خطر تصادف مرگبار را پنج درصد کم می کند اصفهان- ایرنا- کاهش سرعت خودرو به میزان یک کیلومتر در ساعت باعث می شود که خطر تصادف های آسیب زا سه درصد و خطر تصادف های مرگبار چهار تا پنج درصد کاهش یابد.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اینترنتی مرکز بهداشت استان اصفهان، سرعت به عنوان یک عامل خطر کلیدی در آسیب های ناشی از حوادث ترافیکی مطرح است و بر خطر تصادف و شدت آسیب های ناشی از تصادف ها تاثیر می گذارد.
سرعت غیرمجاز و نامناسب در مرگ و میر و آسیب های ناشی از حوادث سهم به سزایی دارد.
این سهم در کشورهای توسعه یافته 30 درصد و در برخی کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه 50 درصد است.
با کنترل سرعت خودروها می توان از بروز تصادف ها پیشگیری کرد و ضربه ناشی از تصادف ها و در نتیجه شدت آسیب وارده بر قربانی را کاهش داد.
قابل توجه است که خودرویی که با سرعت 50 کیلومتر در ساعت حرکت می کند برای توقف به 13 متر مسافت نیاز دارد و خودرویی که با سرعت 40 کیلومتر در ساعت حرکت می کند به مسافت کمتر از 8.5 متر برای توقف نیاز دارد.
همچنین سرعت بر شدت ضربه تصادف تاثیر می گذارد به طوریکه احتمال مرگ برای سرنشینان خودرو با سرعت 80 کیلومتر در ساعت، 20 برابر زمانی است که سرعت حین تصادف 30 کیلومتر در ساعت باشد.
ارتباط بین سرعت و شدت آسیب به ویژه برای افراد آسیب پذیری مانند عابران پیاده، موتور سواران و دوچرخه سواران بحرانی است به عنوان مثال ثابت شده که عابران پیاده در زمان برخورد با یک خودرو که سرعت آن 30 کیلومتر در ساعت یا کمتر است، 90 درصد شانس زنده ماندن دارند.
این در حالی است که شانس زنده ماندن عابران پیاده در زمان برخورد با خودرویی که 45 کیلومتر در ساعت سرعت دارد، کمتر از 50 درصد است.
در واقع عابران پیاده در تصادف با خودرویی که 80 کیلومتر در ساعت سرعت دارد، اصلا شانس زنده ماندن ندارند.
در مجموع تحقیقات نشان داده است که هر یک کیلومتر کاهش سرعت در ساعت به دو تا سه درصد کاهش در میزان تصادف منجر می شود.
در این رابطه کارشناسان تاکید می کنند که تدوین و اعمال قانون محدودیت سرعت از مهمترین اقدامات کاهش آسیب های ناشی از تصادف است.
تجربیات بسیاری از کشورها حاکی از آن است که اعمال موردی قانون محدودیت سرعت بر کاهش سرعت تاثیر موقت دارد و باید به طور مستمر و مشهود، این قانون را اجرا کرد.
در این رابطه استفاده از دوربین های کنترل سرعت در زمینه کاهش تصادف مقرون به صرفه است.
اقدامات مربوط به کنترل سرعت به طور گسترده جهت کاهش تعداد تصادف ها در بسیاری از کشورهای توسعه یافته اجرا شده است.
این اقدامات شامل ایجاد تمهیدات فیزیکی کاهش دهنده سرعت است از جمله ایجاد مسیرهای دوربرگردان، تغییرات عمودی در راه ها ( مانند دست اندازها) و تغییرات افقی در راه ها ( مانند باریک کردن راه و ایجاد سرعت گیرها).
سازمان بهداشت جهانی به کشورهای عضو خود پیشنهاد کرده است که قانون محدودیت سرعت را به عنوان کارکرد اختصاصی راه ها تدوین و اعمال کنند.
به گزارش ایرنا، شمار قربانیان حوادث ترافیکی در ایران در هر سال در میان کشورهای دنیا یکی از بالاترین هاست.
سازمان پزشکی قانونی اعلام کرده بود 64 درصد تصادفات در ایران در جاده های برون شهری رخ می دهد که حدود 40 درصد قربانیان آن رانندگان هستند.
برخورد دو خودرو با یکدیگر حدود 45.3 درصد از تصادفات را شامل می شود که در ۷۷ درصد موارد قربانیان مردان هستند.
ضربه به سر علت اصلی مرگ در نیمی از قربانیان تصادفات در ایران است و نیمی از مرگ ها در محل حادثه رخ می دهد.
طبق اعلام پزشکی قانونی در 9 ماه امسال، 13 هزار و 471 نفر در جاده های کشور جان خود را از دست داده اند که این رقم در مقایسه با سال قبل 6.3 درصد کاهش داشته است.
مطالعات نشان می دهد که در مردان بار ناشی از حوادث ترافیکی پنج برابر زنان است.
د/3011/ 6022
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]