واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رضایی: برای اقتصاد مقاومتی باید به استانداران اختیار داد
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی، تفویض اختیارات کافی به استانداران است تا اجرای این سیاستها سریعتر و دقیقتر دنبال شود.
کد خبر: ۴۷۹۰۷۷
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۵ - 27 February 2015
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی، تفویض اختیارات کافی به استانداران است تا اجرای این سیاستها سریعتر و دقیقتر دنبال شود.
به گزارش ایسنا "محسن رضایی" که به مناسبت چهلمین روز عروج شهید محمد علی الله دادی به کرمان سفر کرده بود، شامگاه پنجشنبه با حضور در جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی استان کرمان با قدردانی از استاندار کرمان که سیاست ابلاغی اقتصاد مقاومتی را با جدیت دنبال می کند افزود: اقتصاد مقاومتی باید توسط دولت، مجلس، نخبگان کشور و نیز مردم مطالبه شود و معتقدیم که اجرای آن باید هم از سوی دولت و مجلس باشد و هم از سوی مردم.
وی با بیان اینکه تحقق این سیاستها نباید فقط احساسی باشد و از آن انتظار میرود کاربردی نیز باشد، ادامه داد: شفافسازی گزارشات مالی، رسیدگی به مسائل بنگاهها، سر و سامان دادن به اوضاع اقتصاد و غیره جزئی ار اقتصاد مقاومتی بوده و علاقهمندیم که همه اینها به صورت قانون درآمده و لازمالاجرا شوند و در این زمینه همکاری مجلس را میطلبیم.
رضایی حُسن اقتصاد مقاومتی را این دانست که یک گام جلوتر از اصل 44 قانون اساسی حرکت میکند و اضافه کرد: اگر این قضایا تبدیل به قانون شود خودِ مجلس می تواند بر آن نظارت کند با اینکه ما نظارتهایمان را شروع کردهایم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با ذکر این مطلب که نمیخواهیم یک سازمان عریض و طویل برای نظارت بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی تشکیل دهیم و آنرا به کشور تحمیل کنیم، تصریح کرد: البته باید حداقلهایی را رعایت کرد. میتوانیم ماموریتی را در این زمینه به عنوان مثال به استاندار کرمان محول کنیم و بخواهیم با فرآیندی آن را در کشور اجرا کند و این بدین معنا نیست که باید حتما سازمانی مستقل شکل بگیرد و باید از ظرفیتهای موجود استفاده نماییم.
وی در ادامه با بیان اینکه صحنه اقتصاد همچون جنگ است، افزود: البته این دو تفاوتهایی نیز با هم دارند. آنجا جنگ است اما در صحنه اقتصاد، رقابت معنا دارد، جنگ در سر مرزها است اما رقابت در کوچه و بازار است، همچنین جنگ با سلاح و توپخانه است در صورتیکه در صحنه رقابت، کیفیت و قیمت تاثیرگذارند.
رضایی اقتصاد کشور را به جوانی تشبیه کرد که میخواهد در کارزار رقابت بجنگد و فعالیت کند اما دست و پای آن بسته است و دو وزنه بزرگ به پاهایش بسته شده است و در ادامه اضافه کرد: دست و پای اقتصاد ما را بروکراسی های بیهوده اداری بسته است، همچنین دلارهای نفتی که منشاء تورم و ناتوانمندی اقتصاد می شود به علاوه هزینه های دولتی دو وزنه هستند که به پای این جوان بسته شدهاند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه تخصیص نابجای منابع، حیف و میل کردن منابع و نیز فساد نتیجه وضعیت بد ما است گفت: اقتصاد مقاومتی می خواهد دست و پای این جوان را باز کند و بگذارد در فضای رقابتی صحیح فعالیت کند.
وی ادامه داد: درست نیست که درآمد 35 ساله پسته کرمان حدود 30 میلیارد دلار باشد اما رفسنجان و سیرجان هنوز در فقر بسر ببرند و یا شهر بابک که در همسایگی مس قرار دارد جزء 11 شهر بحرانی کشور باشد. باید ظرفیت ها را برای استان ایجاد کرد و در همان جا نیز آن ها را هزینه نمود.
رضایی اقتصاد مقاومتی را اقتصادی مردمی دانست و اضافه کرد: می خواهیم با اجرای سیاست های آن تحولی عظیم در اقتصاد به وجود آوریم. همچنین بخش خصوصی بخشی از مردمی شدن اقتصاد است، دیگر بخش مردمی شدن اقتصاد توجه به اقلیم و استفاده از نیروهای بومی به عنوان نیروی کار میباشد.
وی با بیان اینکه نباید اقتصاد را از مردم جدا کرد، افزود: لازمه تحقق اقتصاد مردمی دادن اختیارات کافی به استانداران و حتی به فرمانداران در شهرستانها می باشد. اگر قرار باشد بر اساس یک رویکرد، کشور اداره شود اقتصاد مملکت قفل خواهد شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با ذکر این مطلب که باید "نقشه راه اقتصاد مقاومتی استان کرمان" تنظیم شود تصریح کرد: در این راستا باید جنبه هدایتی برای پیشبرد اهداف از اجرای سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی نیز رعایت شود.
رضایی گفت: در مذاکرهای با استاندار کرمان مقرر شده است که استان کرمان جزء چند استانی باشد که به عنوان پایلوت، سیاست های اقتصاد مقاومتی را اجرا میکنند و الگویی برای سایر استانها میگردد.
وی با بیان اینکه مردم ایران، مردمی فرهنگیاند ادامه داد: البته در کشور ما فرهنگ کاربردی همچون فرهنگ رانندگی، فرهنگ تجارت، فرهنگ اقتصادی و سایر به خوبی جا نیفتاده است. در همین رابطه باید فرهنگ درستی از اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی تدوین و ترویج گردد و با توجه به طرح مثلث توسعه استاندار کرمان، به نظر می توان ناظرین این طرح که ائمه جمعه و جماعات هستند را متولی ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی در بین مردم مطرح کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان با اشاره به اینکه نباید سفره دولت از مردم جدا باشد خاطرنشان کرد: این کار موجب می شود دولت سریع تر از مشکلات مردم با خبر باشد زیرا سفره مردم بر سفره دولت تاثیرگذار است. همچنین معتقدم دلارهای نفتی نباید هزینه اقدامات اجرایی شود و فقط باید به صندوق توسعه ملی ریخته شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]