واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رئیس کانون وکلای دادگستری گلستان:حساسیت جامعه به حرفه وکالت بالاست گرگان - ایرنا - رییس کانون وکلای دادگستری استان گلستان گفت: حساسیت جامعه به حرفه وکالت بالاست از این رو ما متعهد به شناخت و عمل به اصول حرفه ای و اخلاقی این حرفه هستیم.
به گزارش ایرنا، رضا سلیمانی روز پنجشنبه در مراسم جشن استقلال کانون وکلا و مراسم تحلیف 63 دانش آموخته وکالت در گرگان افزود: علت حساسیت این است که این مشاغل با عدالت سر و کار دارند و گاه تخلفی کوچک، بزرگ نمایی شده و یا به عموم نسبت داده می شود و این از سختی های اجرای عدالت است.
وی همچنین گفت: لایحه وکالت، اولین لایحه ای است که حتی در مورد نحوه تقدیم آن و این که چه مرجعی و چگونه آن را باید به مجلس تقدیم کند، اختلافاتی بروز کرده و مجلس نیز در این خصوص کار را به هیات عالی حل اختلاف قوا سپرد.
وی قانونگذاران را، وکلای شهروندان دانست و گفت: وکلا همواره بر اساس شرع، اخلاق و قانون موظفند مصلحت موکلان را رعایت کنند و بر همین قاعده، فقط باید مصلحت موکلان یعنی آحاد مردم مد نظر قرار گیرد و هیچ مصلحت دیگری لحاظ نشود.
سلیمانی گفت: استقلال کانون های وکلا در کنار استقلال قوه قضائیه زمینه ساز اجرای عدالت خواهد بود، تضعیف یکی از این دو نهاد، هرگز به تقویت دیگری یا تقویت عدالت نمی انجامد.
رئیس کانون وکلا دادگستری گلستان افزود: ما می شنویم که قوه قضائیه دغدغه هایی دارد، دغدغه های این قوه، دغدغه های ما هم هست که چاره آن ها، بررسی علمی و یافتن راه حل از طریق علم و تجربه و رجوع به عقل اکثریت متخصص است و هر راهی جز این، بیراهه خواهد بود.
وی ضمن تقدیر از نمایندگان مجلس که به افزایش هزینه دادرسی رأی منفی دادند، یادآور شد: این پیشنهاد در واقع بالا بردن هزینه عدالت بود و فکر می کنم حساسیت و عکس العمل بموقع جامعه حقوقی در سرتاسر کشور در این رأی منفی تأثیرگذار بود.
وی با بیان این که یک نگرانی مهم راجع به قانون آیین دادرسی کیفری جدید داریم، افزود: این قانون گرچه نواقصی دارد اما به گفته ریاست کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس، یکی از مترقی ترین قوانین بعد انقلاب است. حال دریافته ایم تعدادی از نمایندگان برای این قانون مترقی که علاوه بر مهلت مندرج در متن قانون، تأخیر مجددی برای اجرای آن تصویب شده، اصلاحیه ای پیشنهاد کرده اند.
رییس کانون وکلای استان در ادامه تصریح کرد: از مجلس شورای اسلامی که عاقل ترین عقلاست پذیرفته نیست که قانون تصویب شده را قبل از حتی یک روز اجرا، اصلاح کند، شاید اگر این اصلاح در قسمت تعداد قضات دادگاه ها و آن هم به لحاظ کمبود قاضی و البته برای مدتی معقول باشد، قابل توجیه است، اما اصلاح در قسمت مربوط به میزان دخالت وکیل در تحقیقات مقدماتی، به هیچ وجه قابل قبول و توجیه پذیر نیست.
به گفته سلیمانی، قانون آیین دادرسی کیفری تضمین کننده حقوق، آبرو و حیثیت شهروندان و حافظ آن هاست و خواسته ما این است که قانونگذار به هیچ قیمتی و به اصرار هیچ شخص یا اشخاصی، از حقوق اساسی شهروندان عقب نشینی نکند.
وی گفت: اگر کسی می گوید حضور وکیل در مرحله تحقیقاتی موجب فساد است، بنده عرض می کنم که این مطلب اشتباه است و این عدم حضور وکیل در تحقیقات مقدماتی است که فسادهای بزرگی را در پی داشته و نمونه هایی از آن را دیده ایم.
رئیس کانون وکلای دادگستری گلستان افزود: کانون های وکلا ظرفیت بزرگی برای کشور هستند و امیدواریم زمینه استفاده از این ظرفیت برای کشور و ملت بیشتر فراهم شود.
وی اظهار کرد: هفتم اسفند سالروز تصویب لایحه قانون استقلال کانون وکلای دادگستری است و بیش از 60 سال از تصویب این لایحه می گذرد.
وی با بیان این که کانون وکلا به عنوان یک سازمان مردم نهاد پلی بین مردم و حکومت است، گفت: کانون وکلا یک نهاد عمومی است و از این رهگذر، هم یاریگر شهروندان و هم یاریگر حکومت است، اکنون که لایحه وکالت در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شده، نوبت قوه مقننه است تا قانونی تصویب شود که 60 سال بعد، متخصصین این قانونگذار را تحسین کنند، همان گونه که اکنون متخصصین حقوق، قانونگذار 60 سال قبل را به لحاظ تصویب این لایحه تحسین می کنند.
وی خطاب به کارآموزان وکالت اظهار کرد: تقاضا دارم کارآموزان علاوه بر مفاد سوگندنامه، به فلسفه سوگند هم توجه لازم را داشته باشند، این سوگند، احترام به شخصیت و حیثیت انسانی ما و احترام به همان نفخه روحانی و الهی ماست و چیزی با ارزش تر از این نفخه الهی نداریم، این سوگند یعنی این که جامعه به ما احترام گذارده و قول و تعهد ما را به التزام عدم خروج از حوزه حق، عدالت و قانون پذیرفته است.
در استان گلستان قریب به 530 وکیل و کارآموز وکالت در کانون وکلای دادگستری مشغول فعالیت هستند که این تعداد به غیر از وکلای مستقر و تحت پوشش دادگستری استان است.
هفتم اسفند به عنوان روز وکیل مدافع نام گرفته است که یادآور تصویب این قانون در حدود 62 سال پیش در کشور است که طی آن کانون وکلا از سیستم دادگستری مستقل شد.
3014/6159
07/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]