واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شاخص در مرز 63 هزار واحد قرار گرفت
بورس تهران كه از ابتداي هفته روند نزولي در پيش گرفته بود، در آخرين روز هفته به روند خود شدت داد و با افت شديد قيمتها زمينه ريزش 474 واحدي شاخص و رسيدن آن به مرز 63 هزار واحد را فراهم كرد، اين در حالي است كه كارشناسان تداوم افت شاخصهاي بورس و زيان هر چه بيشتر سهامداران را حداقل تا پايان سال محتمل ميدانند.
بورس تهران كه از ابتداي هفته روند نزولي در پيش گرفته بود، در آخرين روز هفته به روند خود شدت داد و با افت شديد قيمتها زمينه ريزش 474 واحدي شاخص و رسيدن آن به مرز 63 هزار واحد را فراهم كرد، اين در حالي است كه كارشناسان تداوم افت شاخصهاي بورس و زيان هر چه بيشتر سهامداران را حداقل تا پايان سال محتمل ميدانند.
به گزارش «جوان» بورس تهران از دي ماه سال گذشته دچار ركود شده و در سال جاري نيز به دليل ابهامات متعددي همچون كاهش قيمت نفت، ركود اقتصادي، كمبود نقدينگي، نرخ سود سپرده بانكي، نامشخص بودن برنامه توسعهاي كشور، تبديل بخشي از سهام ريال براي تأمين نقدينگي پايان سال، ابهام در بودجه 94 و نيز مشخص نشدن نتيجه مذاكرات هستهاي درركود عميقي فرو رفته و همين امر موجب شده زيان قابل ملاحظهاي گريبانگير سهامداران شود.
در بازار روزگذشته اكثر سهام شركتها قرمز شده و شركتهاي فولاد مباركه، مخابرات، مپنا، گسترش نفت و گاز پارسيان، غدير، بانك ملت، هلدينگ خليج فارس، سايپا و گسترش سرمايهگذاري ايران خودرو بيشترين تأثير را در افتشاخص بورس گذاشتند. در مقابل شركتهايي همچون ارتباطات سيار، گروه صنعتي بارز و بيمه پارسيان تأثيرات مثبت اندكي در شاخص بورس گذاشتند.
به اين ترتيب فعاليت اندك حقوقيها با توجه به روزهاي پاياني سال و نيز انتشار عملكرد سال آينده شركتها موجب شد ريزشها در بورس ادامه يابد و بازار براي رهايي از اين وضعيت به اخبار مثبت هستهاي نياز داشته باشد.
ارزش بازار 286هزار ميليارد تومان شد
در بازار روز چهارشنبه حجم معاملات به شدت افزايش پيدا كرد و در مجموع بيش از 799ميليون سهم به ارزش 208 ميليارد تومان داد و ستد شد و ارزش بازار سرمايه به دليل ريزش قيمتها تا سطح 286 هزار ميليارد تومان افت كرد. در اين بين، عدم نتيجه بخشي گفتوگوها و مذاكرات هستهاي ايران و غرب و شاخ و شانه كشيدنهاي طرف امريكايي و برخي از دول غربي، اثر نامطلوبي بر فرآيند مذاكرات هستهاي بر جاي گذاشته و حصول توافق هستهاي تا 10فروردين ماه سال 94(11مارس) و حتي 10تيرماه سال بعد (31ژوئن 2015) را با ترديدهاي جدي مواجه ساخته است.
از سوي ديگر پايان سال مالي و موعد محقق ساختن مفروضات بودجهاي اكثر شركتها فرا رسيده است و نياز به نقدينگي موجب شده بسياري از شركتهاي سرمايه گذاري و نهادهاي مالي در كسوت فروشنده قرار گيرند؛ امري كه فشار مضاعفي را بر بازار كم جان فعلي تحميل كرده و در نهايت به عقب نشيني سهامداران و بازار منتج شده است. به طور خاص تغييرات مديريتي در سازمان بورس اتفاقي بود كه موجب شد قيمت سهام شركتها افت سنگيني را در روز گذشته تجربه كند، در حال حاضر قيمت سهام شركتهاي بورسي به كمترين ميزان خود رسيده و البته اين امر منجر به زيان هنگفت سهامداران شده است. با توجه به تغييرات مديريتي در بدنه نهاد ناظر بازار سرمايه بايد منتظر اقدامات و اجراي سياستهاي كلي جديد باشيم.
خانهتكاني فطانت در سازمان بورس
در اين بين طي حكمي از سوي محمد فطانت، رئيس سازمان بورس اوراق بهادار حسن اميري جايگزين محمدرضا عربي در سمت معاونت نظارت بر بورسها و ناشران اين سازمان شد.
گفتني است حسن اميري پيش از اين معاون مالي و اقتصادي سايپا بوده و قرار است محمدرضا عربي همچنان در هيئت مديره سازمان بورس حضور داشته باشد و به فعاليت خود در اين سازمان ادامه دهد. همچنين محمد فطانت طي حكمي اعضاي گروه مشاوران سازمان بورس اوراق بهادار را برگزيد كه بر اساس اين حكم، احكام مشاوره براي احمد قلعهباني، مسعود كمالياردكاني، فرهاد رياضت، سيدعلي حسيني و محمدرضا مصلحي صادر شده است.
چشمانداز مثبت نيست
لازم به ذكر است سرمايه گذاراني كه در روزهاي اخير اقدام به فروش ميكنند علت اصلي اين امر را عدم وجود افق روشن سرمايه گذاري و همچنين حمايت لازم از جانب سهامداران عمده ميدانند.
در حالي كه بورس تهران روزهاي خوبي را سپري نميكند اما با توجه به ارزنده بودن قيمت سهام شركتها در مقطع فعلي و همچنين افق مثبت پيش روي مذاكرات هستهاي و روند كاهشي نرخ تورم و احتمال كاهش نرخ سود سپردههاي بانكي ميتوان به روزهاي خوب بازار سرمايه در آيندهاي نزديك اميدوار بود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]