محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827379995
- معنای تورم صفر درصدی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معنای تورم صفر درصدی تهران-ایرنا-کاهش تورم به معنای کاهش قیمت ها نیست زیرا میزان تورم ناظر بر وضعیت پایایی یا تغییر نسبی قیمت کالا و خدمات در بازه های زمانی خاص است. به عبارتی ساده تر به صفر رسیدن نرخ تورم در بهمن ماه نشان می دهد در این ماه برآیند قیمت مجموعه یی از کالاها و خدمات مورد استفاده ی مردم نسبت به دی ماه افزایش نداشته است.
«حسن روحانی» رییس جمهوری اسلامی ایران دوشنبه ی هفته ی جاری در روز ملی مهندسی از تورم صفر درصدی ماه گذشته خبر داد؛ اعلانی که بازتاب های زیادی در رسانه ها و گفت وگوهای اقتصادی روز کشور داشت.
اعلان تورم ماهانه ی صفر درصدی از سوی رییس جمهوری مستند به آمار مراکز رسمی برآورد شاخص های اقتصادی کشور است. بانک مرکزی با اعلام رشد 0.8 درصدی سطح عمومی قیمت ها در دومین ماه زمستان 1393 از تورم 15.8 درصدی در 12 ماه منتهی به بهمن خبر داد.
مرکز آمار ایران در تازه ترین آمار خود این رقم را 15.2 درصد اعلام کرد و خبر داد تورم سالانه ی 1393 برابر 15.7 درصد و تورم نقطه به نقطه 14.4 بوده است.
براساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ تورم ماهانه در بهمن ماه سال جاری نسبت به دی ماه 0.6 درصد کاهش یافته است. به این ترتیب با توجه به نرخ کالا و خدمات دی ماه، تورم در بهمن ماه به صفر رسیده است. البته میزان تورم نقطه به نقطه در این ماه تغییری نکرده است.
صرف نظر از مساله ی بازتاب رسانه یی این خبر، رسیدن نرخ تورم ماهانه به صفر درصد می تواند خوشحال کننده باشد نه از این جهت که وضعیت معیشتی بسامان شده بلکه به این دلیل که با توجه به تحولات و روندهای اقتصادی ناشی از سیاستگذاری های دولت یازدهم، در آینده ی نزدیک می توانیم چشم انتظار وضعیتی باثبات در اقتصاد کشور باشیم.
نکته یی که باید بر آن تاکید کرد این است که کاهش تورم به معنای کاهش قیمت ها نیست زیرا میزان تورم ناظر بر وضعیت پایایی یا تغییر نسبی قیمت کالا و خدمات در بازه های زمانی خاص است. به عبارتی ساده تر به صفر رسیدن نرخ تورم در بهمن ماه نشان می دهد در این ماه برآیند قیمت مجموعه یی از کالاها و خدمات مورد استفاده ی مردم نسبت به دی ماه افزایش نداشته است.
در پیوند با این نکته باید گفت در روزهای اخیر افزایش بهای چند قلم از کالاهای مصرفی مانند گوشت مرغ یا برخی میوه ها به دست افزاری برای به چالش کشیدن دستاورد مهم دولت در کاهش چشمگیر نرخ تورم تبدیل شده است. به عبارتی از منظری تقلیلگرانه، کلیات تلاش های دولت برای پایین نگاه داشتن رشد بهای هزاران قلم کالا و خدمات مورد نیاز و استفاده مردم (از بهای مسکن گرفته تا سوزن) نادیده انگاشته و روی افزایش چند کالای معدود انگشت گذاشته شده است.
طرح دیدگاه های اینچنینی سبب شد «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری در گفت و گو با روزنامه ی «اعتماد»، «انتقاد از سر بی اطلاعی در یک حوزه ی تخصصی» را دلیل تشکیک به اعلان رسمی نرخ تورم بداند.
در راستای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در زمینه ی نرخ تورم بیان چند نکته ضروری می نماید:
1-نکته ی نخست مربوط به ماهیت تورم است. تورم شاخصی است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر سیاستگذاری های اقتصادی کشورها تاثیرگذار می گذارد. نکته ی قابل تامل اینکه تورم و تغییر نظام مند در نرخ آن خود ابزاری است که از سوی تصمیم گیرندگان اقتصادی کشورها برای دستیابی به برخی اهداف ویژه به کار می رود.
تورم همان افزایش نسبی و پی در پی سطح عمومی قیمت ها در مقاطع و بازه های زمانی ویژه و مشخص است. اقتصاددانان هر کدام دلایل گوناگونی را برای تورم مطرح می کنند؛ افزایش تقاضای مصرف کنندگان، کاهش عرضه ی کالا و خدمات، افزایش هزینه های تولید، افت ارزش پول ملی و رشد نقدینگی از جمله دلایل تورم عنوان شده است.
در بسیاری از مرکزهای برآورد نرخ تورم، سبدی از شمار مشخصی از کالاها و خدمات مصرفی مبنا قرار می گیرد و برآیند افزایش بهای این کالا و خدمات در تعیین نرخ تورم در بازه های زمانی مشخص سنجش می شود.
2- همانگونه که تورم از عوامل گوناگون تاثیر می پذیرد، پیامدهای گوناگونی را به بار می آورد. تورم افسارگسیخته در کشورها باعث توزیع ناعادلانه ی درآمدها، کاهش تمایل به پس انداز، افزایش گرایش به خرید (تبدیل پول به کالا برای حفظ ارزش پول) و ایجاد فضای مبهم و متشنج اقتصادی و در بعد خارجی نیز باعث کسری تراز پرداخت می شود.
شماری از کارشناسان اعتقاد دارند تورم از رشد اقتصادی کشورها می کاهد زیرا تورم از نرخ پس انداز می کاهد، خطر(ریسک) سرمایه گذاری را بالاتر می برد و منابع مالی را از تولید منحرف می کند.
به نظر بسیاری از تحلیلگران اقتصادی، وجود تورم آن هم به صورت کنترل شده و بدون شوک ها و نوسان های برهم زننده ی تعادل بازار، برای حرکت رو به جلوی یک اقتصاد ضروری است. باور رایج این است که از جمله دلایل رکود اقتصادی در ژاپن، نبود تورم در چند سال پی در پی بوده است زیرا تورم معقول باعث پویایی ساختار اقتصادی و ایجاد انگیزه در تولیدکنندگان برای دستیابی به سود بیشتر می شود. با توجه به این واقعیت دولت توکیو در سال های اخیر افزایش 2 درصدی نرخ تورم سالانه را در دستورکار اقتصادی خود قرار داد.
در کنار مزیت های یک نرخ تورم کنترل شده در ساختار اقتصادی باید به اهمیت ثبات در این ساختار اشاره کرد. نبود پیش بینی از نرخ تورم یک اقتصاد ناآرام، برآورد هزینه ها را برای بنگاه های اقتصادی و به دنبال آن خانواده ها دشوار و هرگونه برنامه ریزی دقیق را در عمل ناممکن می سازد.
از جمله پیامدهای تورم بالا در یک اقتصاد متشنج، بر هم خوردن آرامش روانی جامعه و کنشگران اقتصاد آن است؛ مساله یی که خود را در آسیب هایی چون بی ثباتی و بالا رفتن خطرپذیری سرمایه گذاری در یک اقتصاد می نمایاند.
تورم افسارگسیخته از مهمترین عوامل کاهش توان اقتصادی مردم و ناپدید شدن یک به یک کالاهای مورد نیاز سبد خرید آنان است. از این رو نرخ تورم را می توان از شاخص های مهم بررسی وضعیت معیشتی جوامع به شمار آورد.
3- در سال های گذشته تورم افسارگسیخته از مسایل مهم اقتصاد ایران بوده است. نکته ی قابل تامل اینکه در برخی اقتصادها تورم بالا از پیامدهای رشد و رونق اقتصادی است. این در حالی است که در اقتصاد ایران طی چند سال گذشته تورم و رکود همراه بوده است. ضمن اینکه پیامدهای بی ثباتی اقتصاد آسیب های فراوانی را به بار آورده است.
یکی از وعده های رییس جمهوری در زمینه ی وضعیت اقتصاد و معیشت مردم، بازگرداندن ثبات به ساختار اقتصاد کشور و کاهش نرخ تورم بود. با گذشت کمتر از 2 سال شاهد آن هستیم که نه تنها این 2 وعده محقق شد بلکه گام هایی فراتر از این وعده ها برداشته شد.
در وضعیتی متفاوت با فضای پرالتهاب اقتصاد کشور در سال های 1390 تا 1392 از فراز و فرودهای ناگهانی و فشار روانی بر فعالان اقتصادی خبری نیست و اقتصاد کشور با خروج تدریجی از رکود بر مدار ثبات قرار گرفته است. همچنین تورمی که در ابتدای سال 1392 به بیش از 40 درصد رسیده بود اکنون روی 16 درصد تثبیت شده است.
این دستاوردها درحالی حاصل شده که در میانه های سال 1392 ( سال 2013 میلادی ) صندوق بین المللی پول در گزارش های خود پیش بینی می کرد تا چهار سال آینده نرخ تورم در ایران روی 22 درصد تثبیت می شود. صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده بود در سال 2014 میلادی (دی ماه 1392 تا دی ماه 1393خورشیدی ) تورم 43.3 درصدی سال 2013 به 29 درصد، در سال 2015 به 23.5 درصد و در سال 2016 به 20 درصد برسد و این عدد تا سال 2018 یعنی سه سال متوالی ثابت بماند.
روحانی در شعارهای انتخاباتی و در ماه های نخستین ریاست جمهوری وعده داده بود دولتش تلاش خواهد کرد تورم را در پایان سال 1393 به کمتر از 25 درصد برساند اما اکنون شاهد هستیم در حالی که هنوز روحانی به نیمه ی دوره ی ریاست جمهوری خود نرسیده، نتایجی فراتر از همه ی پیش بینی های داخلی و خارجی حاصل شده است.
4- اقتصاد عرصه یی است که نتایج سیاستگذاری های تصمیم گیرندگان به شکلی دیرآهنگ و در دراز مدت خود را می نمایاند. با این حال، کاهش نرخ تورم شاخصی است که طلیعه ی کامیابی های اقتصادی سال های آینده ی دولت یازدهم را آشکار ساخته است.
به صفر رساندن نرخ تورم ماهانه دستاوردی است که در سال های پس از انقلاب اسلامی کم تر سابقه داشته است؛ رخدادی که از دید بسیاری از کارشناسان اقتصادی نتیجه ی سیاست ها و برنامه های دولت در یک سال و نیم گذشته بوده است.
به باور اقتصاددانان، بدترین نوع مبارزه با تورم، تزریق نقدینگی است که خود باعث بازتولید و افزایش تورم و در نهایت کاهش قدرت خرید می شود. به جز افزایش شدید و بی رویه ی حجم نقدینگی عواملی همچون نبود انضباط مالی و اعمال سیاست های انبساطی پولی برای فعالیت های غیرمولد و یا کم بازده، برداشت از حساب ذخیره ی ارزی برای مصارف غیر زیربنایی دولتی، افزایش بی منطق و بی رویه ی مصرف، برهم خوردن تعادل عرضه و تقاضا در بازار در کنار عوامل خارجی همچون کاهش منابع ارزی وکسری تجاری خارجی مولفه هایی است که می تواند به افسارگسیختگی تورم بیانجامد.
طی نزدیک به یک سال و نیم گذشته دولت با کنترل این عوامل تورم زا و پیگیری سیاست های اقتصادی متوازن موفق شد کشور را از وضعیت تورم افسارگسیخته برهاند. این در حالی است که ماه ها پیش از این، آمار و ارقام اعلانی این روزها بسیار دور از واقعیت و دست نیافتنی به نظر می رسید.
تحولات جاری دلیلی بر امیدواری به آینده ی پیش رو است و نوید روزهایی را می دهد که چالش های دیگر نیز همچون تورم از پیکر اقتصاد کشور رخت بربندد و رونق فعالیت های اقتصادی با بسامانی وضعیت معیشتی مردم همراه شود.
*گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**9130**9279**2054
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]
صفحات پیشنهادی
تورم صفر درصدی در هیچ کجای دنیا ایدهآل نیست
مرکز آمار ایران تورم صفر درصدی در هیچ کجای دنیا ایدهآل نیست شناسهٔ خبر 2505636 سهشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۸ اقتصاد > اقتصاد ایران یک مقام مسئول در مرکز آمار ایران با بیان اینکه تورم صفر درصدی در هیچ کجای دنیا ایده آل نیست گفت تورم 4 یا 5 درصدی لازمه توسعه اقتصادی است بهچه کسی به رئیسجمهور گفت تورم صفر درصدی را اعلام کند؟ |اخبار ایران و جهان
چه کسی به رئیسجمهور گفت تورم صفر درصدی را اعلام کند اظهارات رئیس جمهور مبنی بر تورم صفر درصدی در بهمنماه امسال واکنشهای متفاوتی به دنبال داشته است کد خبر ۴۷۸۲۲۰ تاریخ انتشار ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۱ - 24 February 2015 اظهارات رئیس جمهور مبنی بر تورم صفر درصدی در بهمنماه امستورم صفر درصدی بهمن ماه و این همه گرانی!
تراز هر سال نوروز که نزدیک میشود عیدی بازار به مردم گرانی است و مردم برای خرید عید از پوشاک و کفش گرفته تا خودر و خوراک با گرانیهای عجیب و غریبی مواجه میشود که هماره دلیلی برای توجیه انها وجود دارد این اتفاق در آستانه نوروز امسال نیز رخ داده است اما در این میان عدد تورم و کچرا رئیس جمهور تورم صفر درصدی را اعلام کرد؟
چرا رئیس جمهور تورم صفر درصدی را اعلام کرد اظهارات رئیس جمهور مبنی بر تورم صفر درصدی در بهمنماه امسال واکنشهای متفاوتی به دنبال داشته است به گزارش فرهنگ نیوز "نگاه درست به اقتصادی که با موجی از بیانات و گفتههای ضد و نقیض مواجه میشود بسیار مهم است اینچه کسی به رئیسجمهور گفت تورم صفر درصدی را اعلام کند؟
بررسی آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار ایران چه کسی به رئیسجمهور گفت تورم صفر درصدی را اعلام کند شناسهٔ خبر 2505227 سهشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۲ اقتصاد > اقتصاد ایران اظهارات رئیس جمهور مبنی بر تورم صفر درصدی در بهمنماه امسال واکنشهای متفاوتی به دنبال داشته است خبرگزاری-چه کسی به رئیسجمهور گفت تورم صفر درصدی را اعلام کند؟
چه کسی به رئیسجمهور گفت تورم صفر درصدی را اعلام کند اظهارات رئیس جمهور مبنی بر تورم صفر درصدی در بهمنماه امسال واکنشهای متفاوتی به دنبال داشته است نگاه درست به اقتصادی که با موجی از بیانات و گفته های ضد و نقیض مواجه می شود بسیار مهم است این نگاه درست سبب می شود بهجزئیات تورم ۱۵.۲ درصدی بهمن ماه
تراز مرکز آمار ایران جزئیات گزارش شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در بهمن ماه سال ۱۳۹۳ را اعلام کرد به گزارش تراز مرکز آمار ایران گزارش شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در بهمن ماه سال ۱۳۹۳ بر اساس سال پایه ۱۳۹۰ را اعلام کرد براین اساس شاخ- صفر شدن رشد تورم ناشی از تلاش دولت است/کنترل شدید تورم رکود را تشدید می کند
یک کارشناس اقتصادی در گفت و گو با ایرنا صفر شدن رشد تورم ناشی از تلاش دولت است کنترل شدید تورم رکود را تشدید می کند تهران - ایرنا - یک کارشناس اقتصادی گفت صفر شدن رشد نرخ تورم را براساس یکسری آمار و اطلاعات واقعی اعلام شده است که ناشی از تلاش دولت در این زمینه است لطفعلی بخشیتورم ۴۰ درصدی با افزایش حقوق ۴ درصدی جبران نمی شود
چاردولی در مخالفت با کلیات بودجه ۹۴ تورم ۴۰ درصدی با افزایش حقوق ۴ درصدی جبران نمی شود نماینده ملایر با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی با جیب خالی مردم امکان پذیر نیست گفت تورم ۴۰ درصدی با افزایش حقوق ۴ درصدی جبران نمی شود به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز علی نعمت چاردولی نمایندهفارس گزارش میدهد دلایل تفاوت ۰.۸ درصدی نرخ تورم بهمن ماه در دو نهاد آماری
فارس گزارش میدهددلایل تفاوت ۰ ۸ درصدی نرخ تورم بهمن ماه در دو نهاد آماریبا وجود اینکه مرکز آمار ایران نرخ تورم ماه بهمن را صفر اعلام کرد بانک مرکزی در گزارش خود تورم این ماه را 0 8 درصد محاسبه کرده است به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس تورم بهمنماه از آن جهت- لیلاز: صفر شدن رشدنرخ تورم، اتفاقی نادر در طول سالهای پس از انقلاب است
لیلاز صفر شدن رشدنرخ تورم اتفاقی نادر در طول سالهای پس از انقلاب است تهران - ایرنا - کارشناس اقتصادی کشورمان با بیان اینکه دولت یازدهم در شرایط اقتصادی بسیار ناگواری دولت را تحویل گرفت صفر شدن میزان افزایش نرخ تورم در بهمن ماه سال جاری را اتفاقی نادر در طول سال های پس از انقصفر شدن نرخ تورم بهمن ماه و توضیحات مرکز آمار/ وضعیت آرام اقتصاد
سهشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۱ کارشناسان مرکز آمار ایران توضیحاتی را دربارهی صفر شدن نرخ تورم ماهانه ماه بهمن ارائه کردند به گزارش خبرنگار ایسنا در نشست خبری کارشناسان مرکز آمار ایران با خبرنگاران معاون اقتصادی و محاسبات مرکز آمار ایران با ارائهی نرخ شاخصهای تورم در ماه بهمنافزایش 0.3 درصدی شاخص تورم/ شاخص خوراک و آشامیدنی 0.3 درصد کاهش یافت
از سوی بانک مرکزی اعلام شد افزایش 0 3 درصدی شاخص تورم شاخص خوراک و آشامیدنی 0 3 درصد کاهش یافت شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران منتهی به دی ماه 93 از سوی بانک مرکزی اعلام شد به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران بانک مرکزی شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی دتورم بهمن به 15.2 درصد رسيد/ تورم ماهيانه صفر درصد
۴ اسفند ۱۳۹۳ ۱۲ ۱ب ظ بر اساس اعلام مرکز آمار ايران تورم بهمن به 15 2 درصد رسيد تورم ماهيانه صفر درصد مرکز آمار ايران گزارش شاخص قيمت کالاها و خدمات مصرفي خانوارهاي شهري کشور در بهمن ۱۳۹۳ را اعلام کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج مرکز آمار ايران گزارش شاخص قيمت کالاها و خدموافقان کلیات لایحه بودجه 94/ 3 ندیمی: هدفگیری بودجه 94 رشد 4 درصد و تورم 14 درصدی است/ انتشار اوراق مشارکت ب
موافقان کلیات لایحه بودجه 94 3ندیمی هدفگیری بودجه 94 رشد 4 درصد و تورم 14 درصدی است انتشار اوراق مشارکت به ناچارعضو کمیسیون تلفیق گفت ما بنا به اهداف دولت به رشد 4 درصد و تورم 14 درصدی و رشد نقدینگی 17 درصدی در بودجه امسال توجه کردیم به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارسافزایش 131 درصدی تورم توليدكننده بخش صنعت/ مواد غذايي و آشاميدني چقدر گران شد؟ |اخبار ایران و جهان
افزایش 131 درصدی تورم توليدكننده بخش صنعت مواد غذايي و آشاميدني چقدر گران شد هزينهها در بخش توليدات صنعتي در يك دوره چهار ساله يعني از سال 1388 تا 1392 در مجموع 131 درصد افزايش يافته است اوج افزايش تورم توليدكننده صنعتي در سال 1390 نسبت به سال پيش از آن اتفاق افتاده كه 46 6 دجزئیات تورم ۱۵.۲ درصدی بهمن ماه |اخبار ایران و جهان
جزئیات تورم ۱۵ ۲ درصدی بهمن ماه مرکز آمار ایران جزئیات گزارش شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در بهمن ماه سال ۱۳۹۳ را اعلام کرد کد خبر ۴۷۷۹۶۱ تاریخ انتشار ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۶ - 23 February 2015 مرکز آمار ایران جزئیات گزارش شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خ-
اقتصادی
پربازدیدترینها