واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فوربس: غربی ها در مبارزه با مواد مخدر از شرق الگو بگیرند تهران - ایرنا - مجله آمریکایی «فوربس» روز چهارشنبه نوشت: شکاف عمیقی میان ارزش های غرب و شرق وجود دارد و غربی ها دستکم در زمینه مبارزه با مواد مخدر می توانند از شرق الگو بگیرند.
مجله معتبر اقتصادی «فوربس» در مقاله خود مشخصا از کشورهایی چون اندونزی، چین و ژاپن در مبارزه با مواد مخدر نام برد و نوشت: در قاره آسیا، مبارزه با مواد مخدر، تنها با انگیزه های بهداشتی انجام نمی شود، بلکه آسیایی ها نگاهی اخلاقی و اجتماعی به پدیده مواد مخدر دارند. بنابراین، هم تولیدکنندگان مواد مخدر و هم قاچاقچیان آن، خطری جدی برای نظم، ثبات و اخلاق جامعه شمرده می شوند.
به نوشته «فوربس»، خلاف کشورهای غربی که نگاهی لیبرالی و فردمحور به تجربه های انسانی دارند، در آسیا، تجربه های انسانی در ساختار اجتماعی نگریسته می شود و درست به همین دلیل است که این کشورها، جوامعی دارند که به خانواده، قومیت و شهر خود بسیار بها می دهند.
از نظر آسیایی ها، یک دولت خوب، دولتی است که از هیچ کوششی برای مبارزه با مواد مخدر فروگذار نکند و زمانی که پیشگیری موثر نباشد، باید از مجازات های سنگین استفاده کرد.
«فوربس» نوشت: ما این شکاف فرهنگی میان شرق و غرب را در حکم اعدام دو شهروند استرالیایی به خاطر تلاش برای قاچاق هشت کیلو و 300 گرم هرویین به اندونزی، مشاهده می کنیم. «تونی ابوت» نخست وزیر استرالیا و «فرانسوا اولاند» رییس جمهوری فرانسه رسما خواستار لغو این حکم شدند، اما «جوکو ویدودو» رییس جمهوری اندونزی روز گذشته - سه شنبه - حکم را قطعی نامید و آن را نشانه استقلال قضایی و سیاسی کشورش دانست.
در واقع، آنچه «جوکو ویدودو» می گوید و انجام می دهد، موضوعی جز انتظارات ملت اندونزی از او نیست.
«فوربس» تاکید کرد: سایر کشورهای آسیایی از جمله ژاپن و چین نیز همین روش را دارند. در دو روز گذشته ژاپن میزبان همایش سازمان مبارزه با مواد مخدر آسیا و اقیانوسیه بود که 30 کشور از آسیا، آفریقا، خاورمیانه، اروپا و آمریکای شمالی در آن عضویت دارند.
همزمان، مقام های ژاپنی در حال بازنگری در قوانین این کشور هستند تا مجازات قاچاق مواد روانگردان و نیز «ماری جوانا» را تا 10 سال زندان و 254 هزار دلار جریمه افزایش دهند.
نمونه ای از زشتی مواد مخدر در جوامع شرقی را می توان در محاکمه «میازاکی شیگه آکی» خواننده بسیار معروف ژاپنی مشاهده کرد. وی که چندی به خاطر جرایم مربوط به مواد مخدر محاکمه می شد، در دادگاه به داشتن رابطه با چندین معشوقه نیز اعتراف کرد. مجموعه حوادث دادگاه، سبب شد که او بخش عمده از اعتبار و حتی حیثیت خود را در جامعه ژاپن از دست بدهد.
دادگاه ژاپن در نهایت، او را به سه سال زندان محکوم کرد.
فوربس نوشت: شاید از نظر خوانندگان آمریکایی، نوع اتهام ها و میزان مجازات «میازاکی»، اغراق آمیز و غیرقابل قبول باشد، اما همین پرونده می تواند موضوعی جالب برای جامعه شناسان باشد تا شکاف عمیق میان ارزش ها و هنجارهای دو سوی جهان را مطالعه کنند.
به نوشته فوربس، غرب می تواند در این مورد از شرق الگو بگیرد.
آساق**9163**1545
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]