واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ اسفند ۱۳۹۳ (۱۴:۳۰ب.ظ)
ضرورت توسعه اخذ الکترونيکي عوارض در آزادراهها/ ۳ پيامد منفي پرداخت عوارض نقدي رئيس سازمان راهداري و حملونقل جادهاي با تاکيد بر توسعه اخذ الکترونيکي عوارض در آزادراههاي کشور اظهار کرد: معطل ماندن مردم در صفهاي طولاني، افزايش ميزان مصرف سوخت و استهلاک از پيامدهاي پرداخت عوارض نقدي است.
به گزارش خبرگزاري موج، داود کشاورزيان، رئيس سازمان راهداري و حملونقل جادهاي در نشستي که در آستانه سفرهاي نوروزي برگزار شد، با تأکيد بر ارتقاي ايمني در آزادراههاي کشور، خواستار توجه بيشتر به نگهداري و راهداري آزادراهها بهويژه در بخشهاي خطکشي، تابلوها، علائم و مسيرنما در آستانه سفرهاي هموطنان در تعطيلات سال نو شد.
کشاورزيان افزود: خوشبختانه تقاضا جهت استفاده از آزادراهها براي سفر هموطنان وجود دارد و اخذ عوارض و ارائه خدمات در آزادراهها بايد متناسب باشد که ميزان عوارض نسبت به سال گذشته افزايش مناسبي داشته است، چرا که ميدانيم سرمايهگذاري در اين بخش سنگين است و بايد قطرهقطره و ظرف مدت بيست سال اين سرمايه بازگردد، بنابراين با واقعي کردن عوارض ميتوان به تسريع مدتزمان استهلاک سرمايه کمک کرد.
رئيس سازمان راهداري و حملونقل جادهاي بر توسعه ETC يا اخذ الکترونيکي عوارض در آزادراههاي کشور تأکيد کرد و افزود: معطل ماندن مردم در صفهاي طولاني پرداخت عوارض به تقاضا لطمه وارد ميکند ضمن آنکه ميزان مصرف سوخت و استهلاک را نيز افزايش ميدهد و براي رفع اين معضل ميبايد در جهت توسعه ETC تلاش بيشتري از سوي شرکتهاي آزادراهي صورت گيرد.
معاون وزير راه و شهرسازي در ادامه، با تأکيد بر اينکه بايد در آزادراههاي موجود درآمدهاي ديگري غير از اخذ عوارض نيز تعريف شود، خاطرنشان کرد: واگذاري بيلبوردهاي تبليغاتي يا اعطاي مجوز ساخت ساير تاسيسات جانبي اقدامي است که ميتواند بخشي از درآمد مورد انتظار سرمايهگذار را تأمين کند تا اين سرمايهگذاري در پروژهها زودتر مستهلک شود.
کشاورزيان در خاتمه ابراز اميدواري کرد: با همکاري و همراهي تمامي عوامل اجرايي بتوان راهها را براي سفرهاي نوروزي بيشازپيش آماده کرد و ايمني بيشتري براي کاربران جادهاي فراهم آورد.
شهرام آدمنژاد معاون برنامهريزي رئيس سازمان راهداري و حملونقل جادهاي نيز در اين نشست، مهمترين ويژگي عصر ارتباطات را موبيليتي يا جابهجايي ذکر کرد و افزود: کشورها براي تعريف رفاه و مدرنيته از شاخصهايي همچون جابهجايي کالا، مسافر و ديتا استفاده ميکنند و از آنجا که کشور ما بسيار وسيع بوده، براي اينکه بتوان توزيع مناسب خدمتي به لحاظ جابهجايي داشت، نياز به يک شبکه زنجيره تأمين وجود دارد.
وي افزود: بنابراين با توجه به اينکه بيش از ۹۲ درصد جابهجايي کالا و مسافر در کشور از طريق حملونقل جادهاي صورت ميگيرد، بر اين اساس تلاش ميگردد روند موجود به نحوي تغيير يابد که ارتقاء سطح بخش را شاهد باشيم و يکي از بحرانهايي که در سال ۱۴۰۴ در رابطه با رشد اقتصادي تعريفشده خواهيم داشت بحران راه خواهد بود، که منظور از راه، مسير است، نه لزوما جسم راه.
آدمنژاد با بيان اينکه بخش حملونقل جادهاي در حال حاضر سهم زيادي از سهم ساير مدهاي حملونقلي در کشور را ناچارا بر عهده دارد، اظهار داشت: هماکنون نزديک به ۵۰ درصد تصادفات حملونقل عمومي کالا در کشور ناشي از حمل بارهاي ريلپسند است که ميبايست از طريق ريل حمل گردد، همچنين پر شدن سطح سرويس جادهها به دليل عدم پوشش مناسب در حومه شهرها و شهرهاي نزديک به هم منجر به بروز تصادفات بيشتري شده است.
طبق آمار موجود حدود ۳۰ درصد تصادفات رانندگي در حوزه شهرها و ۷۰ درصد در راههاي بينشهري صورت ميگيرد، به همين دليل تصميم گرفته شد آمار تصادفات بر مبناي اينکه در حوزه مسکوني صورت گرفته يا غيرمسکوني، تفکيک شود.
در اين مراسم علي آزاد دبير انجمن شرکتهاي راهسازي ايران و خدايار خاشع دبير کميته شرکتهاي سرمايهگذار در ساخت آزادراهها، مديران عامل شرکتهاي آزادراهها به بيان مسائل و موضوعات موجود در خصوص نگهداري و بهرهبرداري از آزادراهها پرداختند.
همچنين محسن عزيزي عضو هيأتمديره بانک مسکن در خصوص اخذ الکترونيکي عوارض (ETC) مواردي را گزارش داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]