واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همایش ملی اکتشاف عناصر فلزی با نگرش ویژه بر طلا در سنندج برگزار شد سنندج - ایرنا- همایش ملی اکتشاف عناصر فلزی با نگرش ویژه بر طلا روز چهارشنبه با حضور صاحبنظران علوم زمین، دانشجویان، اساتید داخلی و خارجی و معدنکاران طلا در دانشگاه کردستان برگزار شد.
به گزارش خبرنگارایرنا، سی وسومین گردهمایی ملی علوم زمین طی روز های سوم تا پنجم اسفندماه سال جاری درتهران برگزارشد و باتوجه به ظرفیت های موجود در کردستان، برگزاری یکی از رویکردهای این گردهمایی با موضوع اکتشاف عناصر فلزی با نگرش ویژه بر طلا به این استان واگذار شد.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در این همایش گفت: 834 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد و این مقالات توسط 432 داور مورد بررسی قرار گرفت.
مهدی مرادی افزود: پس از بررسی این مقالات توسط داوران 143 مقاله برای ارائه بصورت سخنرانی و 593 مقاله نیز برای ارائه بصورت پوستر انتخاب و 158 مورد نیز رد شد.
وی اظهار کرد: این همایش ملی در 32 رویکرد بررسی شد که یکی از این رویکردها زمین شناسی بود و در این موضوع 112 مقاله به دبیرخانه ارسال شد.
به گفته وی، این همایش سال گذشته بصورت بین المللی برگزار شد و دو هزار و 700 مقاله به این همایش بین المللی ارسال شد.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار کرد: سال آینده سی و چهارمین گردهمایی علوم زمین و دومین کنگره بین المللی با میزبانی کردستان برگزار می شود.
وی در ادامه افزود: سازمان زمین شناسی کشور جزو 10 سازمان برتر دنیا در زمینه استفاده از فناوری های نوین ژئوفیزیک به شمار می رود.
رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت کردستان نیز دراین همایش،گفت:کار مطالعات اکتشافی کردستان باید بصورت جدی دنبال شده و اعتبارات لازم در این راستا تامین شود.
محمد دره وزمی روز، افزود: استان کردستان از نظر ظرفیت و توناژ زیاد قابل توجه نیست اما از لحاظ ارزش ذخایر دارای اهمیت است و از میزان 340 تن ذخیره طلا در کشور 40 تن آن در کردستان است و این عدد قابل توجه است.
وی گفت: این 40 تن در سقز و ساریگونی وجود دارد و سال 94 کار اکتشافی سقز به اتمام رسیده که برای کسب پروانه و اکتشاف مجدد به مزایده گذاشته خواهد شد.
به گفته وی، ذخایر قطعی طلا در کردستان در حدود 100 تن است و این عدد قابل توجهی به لحاظ ارزشی و ریالی است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار کرد: بحث فرآوری طلا در کردستان در حال اتفاق افتادن است و تا دو سال آینده بحث احداث کارخانه طلا در ساریگونی آغاز خواهد شد.
وی گفت: در بحث سنگ آهن در گذشته خام فروشی زیاد داشته ایم و انتظار می رود با احداث زنجیره فرآوری و احداث تولید کارخانه فولاد این مشکل هم رفع می شود.
وی ادامه داد: در استان کردستان ظرفیت های خوبی برای توسعه وجود دارد که باید از این ظرفیت ها به نحو احسن استفاده کرده و نگاه افرادی که با این موضوع در ارتباط هستند چه بخش خصوصی و چه بخش دولتی باید تیزبینانه و مقتصدانه باشد.
وی با بیان اینکه نگرش به حوزه معادن کردستان بحث خام فروشی است که باید حذف شود افزود: از پدیده خام فروشی، ارزش افزوده و اشتغال بدست نمی آوریم و این خود مشکل بزرگی است که مانع توسعه استان می شود و باید با تعامل و برنامه ریزی مناسب این مشکل حل شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با تاکید بر اینکه احداث صنایع فرآوری معدنی برای فرآوری معادن کردستان باید اولویت باشد، اظهار کرد: 18 گونه ماده معدنی از طلا، سنگ آهن، سلیس، سنگ مرمر، سنگ لاشه، سنگ تزیینی و غیره در استان وجود دارد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های استان، برگزاری اینگونه همایش ها و سمینارها باید بیشتر شود.
همایش ملی اکتشاف عناصر فلزی با نگرش ویژه بر طلا روز چهارشنبه با حضور صاحبنظران علوم زمین، دانشجویان، اساتید داخلی و خارجی و معدنکاران طلا در دانشگاه کردستان برگزار شد.
سی و سومین گردهمایی علوم زمین با نگرش ویژه بر بحران آب سوم تا پنجم اسفند ماه جاری در محل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور برگزار شد.ک/2
7348/6108/1352/
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]