واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیر شبکه ملی فرهنگ: لازمه اقتدار در جنگ نرم، توان افزایی در حوزه مجازی است بیرجند - ایرنا - مدیر شبکه ملی فرهنگ گفت: لازمه اقتدار و برتری در جنگ نرم، توان افزایی مسوولان و دست اندرکاران حوزه های مختلف فرهنگی کشور در فضاهای سایبر و مجازی است.
به گزارش ایرنا، "مهدی افراسیابی" سه شنبه شب در مراسم پایانی نخستین جشنواره جوان، مقاومت و فضای مجازی خراسان جنوبی در بیرجند افزود: این بدان معناست که باید متولیان و تصمیم سازان حوزه های فرهنگی حتی مردم را با ویژگی های فضای مجازی و جنگ نرم آشنا کرد و تحت آموزش های اولیه قرار داد.
وی با بیان اینکه زمینه بهره گیری از فضای مجازی و فناوری های جدید قبل از ورود آن به کشور فراهم نشده است، گفت: البته این یک قصه قدیمی و تکراری بوده که از دیرباز ورود تکنولوژی غرب به کشورمان با موضع منفی مواجه می شد؛ لذا تکرار این رویه موجب شده همیشه فرهیختگان دینی ما نسبت به تکنولوژی تا حدی عقب باشند.
افراسیابی افزود: به همین خاطر نسل جوان ما تا امروز فرهنگ کار با تکنولوژی جدید را از افرادی که رابطه ای با مذهب نداشته اند، فرا می گرفته و این موضوع تاثیر منفی بر جوانان داشته و دارد.
وی گفت: امروز دست اندرکاران جنگ نرم، اصول محوری و شعارهای اساسی انقلاب اسلامی ما را نشانه گرفته اند، ولی ما در مقابل جنگ نرم دشمن تسلیم نشده و از شعارها و ارزش های انقلاب خود دست برنمی داریم.
افراسیابی در ادامه به ابزار مورد نیاز جنگ نرم اشاره و اظهار کرد: برای مبارزه با جنگ نرم، به جوانان مبتکر و خلاق و نیز تربیت و حضور جوانانی نیاز داریم که دارای ذهن نقاد باشند تا بتوانند به این پرسش اساسی پاسخ دهند که چه شیوه ها و راهکارهایی می تواند ما را به نتیجه برساند.
وی همچنین گفت: رمز موفقیت در دوران دفاع مقدس مدل موفق بسیج همه گروه های مردمی بود و امروز نیز باید چنین رویه ای را ادامه دهیم.
افراسیابی افزود: موفقیت در فضای مجازی، منوط به انجام کار گروهی و شبکه ای است و خراسان جنوبی می تواند به عنوان یک الگو برای انجام کارهای گروهی در فضای مجازی معرفی شود.
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز گفت: برخورد سنتی با فضای مجازی پاسخگو نیست و لازم است سواد رسانه ای افراد حقیقی و حقوقی را، تقویت کنیم.
"احمد محبی" افزود: فضای مجازی به دلیل جهانی و فرامرزی بودن، دستیابی آسان به اطلاعات و جذابیت، افراد زیادی را جذب کرده اما بدلیل نبود برنامه هدایتی، به چالشی برای خانواده ها تبدیل شده است.
وی گفت: آمارها نشان می دهد امروز گشت زنی دانش آموزان در شبکه های اجتماعی، بحران فکری برای خانواده ها ایجاد کرده است.
وی افزود: دشمنان با خوراک دهی هدفمند شبکه های اجتماعی، خانواده ها و تغییر سبک زندگی را مورد هجمه قرار داده اند که به واسطه برخی از این شبکه ها، رابطه های غیراخلاقی را شاهد هستیم.
محبی گفت: از این روی ضرورت دارد تا شبکه های اجتماعی آسیب شناسی و به درستی هدایت شوند تا از ورود آسیب های فضای مجازی به خانواده ها جلوگیری کنیم.
وی در بخش دیگری اظهار داشت: بر اساس آمار سه سال اخیر، شبکه های اجتماعی 500 میلیون کاربر جذب کرده اند و این در حالی است که تلویزیون طی 70 سال تنها توانسته است 200 میلیون مخاطب به دست آورد.
محبی با بیان اینکه فضای مجازی در گام نخست خانواده را از سبک گسترده به سبک هسته ای تبدیل کرده است، گفت: این رویه موجب شکل گیری ارتباط های افراطی در خارج از خانواده شده و تهدید جدی است که باید آسیب شناسی شود.
وی افزود: از همین روی امروز دانشمندان به این نتیجه رسیده اند هجمه های فضای مجازی به سمتی رفته که بحث جمعیت سرزمینی را ایجاد کرده به این معنی که خانواده به صورت ظاهری وجود دارد اما ارتباطات خارج از محیط خانواده صورت می گیرد.
محبی در خصوص جشنواره جوان، مقاومت و فضای مجازی نیز گفت: هدف از برپایی جشنواره تبیین جایگاه و نقش مقاومت در جنگ نرم و زمینه سازی برای فرصت ها و کاهش تهدیدها در فضای مجازی است.
وی افزود: 80 اثر در بخش وبلاگ و 14 اثر در بخش وب سایت و شبکه های اجتماعی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود.
در این مراسم از 13 اثر برتر تجلیل شد.
6121/ 1650
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]