تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834033914
هاشمی رفسنجانی؛ نماینده وضع موجود
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
روزنامه وطن امروز نوشت:
هاشمی رفسنجانی؛ نماینده وضع موجود "فارغ از مثبت یا منفی بودن نقش «اکبر هاشمیرفسنجانی» باید بگوییم وی را نمیشود در صحنه سیاسی کشور نادیده گرفت."
به گزارش فرهنگ نیوز ، فارغ از مثبت یا منفی بودن نقش «اکبر هاشمی رفسنجانی» باید بگوییم وی را نمیشود در صحنه سیاسی کشور نادیده گرفت، حتی از آن زمانی که انقلابی نشده بود، هاشمیرفسنجانی در جای جای انقلاب حضور داشته و شاید جزو آن چند نفری باشد که هر جا سخنی از انقلاب است نام او هم در کنار نامهایی چون آیتالله خامنهای، آیتالله شهید بهشتی، استاد شهید مطهری، مرحوم آیتالله طالقانی و... مطرح میشود.
هاشمیرفسنجانی بعد از جنگ کاندیدای ریاستجمهوری شد و از همان ابتدا گرایش غربیها به وی بالا بود. چنانکه در تحلیلهای آنها بیان میشد که میشود روی تعامل غرب با هاشمی حساب باز کرد. این البته از گزارههای هم آن روز و هم امروز هاشمی مشخص است. با روی کار آمدن هاشمی چند اتفاق مهم در عرصه سیاست خارجه، سیاست داخله، اقتصاد و فرهنگ رخ داد که جامعه ایران را دچار دگرگونی کرد.
هاشمی توسعهگرایی را گفتمان خود قرار داد که ۱- توسعهگرایی برونزا ۲- همگرایی با غرب ۳- رشد اقتصادی ۴- نخبهگرایی دالهای مرکزی گفتمان وی قرار گرفت و مبتنی بر نظریه گفتمان دولت دالهای متباین را طرد کرد که در این مساله به ترتیب درونزایی، استقلال، عدالت و تودهگرایی طرد شد. گفتمان توسعهگرای هاشمی، سیاست خارجه باز و نگاه خوشبینانه وی نسبت به غرب و پذیرفتن الگوهای توسعه غربی باعث شد دولت سراغ دریافت وام از نهادهای بینالمللی برود؛ وامهایی که در قبال آن باید سیاستهای تعدیل اقتصادی در کشور اجرا میشد.
دولت هاشمی با سیاستهای تعدیل اقتصادی شکاف طبقاتی در جامعه را افزایش داد و حتی گزارههایی از سوی دولتیها بیان شد که «ممکن است عدهای زیر چرخ توسعه له شوند» که این در فرآیند توسعه ناگریز است! هاشمی مردم را به تجملگرایی دعوت میکرد و دریچههای کشور را برای ورود کالاهای لوکس باز کرد. او این کار را حتی از طریق نمازجمعه تئوریزه نیز میکرد.
هاشمی در فرازی از خطبه نماز جمعه ۱۸ آبان ۶۹ که به «مانور تجمل» معروف شد؛ گفت: «زمان آن رسیده که مسؤولان به مانور تجمل روی آورند. از امروز بهخاطر اسلام و انقلاب، مسؤولان وظیفه دارند مرتب و باوقار باشند... هرچند ما فقیر باشیم و اقتصادمان بسامان نباشد اما برای آنکه در دیدگان سایر ملل مسلمان و غیرمسلمان، ملتی مفلوک جلوه نکنیم، لازم است جلوههایی از تجمل در چهره کشور و مسؤولان حاکمیتی رؤیت شود ...».
هاشمی در فضای فرهنگی ولنگاری را با قرار دادن الگوهای نامناسب فرهنگی بنیان گذاشت و از طرفی فضای نقادی را نسبت به خود بست بهگونهای که شعار «مخالف هاشمی مخالف رهبر است، مخالف رهبری دشمن پیغمبر است» سرتیتر شعارهای حامیان هاشمی شده بود و با آن جریان منتقد را تخطئه میکردند.
عملکرد دولت هاشمی در ۴ سال اول، دو نتیجه به بار آورد. نتیجه اول کاهش معنادار ۲۵ درصدی حضور مردم در انتخابات ششمین دوره ریاستجمهوری بود و دوم اینکه باعث شد احمد توکلی در دور دوم انتخابات رقیب جدی هاشمی شود؛ رقیبی که هیچ کس فکر آن را هم نمیتوانست بکند چند میلیون از رأی هاشمی بکاهد. اما هاشمی تفکر تکنوکراتیک خود را ادامه داد و نتیجه سیاستهای اقتصادی غلط وی و نگاه توسعه برونزای وی تورم ۵۰ درصدی در سال ۷۴ بود.
ظرفیتهای منفی هاشمی به حدی شد که نماینده رسمی هاشمی از نظر افکار عمومی(ناطقنوری) در برابر نماینده غیررسمی وی (خاتمی) بازی انتخابات را باخت. ظرفیت منفی هاشمی از همان جا بهصورت جدی فعال شد و خود را در عرصه انتخاباتها نشان میداد. سیاستهای توسعهگرای دولت خاتمی که برگرفته از همان تفکر هاشمی و همراهانش بود باعث شد مردم در هر انتخابات قسمتی از بدنه صاحب این تفکر را از عرصه قدرت کنار بزنند تا اینکه در انتخابات سال ۸۴ اصولگرایان بهخاطر ظرفیتهای منفی هاشمی پیروز انتخابات شدند.
از سال ۸۴ به بعد هاشمی خود را در جایگاه «مخالف وضع موجود» قرار داد؛ اما همچنان ظرفیتهای هاشمی به عنوان ظرفیتهای منفی فعال بود؛ این پتانسیل باعث شد در انتخابات ۸۸ احمدینژاد بتواند کاندیداهای رقیب را به هاشمی منگنه کند و با استفاده از ظرفیت منفی او و عملکرد ۴ ساله خود آرای بالایی را کسب کند.
هاشمی در ۴ سال دوم احمدینژاد نیز در وضعیت «مخالف وضع موجود» قرار داشت اما مخالفتهایش علنیتر شده بود و تیم همراه هاشمی نیز در تلاش برای سیاهنمایی از وضع موجود برآمد. از سوی دیگر عملکرد دو سال پایانی احمدینژاد هم این فضای نقد را برای آنها بیشتر از پیش مهیا میکرد. گزارههای همراهان هاشمی در نقد احمدینژاد هر روز بیشتر از قبل میشد تا آنجا که روحانی یک سال قبل از انتخابات سال ۹۲ در یک سخنرانی معروف با اشاره به سوءمدیریت احمدینژاد اعلام کرد «مملکت مدیر میخواهد، نه نوکر!»
در انتخابات ۹۲ عدم سیاستورزی درست اصولگرایان و سیاستورزی روحانی باعث شد روحانی به نمایندگی از هاشمی بازگشتی دوباره به گفتمان توسعهگرایی اقتصادی داشته باشد.
«هاتف آن روز به من مژده این دولت داد/ که در آن جور و جفا صبر و ثباتم دادند». این بیت شعر را آقای هاشمی فردای انتخابات ۲۴ خرداد و در حالی مینوشت که خود را حامی حسن روحانی معرفی میکرد. بیانیه شورانگیز هاشمی پس از پیروزی حسن روحانی، در روزهایی که کابینه وی از مجلس رای اعتماد میگرفت، بهتر معنا میشد؛ زمانی که وزرای دولتهای هاشمیرفسنجانی و محمد خاتمی دوباره وزیر میشدند.
روحانی به نمایندگی از هاشمی دولت را تحویل گرفت و دستورالعملهای هاشمی را در سیاست خارجه، اقتصاد و... پیاده کرد و در عوض هاشمی هم حمایتهای همهجانبه خود را از روحانی بیان کرد. حمایتهای هاشمیرفسنجانی از روحانی و کابینهاش در حالی ادامه پیدا کرد که مردم در همان گزارش ۱۰۰روزه فهمیدند این دولت توانایی حل مشکلات در ۶ ماه را – براساس وعده حسن روحانی- ندارد.
حال آنکه اتفاقاتی مثل توزیع سبد کالا با آن وضعیت که نارضایتی مردم را در پی داشت نیز رخ میداد. در میان عامه مردم اینکه حسن روحانی مورد تایید و حمایت کامل هاشمیرفسنجانی است، طور دیگری معنا میشد؛ حمایت هاشمی از خودش. رئیس مجمع تشخیص مصلحت در مصاحبهای که اخیرا در مهر منتشر شده است، میگوید: «دکتر روحانی را به طور کامل قبول دارم. ما با ایشان از مجلس همکاری داشتیم و در جنگ خیلی همکاری داشتیم و بعد هم در مرکز تحقیقات بودهاند.
زمانی که من ریاستجمهوری بودم، ایشان دبیر شورایعالی امنیت ملی کشور بود. ما با ایشان از لحاظ تفکر خیلی نزدیک هستیم و هیچ شبههای در صلاحیتشان برای من نیست.
کابینهاش را هم با توجه به شرایط فعلی کشور، نسبتاً خوب انتخاب کرد». این «قبول داشتن به طور کامل» باعث شده است حسن روحانی نیز در سیاستهایی که دارد ذرهای تردید نکند.
حال آنکه برخی از همین تصمیمات مورد حمایت آیتالله در این ۱۸-۱۷ ماه عایدیای برای کشور نداشته است. از سیاستهای اقتصادی که با پایین آمدن قیمت نفت آسیب جدی دید گرفته تا دیپلماسی که بهرغم توافق، تحریمهای گستردهتری تصویب شد و حتی نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل یکسال پشت مرز ماند و در نهایت ویزا نگرفت و فرد دیگری معرفی شد.
پایین آمدن قیمت نفت در حالی که طرفهای «پایینآورنده قیمت نفت» در واقع طرفهای اصلی مذاکرات در منطقه و غرب هستند، نشان از ناکارآمدی این نوع دیپلماسی در یکسال و نیم گذشته دارد؛ دیپلماسیای که یک پایش آیتالله هاشمی بود که سالها ادعا میشد به خاطر روابط دوستانه با عربستان توانایی حل چالشهای فیمابین را دارد.
حسن روحانی که مجری سیاستهای دهه هفتادی هاشمی است هم از این دیپلماسی بهرهای نبرد اما هنوز مورد تایید و حمایت هاشمی است. هاشمی بعد از ۸ سال «مخالفت با وضع موجود» دوباره «نمایندگی وضع موجود» را برعهده دارد و آنچه در دولت یازدهم اتفاق میافتد؛ مثبت و منفی، خواه ناخواه برای هاشمی هم نگاشته میشود و جزئی از کارنامه سیاسی وی خواهد بود.
واقعیت آن است که حالا و پس از یکسال و اندی از روی کارآمدن دولت حسن روحانی، حمایتهای هاشمی از این دولت را میتوان حمایت هاشمی از پایین آمدن قیمت نفت، تورم، رکود و دیپلماسیای دانست که نهتنها ترکی بر دیوار تحریمها حاصل نکرد که بر تعداد آنها افزود. حمایت هاشمی از این دولت و کابینهاش در واقع حمایت از تصمیمسازیهایی است که نماینده ایران را یکسال پشت درهای سازمان ملل نگه داشت. حمایت و تایید آیتالله شاید در ماههای آتی هم ادامه داشته باشد و مصادیق آن در وزارتخانههای دولت روحانی نمایان شود.
93/12/6 - 08:53 - 2015-2-25 08:53:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]
صفحات پیشنهادی
نماینده مردم اهواز در گفتوگو با فارس: سازمان محیط زیست مسئول اصلی رسیدگی به وضعیت خوزستان است/مسئولان شانه خا
نماینده مردم اهواز در گفتوگو با فارس سازمان محیط زیست مسئول اصلی رسیدگی به وضعیت خوزستان است مسئولان شانه خالی نکنندنماینده مردم اهواز در مجلس با بیان اینکه محیط زیست مسئول اصلی رسیدگی به آلوگی هوای خوزستان است گفت مسئولان نباید با انداختن تقصیر برگردن مسئولان گذشته از رسیدگی- تاکید نماینده مجلس بر رسیدگی به وضعیت فرهنگیان
تاکید نماینده مجلس بر رسیدگی به وضعیت فرهنگیان یزد - ایرنا - نماینده حوزه انتخابیه مهریز در مجلس شورای اسلامی بر رسیدگی به وضعیت فرهنگیان از سوی دولت و نمایندگان مجلس تاکید کرد به گزارش ایرنا حجت الاسلام دخیل عباس زارع زاده روز شنبه در دیدار با تعدادی از فرهنگیان پیشکسوت اینماینده مردم اردبیل در مجلس: راهآهن اردبیل مطالعات ژئوتکنیک ندارد/اسناد مستند ریزش تونلها و پلها در مسیر
نماینده مردم اردبیل در مجلس راهآهن اردبیل مطالعات ژئوتکنیک ندارد اسناد مستند ریزش تونلها و پلها در مسیر موجود استنماینده مردم اردبیل نیر نمین و سرعین در مجلس با بیان اینکه پروژه راهآهن اردبیل مطالعات ژئوتکنیک ندارد گفت در مورد زمینشناسی برای اجرای این پروژه هیچ بررسنماینده مردم ایلام در مجلس: وضعیت قطعی برق آبدانان را از طریق مسئولان ارشد وزارت نیرو پیگیری میکنم
نماینده مردم ایلام در مجلس وضعیت قطعی برق آبدانان را از طریق مسئولان ارشد وزارت نیرو پیگیری میکنمنماینده مردم ایلام ایوان مهران سیروان ملکشاهی در مجلس گفت وضعیت قطعی برق مستمر 48 ساعت گذشته آبدانان را از طریق مسئولان ارشد وزارت نیرو پیگیری میکنم احمد شوهانی امروز در گفت&zاعتراض نماینده سبزوار به وضعیت فرودگاه شهر؛ یا فرودگاه را تعطیل کنید یا هواپیمایی آسمان منحل شود!
اعتراض نماینده سبزوار به وضعیت فرودگاه شهر یا فرودگاه را تعطیل کنید یا هواپیمایی آسمان منحل شود اقتصاد > صنعت - ایسنا نوشت نماینده مردم سبزوار گفت وزارت راه و شهرسازی یا شرکت آسمان را منحل کند یا فرودگاه بینالمللی سبزوار را تعطیل کند تا مردم از بلاتکلیفی خلوضعیت موجود تعاونی های استان کرمانشاه باید تغییر و ارتقا یابد
یاوری وضعیت موجود تعاونی های استان کرمانشاه باید تغییر و ارتقا یابد شناسهٔ خبر 2504545 دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۹ استانها > کرمانشاه کرمانشاه- مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه وضعیت موجود تعاونی های استان را نمی پسندم گفت باید این وضعیت تغییر- استاندار گلستان: راه نجات کشور از وضعیت موجود، مدیریت نسل سوم انقلاب است
استاندار گلستان راه نجات کشور از وضعیت موجود مدیریت نسل سوم انقلاب است گرگان - ایرنا - استاندار گلستان گفت رِؤسای دانشگاه ها با مدیریت نسل سوم انقلاب در دانشگاه ها می توانند کشور را از وضعیت موجود نجات دهند حسن صادقلو عصر سه شنبه در مراسم جشن انقلاب و افتتاح پروژه های عمران- نماینده مجلس عراق: موضع آمریکا در برخورد با تروریسم مبهم است
نماینده مجلس عراق موضع آمریکا در برخورد با تروریسم مبهم است تهران- ایرنا- کاظم خلاطی نماینده مجلس عراق با انتقاد از رفتار آمریکا در قبال تروریسم گفت موضع واشنگتن در برخورد با عناصر تروریستی داعش مبهم است به گزارش ایرنا وی روز سه شنبه به شبکه خبری الاتجاه گفت آمریکا در آغاز- نماینده مجلس: راهپیمایی22 بهمن موضع ایران را در مذاکرات تقویت می کند
نماینده مجلس راهپیمایی22 بهمن موضع ایران را در مذاکرات تقویت می کند قزوین- ایرنا- نماینده مردم قزوین البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت حضور گسترده مردم در یوم الله 22 بهمن و برگزاری راهپیمایی باشکوه تقویت تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان را بدنبال دارد به گزارش ایرناآیتالله هاشمی رفسنجانی: با اظهاراتی که در نماز جمعه مطرح شد وضع رابطه ایران و عربستان خیلی بد شد /ملک عبدالله
آیتالله هاشمی رفسنجانی با اظهاراتی که در نماز جمعه مطرح شد وضع رابطه ایران و عربستان خیلی بد شد ملک عبدالله بدون محافظ سوار ماشین من شد و همین مانور کافی بود وقتی امیرعبدالله به وعده اش عمل نکرد گفتم ما نباید تکبر کنیم بلند شدیم و به طرف اتاقشان رفتیم یکدفعه زیرورو شدند و با- گرشاسبی: حق ورزش تهران به مراتب بیشتر از وضع موجود است
گرشاسبی حق ورزش تهران به مراتب بیشتر از وضع موجود است تهران - ایرنا - مشاور وزیر و مدیر کل جدید ورزش و جوانان استان تهران گفت حق ورزش تهران بیش از وضع موجود است به گزارش ایرنااز وزارت ورزش و جوانان حمیدرضا گرشاسبی روز چهارشنبه در مراسم معارفه اش به عنوان مدیر کل جدید ورزش و جوهاشمی:از وضعیت تیم فوتبال امید راضی هستیم |اخبار ایران و جهان
هاشمی از وضعیت تیم فوتبال امید راضی هستیم کد خبر ۴۷۵۵۵۹ تاریخ انتشار ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۳ - 15 February 2015 رئیس کمیته ملی المپیک گفت در سالیان گذشته ما در برخی رشتهها از طریق وایلدکارت برای حضور در المپیک استفاده میکردیم اما حالا دیگر آن شرایط حاکم نیست و نشان میدهد کهامیدواریم سهمیههای بیشتری در دوچرخهسواری بگیریم هاشمی: مثل گذشته برای المپیک به وایلدکارت نیاز نداریم/از وض
امیدواریم سهمیههای بیشتری در دوچرخهسواری بگیریمهاشمی مثل گذشته برای المپیک به وایلدکارت نیاز نداریم از وضعیت تیم فوتبال امید راضی هستیمرئیس کمیته ملی المپیک گفت در سالیان گذشته ما در برخی رشتهها از طریق وایلدکارت برای حضور در المپیک استفاده میکردیم اما حالا دیگر آن شرایطنماینده مردم نوشهر و کلاردشت در مجلس خبر داد رفع نواقص آزادراه تهران ـ شمال تا 20 اسفند/ اعلام آخرین وضعیت بور
نماینده مردم نوشهر و کلاردشت در مجلس خبر دادرفع نواقص آزادراه تهران ـ شمال تا 20 اسفند اعلام آخرین وضعیت بورسیههای تحصیلینماینده مردم نوشهر چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی از رفع نواقص قطعه چهار آزادراه تهران ـ شمال 20 اسفند بهصورت کامل خبر داد قاسم احمدی لاشکی در گفت&zنماینده مردم 5 شهرستان خراسان شمالی در مجلس: وضعیت بارشها در زمستان خراسان شمالی حاکی از تابستانی داغ است
نماینده مردم 5 شهرستان خراسان شمالی در مجلس وضعیت بارشها در زمستان خراسان شمالی حاکی از تابستانی داغ استنماینده مردم 5 شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی گفت وضعیت بارشها در زمستان استان حاکی از تابستانی داغ است قاسم جعفری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بجنورهاشمی: مهمترین دغدغه این است که دانشجویان آزادی بیان و اندیشه داشته باشند/ پناهیان: وضعیت فرهنگی ما نسبت به گذ
هاشمی مهمترین دغدغه این است که دانشجویان آزادی بیان و اندیشه داشته باشند پناهیان وضعیت فرهنگی ما نسبت به گذشته خیلی بهتر است برنامه تلویزیونی دیروز امروز فردا به سردبیری محمدحسین رنجبران و تهیهکنندگی محمد صراف با حضور حجت الاسلام علیرضا پناهیان و ضیاءالدین هاشمی مهاون فرنماینده مردم شهرستانهای ماکو، شوط، پلدشت و چالدران در مجلس خواستار شد اهتمام جدی برای بهبود وضعیت راههای چال
نماینده مردم شهرستانهای ماکو شوط پلدشت و چالدران در مجلس خواستار شداهتمام جدی برای بهبود وضعیت راههای چالدراننماینده مردم شهرستانهای ماکو شوط پلدشت و چالدران در مجلس شورای اسلامی خواستار اهتمام جدی مسئولان برای بهبود وضعیت راههای شهرهای شمالی استان آذربایجان غربی به ویژه-
سیاسی
پربازدیدترینها