واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: طرح تحول پذیرش دستیار تخصصی به تصویب رسید تهران- ایرنا- معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: براساس مصوبات هشتادمین جلسه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، طرح تحول پذیرش دستیار تخصصی به تصویب رسید.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ایرنا، سید امیرمحسن ضیایی در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر گفت: سال ها این موضوع مطرح بوده که با نحوه پذیرش فعلی فرد مناسبی برای دستیاری تخصصی انتخاب نمی شود.
وی با اشاره این که سیستم پذیرش فعلی در حین عادلانه بودن کافی به نظر نمی رسد چرا که تمام صلاحیت های افراد در نظر گرفته نمی شود، ادامه داد: هم اکنون افراد با پاسخ دادن به 200 سوال چهار جوابی رشته و دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب می کنند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: پذیرش دستیار پزشکی نقایص زیاد داشت ولی زمان زیادی طول کشید تا تغییر در این خصوص ایجاد شود.
ضیایی تصریح کرد: در کنکور سال آینده هیچ تغییری در شرایط آزمون دستیاری پزشکی رخ نخواهد داد ولی از سال 95 در آزمون مسایلی به جز آزمون در نظر گرفته می شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آزموش پزشکی گفت: از سال 95 به جز نمرات آزمون در 5 زیرگروه شامل جراحی اصلی ، جراحی فرعی ، کودکان ، داخلی و سایر گروه ها متناسب با رشته ها ضریب ترازبندی و نمرات براساس زیرگروه ها محاسبه می شود و دیگر مثل گذشته افراد شانس مساوی برای قبولی در رشته ها نخواهد داشت.
ضیایی با تاکید بر این که براساس این طرح 85 درصد نمره آزمون با تراز بندی زیر گروه ها محاسبه می شود ، افزود: ما هیچ گاه سوابق افراد را در نمره آزمون لحاظ نمی کردیم که فرد چگونه دوره های عمومی را گذرانده و دوره های انترنی ( کارورزی بالینی ) برای این گروه ها مدنظر نبود.
معاون آموزشی وزیر بهداشت یکی دیگر از مصوبات این شورا را تعداد رشته های انتخابی افراد اعلام کرد و افزود: افراد با شرکت در آزمون دستیاری تخصصی در حال مشخص کردن شرایط حرفه ای آینده خود هستند.
ضیایی افزود: هم اکنون افراد 28 رشته تخصصی را انتخاب می کنند چرا که معتقدند چنانچه در یک رشته قبول شوند و به آن رشته علاقه نداشته باشند رشته خود را را تغییر می دهند که این موضوع بار سنگینی به وزارت بهداشت وارد می کرد ضمن اینکه این موضوع گاهی غیرممکن و فرد مجبور بود تا پایان دوره در رشته ای که به آن علاقه ندارد، تحصیل کند.
وی افزود: در برخی کشورها داوطلبان تنها می توانند یک رشته و در برخی دیگر از کشورها نیز سه تا پنج رشته را انتخاب کنند.
این مقام وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: براساس این مصوبه افراد از سال 94 فقط می توانند پنج رشته را در تمامی کد رشته های دانشگاهی کشور انتخاب کنند و از سال 95 این تعداد به سه رشته تقلیل پیدا می کند.
معاون آموزشی وزیر بهداشت ادامه داد: ما با تعداد زیاد انتخاب رشته مخالف هستیم و با کد رشته های دانشگاهی مشکلی نداریم.
**انتخاب رشته قبل از نمره آزمون
ضیایی با اشاره به این که افراد از سال 94 به بعد قبل از دریافت نمره باید رشته های مورد نظر خود را انتخاب کنند، اضافه کرد: از سال آینده بعد از پایان دوره کارورزی یک آزمون مهارتی از افراد گرفته می شود و افرادی که در این آزمون قبول شوند می توانند به عنوان پزشک فعالیت کنند.
وی با بیان اینکه این آزمون در سال چند بار برگزار می شود، تصریح کرد: افرادی که برای اولین بار موفق به قبولی در آزمون مهارتی کارورزی نشوند می توانند در آزمون های بعدی شرکت کنند.
ضیایی افزود: برگزاری آزمون مهارتی علاوه بر ارزشمند شدن دوره های کارورزی باعث می شود افراد از حداقل مهارت ها برخوردار شوند و دانشگا ه ها برای موفقیت دانشجویانشان در آزمون مهارتی سطح کیفی خود را ارتقا دهند.
وی ادامه داد: افراد فارغ التحصیل در رشته های پزشکی در دانشگاه های خارج از کشور نیز برای ارائه خدمات در ایران باید این آزمون را با موفقیت پشت سر بگذارند.
معاون آموزشی وزیر بهداشت افزود: هزینه شرکت در آزمون مهارتی برای بار اول از سوی دانشگاه ها پرداخت می شود و در صورتی که فرد در آزمون نتوانست نمره قبولی را کسب کند برای شرکت در آزمون مجدد باید خود هزینه را پرداخت کند.
ضیایی گفت: طرحی به شورای عالی پزشکی داده شده که براساس آن کسی که می خواهد دستیار پزشکی شود باید یک دوره 9 ماهه پزشک عمومی را بگذرانده ولی تاکنون این طرح به تصویب نرسیده است.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از موضوعات که در سال آینده مورد بحث قرار می گیرد مصاحبه و توصیه نامه از بخش های قبلی است که فرد در آنها کار کرده است، افزود: از این طریق فرد از نظر حرفه ای و علمی مورد تشخیص و ارزیابی قرار می گیرد.
معاون آموزشی وزیر بهداشت در ادامه همچنین افزود: آیین نامه بومی گزینی پذیرش دانشجو در حال ابلاغ است که براساس آن اگر دانشگاه های مناطق کمتر برخوردار بتوانند ظرفیت جدید ایجاد کنند می توانند متناسب با شرایط اقدامات لازم را انجام دهند و به اندازه ظرفیت اضافی دانشجوی پزشکی بومی بپذیرند و نظام پزشکی پزشک مورد نظر نیز برای منطقه مورد تحصیل تعریف شده است تا بدین شکل بتوان تا حدی مشکل مناطق کم برخوردار را حل کرد که این موضوع از سال 94 انجام می شود و ربطی به ظرفیت های فعلی ندارد بلکه باید ظرفیت جدیدی ایجاد شود.
اجتمام**7364**1436
05/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]