محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827016946
- کنترل پذیری آسیب های اجتماعی با شناخت علمی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کنترل پذیری آسیب های اجتماعی با شناخت علمی روزنامه آراز آذربایجان در نشریه امروز خود مطلبی با عنوان کنترل پذیری آسیب های اجتماعی با شناخت علمی منتشر کرده است.
در این مطلب می خوانیم: آسیب شناسی اجتماعی مفهوم جدیدی است که از علوم زیستی گرفته شده و مبتنی بر تشابهی است که دانشمندان بین بیماری های عضوی و آسیب های اجتماعی قائل می شوند.
واژه آسیب شناسی از دیدگاه پزشکی به فرآیند ریشه یابی بیماری ها گفته می شود وآسیب اجتماعی به هر نوع عمل فردی یا جمعی اطلاق می شود که در چارچوب اصول اخلاقی و قواعد عام عمل جمعی رسمی و غیر رسمی جامعه محل فعالیت کنشگران قرار نمی گیرد و در نتیجه با منبع قانونی و یا قبح اخلاقی و اجتماعی روبرومی گردد وبه همین دلیل، کجروان سعی دارند کجروی ها خود را از دید ناظران قانون ، اخلاق عمومی و نظم اجتماعی پنهان کنند، زیرا در غیر این صورت با پیگرد قانونی ، تکفیر اخلاقی ، طرد اجتماعی مواجه می شوند
آسیبهای اجتماعی پدیده هایی واقعی، متغیر، قانونمند و قابل کنترل و پیش گیری اند، کنترل پذیری آسیبهای اجتماعی شناخت علمی آنها را در هر جامعه ای برای پاسخ به پرسش های نظری و عملی و کاربردی از ایده ها و یافته های علمی تولید شده در برنامه ریزی های کوتاه و بلند مدت برای مقابله صحیح با آسیبهای اجتماعی، درمان یا پیشگیری از گسترش و پیدایش آنها را ضروری و پر اهمیت می سازد.
آسیب شناسی اجتماعی به بررسی انواع مشکلات می پردازد که در سطح اجتماعی مطرح هستند و سعی می کنند علل مختلف آنها را از جنبه های مختلف فردی ، اجتماعی و غیره مورد بررسی قرار دهد.
آسیب های اجتماعی که به تعبیر بعضی از اندیشمندان حاصل و معلول مستقیم انقلاب صنعتی هستند، در اکثر جوامع وجود دارند و تاثیرات خود را می گذارند، اما آن چه جوامع مختلف را در این مورد از هم متفاوت می سازد، نوع نگرش این جوامع به علل به وجود آورنده آسیب ها و راهکارهای اصلاح وبهبود آن است.
در مورد نگرش، آن چه مهم است این که این آسیب ها چرا به وجود آمده اند؟ آیا وجود آسیب ها در جوامع امری لازم وضروری است یا می توان جامعه ای بدون آسیب داشت؟ پاسخ به این پرسش ها مستلزم شناخت نظریه های مختلف جامعه شناسی و روان شناسی است که هرکدام سعی درتبیین مسائل ،آسیب ها وبحران های اجتماعی از نظر گاه های مختلف دارند.این دید گاه ها متاثر از باورهای سیاسی و اقتصادی هر جامعه است.
از نظر زاویه انسانی ، هر انسان با هر دین وآئین واعتقاد وفکرومذهب وگرایش ومسلک وارتباط با جناح یا حزب خاصی یا با ترحم یا با هدایت ویا با همراهی اعتقاد دارند که به گروههای آسیب پذیر یاری نمایند مثلا هر انسانی دوست دارد به پیر مرد یا پیرزنی کمک کند وهر انسانی دوست دارد به نابینایی کمک کند.
از زاویه اجتماعی اگر به این آسیب های اجتماعی بموقع رسیدگی نشود افزایش جرم وجنایت را در پی دارد که مخرب انضباط اجتماعی است.
از جنبه سیاسی که اگر توجه نشود کشوررا به دامن بیگانگان سوق می دهد وبجای فرهنگ خودی فرهنگ بیگانه در کشور پیاده می شود وبه اعتقادات دینی ومذهبی جامعه لطمه وارد می کند، وجود آسیب های اجتماعی، بزرگنمایی وتبلیغات دشمنان کشور را در پی دارد، ضمن آنکه وجود آسیب های اجتماعی در کشور اسلامی عامل تبلیغ منفی بر ضد اسلام است لذا لازم است که آسیب های اجتماعی ریشه یابی شود واز کلی گویی در جامعه پرهیز گردد وبا ارائه راهکارها ی مدرن به جزئیات آسیب های اجتماعی توجه شود.
در برخورد با آسیب های اجتماعی تقلید کورکورانه از بیگانگان جایز نیست به دلیل اینکه آسیب های اجتماعی ارتباط کاملی با سنتهای هر جامعه دارد والگو برداری از جوامع دیگر صلاح نیست.
سیاست های اجتماعی هر جامعه ای روش های مختلفی را در برخورد با آسیب های اجتماعی پیشنهاد می کند، شیوه ی برخورد با این مسائل هم چنان که پیشتر گفته شد،ارتباط مستقیمی با این سیاست ها دارد و این سیاست ها را هم نهادهایی که در تمامی جوامع وجود دارد تعیین می کند، در مورد راهکارهای اصلاح وبهبود آسیب های اجتماعی هم نظرگاه های مختلفی وجود دارد و عده ای روش انکار و پرده پوشی را تجویز می کنند وعده ای دیگر به روش های پلیسی وسرکوب اعتقاد دارند.
جوامعی هم وجود دارند که به این مسائل نگرشی علمی و منطقی دارند وسعی می کنند با قبول وجود این آسیب ها، علت آن ها را با استفاده از روش های علمی بشناسند و برای حذف یا به حداقل رساندن آن ها از روش های منطقی سود ببرند.
این جوامع، آنهایی هستند که در آن ها انباشت علمی صورت گرفته و در اثر ارتباط با فرهنگ های مختلف به سطحی از آگاهی رسیده اند که به حق آزادی و برابری انسان ها و حق برخورداری تمامی انسان ها از حقوق مادی ومعنوی اعتقاد داشته باشند.
آن چه در مورد آسیب های اجتماعی در ایران می توان گفت این است که به وضعیت خاص سیاسی و اجتماعی حاکم بر جامعه، آسیب های اجتماعی علاوه بر این که مسئله ای اجتماعی شمرده می شوند، بار ارزشی نیز دارند، یعنی یک آسیب که در یک جامعه ی با سیاست لیبرال، فقط یک جرم محسوب می شود، در ایران علاوه بر جرم بودن، گناه به شمار می رود، این نگرش خاص به مسئله ی اجتماعی باعث می شود که مجرم یا منحرف بیشتر از آن که جامعه و روابط حاکم بر آن را عامل انحراف خود بداند، خودش را گناه کار می بیند و این می تواند یکی دیگر از آسیب های فردی و اجتماعی باشد.
در جوامع مدرن امروز تمایل بر این است که این سیاست ها هرچه بیشتر توسط نهاد آموزش و پرورش و نهاد خانواده به جامعه تزریق شده و نهاد سیاست حداقل دخالت را در این امور دارد.اما در جوامعی که در آن ها نهاد سیاست قدرتمندتر است، این سیاست ها توسط این نهاد وضع و به جامعه دیکته می شود.تجربه نشان داده است که جوامع نوع اول در مهار بحران های اجتماعی موفق تر عمل کرده اند.چون مردم راهکارهای مقابله با آسیب های اجتماعی را وضع واز آن ها حمایت می کنند.
اما در جوامعی که سیاست های اجتماعی را نهاد سیاست وضع می کند،لاجرم باید ضمانت های اجرایی آن ها را هم تعیین کند که در این حال استفاده از نیروهای حافظ قوانین و حامی نظام سیاسی مثل پلیس ضرورت پیدا می کند.
حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی نیزبه سیاست های اجتماعی مربوط است.دراین مورد نیز وقتی حمایت از آسیب دیدگان به طور کامل در اختیار نهاد سیاست قرار می گیرد،این نهاد از دیدگاه منافع خود به آن ها نگاه می کند،اما وقتی مردم یک جامعه به حمایت از این آسیب دیدگان می پردازند،بسیار عمیق تر و کامل تر عمل می کنند، چون مردم در متن این آسیب ها قرار دارند،آن ها را خوب می شناسند وبرای حمایت ازافرادی که دچار بحران هستند انگیزه های قدرتمندی دارند.
یکی از راهکارهای حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی،سازمان ها وتشکل های غیر دولتی است و این سازمان ها که در تمامی جوامع ریشه دارند در عصر کنونی کارکردهای مختلف و موثری پیدا کرده اند و نقش مهمی در حیات جوامع ایفا می کنند.
سازمان های غیردولتی با تاثیرگذاری در وضع و اجرای سیاست های اجتماعی،در نقش های مختلفی مثل مشاور دولت،منتقد دولت وگاه حتی به عنوان بازوی اجرایی سیاست های اجتماعی دولتها فعالیت دارند و این سازمان ها با ویژگی های منحصر به فردی که دارند،امروزه به نماد حکومت مردم تبدیل شده اند و به نظر می رسد در هر جامعه ای که این سازمان ها فعال تر و گسترده تر عمل می کنند،آرمان حکومت مردم بر مردم دست یافتنی تر می کند.
آنچه روشن است اینکه بحث آسیب شناسی اجتماعی عمدتا با مسائل و مشکلات سر و کار دارد و پژوهشها و تحقیقات متعدد برای شناخت انواع این آسیبها و علل بروز آنها صورت می دهد و نظریاتی را برای حل آن مسائل پیشنهاد می کند.
بر این اساس زمینه هایی چون فرهنگ و هنجارهای یک جامعه ، ویژگیهای اقتصادی و سیاسی و جغرافیایی یک جامعه نیز در حوزه مطالعات آسیب شناسی اجتماعی قرار می گیرد چرا که بررسی آسیبهای اجتماعی بدون در نظر گرفتن شرایط زمینه ای یک جامعه میسر نخواهد بود.
چه چیزی به عنوان آسیب شناخته می شود؟ حدود آن چقدر است؟ عوامل زمینه ساز و علل آشکار کننده آن کدامها هستند؟ در کدام طبقات گسترش بیشتری دارند؟ در کدام سنین گسترش بیشتری دارند؟ توانایی جامعه برای کنترل و نظارت بر آنها چقدر است؟ از چه راههایی می توان به کاهش آنها مبادرت کرد؟ همه اینها سوالاتی هستند که در حوزه آسیب شناسی اجتماعی مورد بررسی قرار می گیرند.
هر جامعه ای متناسب با شرایط خود ، فرهنگ ، رشد و انحطاط خود با انواعی از انحرافات و مشکلات روبروست که تاثیرات مخربی روی فرآیند ترقی آن جامعه دارد. شناخت چنین عواملی می تواند مسیر حرکت جامعه را بسوی ترقی و تعامل هموار سازد، بطوری که علاوه بر درک عمل آنها و جلوگیری از تداوم آن عمل با ارائه راه حلهایی به سلامت جامعه کمک کند.
به عنوان مثال مسأله اعتیاد را در نظر بگیریم، این مساله هم به عنوان یک مشکل فردی و هم یک معضل اجتماعی مطرح است، روشن است در سطح اجتماعی منجر به از بین رفتن نیروها و انرژی بارآور جامعه می شود، شناسایی علل اساسی و کنترل آنها می تواند بسیاری از نیروهای از دست رفته جامعه را تجدید کرده و در مسیر کار سالم جامعه هدایت کند.
هر جامعه ای متناسب با شرایط خود، فرهنگ، رشد و انحطاط خود با انواعی از انحرافات و مشکلات روبروست که تاثیرات مخربی روی فرآیند ترقی آن جامعه دارد و شناخت چنین عواملی می تواند مسیر حرکت جامعه را بسوی ترقی و تعامل هموار سازد، بطوری که علاوه بر درک عمل آنها و جلوگیری از تداوم آن عمل با ارائه راه حلهایی به سلامت جامعه کمک کند و به عنوان مثال مسأله اعتیاد را در نظر بگیریم و این مساله هم به عنوان یک مشکل فردی و هم یک معضل اجتماعی مطرح است. روشن است در سطح اجتماعی منجر به از بین رفتن نیروها و انرژی بارآور جامعه می شود، شناسایی علل اساسی و کنترل آنها می تواند بسیاری از نیروهای از دست رفته جامعه را تجدید کرده و در مسیر کار سالم جامعه هدایت کند.
**رسانه ها**
8137/2093
05/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
فرماندار سمنان: درمان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیاز به شناخت صحیح دارد
فرماندار سمنان درمان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیاز به شناخت صحیح داردفرماندار شهرستان سمنان گفت درمان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیاز به شناخت صحیح و انجام پژوهشهای کاربری و علمی دارد به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان ظهر امروز در راستای ارزیابی تحقق شعار سال و منویات- آسیب های اجتماعی با رویکرد علمی شناسایی و پیشگیری شود
استاندار گلستان آسیب های اجتماعی با رویکرد علمی شناسایی و پیشگیری شود گرگان - ایرنا - استاندار گلستان با اشاره به آسیب های مختلف اجتماعی بر لزوم شناخت دقیق این مشکلات و تلاش برای پیشگیری از آن با رویکرد علمی تاکید کرد به گزارش خبرنگار ایرنا حسن صادقلو روز شنبه در دومین همایشسند کنترل آسیبهای اجتماعی البرز تدوین شد
دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۲ مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری البرز از تدوین سند کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی استان البرز خبر داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه البرز حمیدرضا عسگری شب گذشته 26بهمن در کارگروه اجتماعی و فرهنگی استان البرز گفت مسافرمانده انتظامی استان ایلام تاکید کرد لزوم استفاده از ظرفیت تمام دستگاهها در کنترل آسیبهای اجتماعی در ایلام
فرمانده انتظامی استان ایلام تاکید کردلزوم استفاده از ظرفیت تمام دستگاهها در کنترل آسیبهای اجتماعی در ایلامفرمانده انتظامی استان ایلام بر لزوم استفاده از ظرفیت تمام دستگاهها در کنترل آسیبهای اجتماعی در ایلام تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام سردار علی دولتی صبح امروزمعاون اجتماعی نیروی انتظامی استان اصفهان: رسانهها نقش مهمی در کنترل آسیب اجتماعی دارند
معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان اصفهان رسانهها نقش مهمی در کنترل آسیب اجتماعی دارندمعاون اجتماعی نیروی انتظامی استان اصفهان گفت رسانهها نقش مهمی در کنترل آسیب اجتماعی دارند به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان جهانگیر شهریاری ظهر امروز در نخستین جشنواره رسانه و نظم و امنیت ع- ناآشنایی با مهارت های اجتماعی ریشه آسیب پذیری دانش آموزان است
یک کارشناس ناآشنایی با مهارت های اجتماعی ریشه آسیب پذیری دانش آموزان است شیراز - ایرنا - کارشناس واحد بهداشت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز گفت آشنا نبودن با مهارت های اجتماعی ریشه بسیاری از موارد آسیب پذیری دانش آموزان است به گزارش دریافتی شنبه ایرنا از دانشگاه علوم پزشکجانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان غربی خبر داد برگزاری همایش نقش مشارکت اجتماعی در کنترل
جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان غربی خبر دادبرگزاری همایش نقش مشارکت اجتماعی در کنترل کاهش آسیب روانگردانها در ارومیهجانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان غربی گفت همایش بزرگ نقش مشارکت اجتماعی در کنترل کاهش آسیب مواد مخدر و روانگردانوزیر اقتصاد عنوان کرد ریشه اصلی مشکلات اقتصادی و راههای عبور از آن/آسیب پذیری کشور به درامد نفتی کاهش یابد
وزیر اقتصاد عنوان کردریشه اصلی مشکلات اقتصادی و راههای عبور از آن آسیب پذیری کشور به درامد نفتی کاهش یابدطیبنیا معتقد است حتی بخشی از تحریمها به دلیل وابستگی اقتصاد ایران به نفت است مسلما آنچه دشمنان ما را ترغیب کرد به اینکه تحریمها را بر ما تحمیل کنند همین وابستگی ما به درخلاءهای خانواده بیش از شبکههای اجتماعی آسیبزا هستند
پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱ ۰۶ مسئول ستاد سواد رسانهای فرهنگسرای فناوری و رسانه گفت شبکههای اجتماعی عامل اصلی فساد جامعه و مشکلات ایجاد شده نیستند بلکه خلاءها و مشکلات درون خانواده عامل اصلی است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه خراسان حسین مسعودی در همآغاز به کار همایش ملی «رونق اقتصادی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی»
در يزد انجام شد آغاز به کار همایش ملی رونق اقتصادی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شناسهٔ خبر 2500804 پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۵ استانها > یزد یزدـ نخستین همایش ملی با عنوان رونق اقتصادی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی با مشارکت دستگاه قضای و اتاق بازرگانی استان یزد آغاز به کارئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لنجان: ترویج سبک زندگی اسلامی موجب پیشگیری از آسیبهای اجتماعی میشود
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لنجان ترویج سبک زندگی اسلامی موجب پیشگیری از آسیبهای اجتماعی میشودرئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لنجان گفت ترویج سبک زندگی اسلامی در جامعه موجب پیشگیری از بحرانهای روانی و آسیبهای اجتماعی میشود به گزارش خبرگزاری فارس از لنجان حجت- حل آسیب های اجتماعی تنها از طریق مشارکت مردمی محقق می شود
رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران حل آسیب های اجتماعی تنها از طریق مشارکت مردمی محقق می شود قزوین-ایرنا- رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت حل آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد به مواد مخدر با هیچ راهبردی جز مشارکت محله محور و مردمی محقق نمی شود به گزارش ایرنا سید حسن موسوی چلکمشاركت تشكلهای مردم نهاد برای مقابله با آسیب های اجتماعی
مدیركل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد تأكید كرد مشاركت تشكلهای مردم نهاد برای مقابله با آسیب های اجتماعی خبرگزاری پانا مدیركل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد گفت دولت به تنهایی نمی تواند با معضلات و آسیبهای اجتماعی و فرهنگی مقابله كند و نیاز به مشاركت تشكله- ماسک های اجتماعی، نتیجه عدم شناخت کافی
ماسک های اجتماعی نتیجه عدم شناخت کافی تهران- ایرنا- ماسک های اجتماعی نتیجه عدم شناخت کافی عنوان سرمقاله روزنامه آفرینش به قلم حمیدرضا عسگری است که در آن می خوانیم طرح و برنامه ریزی صحیح در عرصه های مختلف اجتماعی از ضروریات تحقق یک جامعه پویا و معتدل شناخته می شود اما داباید از آسیبهای انقلاب اسلامی شناخت كافی داشته باشیم - اخبار ایران و جهان |
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت باید از آسیبهای انقلاب اسلامی شناخت كافی داشته باشیم شناسهٔ خبر 2493242 سهشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۲ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها قاضی عسگر گفت هماكنون آسیبهایی ارکان انقلاب اسلامی را تهدید میکند كه باید در مسیر جلوگیری از پیدایشمدیرکل امور اجتماعی استانداری زنجان: عدم انعطافپذیری قانون کار تهدیدی جدی برای تولید و کار است
مدیرکل امور اجتماعی استانداری زنجان عدم انعطافپذیری قانون کار تهدیدی جدی برای تولید و کار استمدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان گفت عدم انعطافپذیری قانون کار تهدیدی جدی برای تولید و کار محسوب میشود به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان مسیحالله سلطانی در جشنواره تترویج فرهنگ شهادت موجب کاهش آسیب های اجتماعی و تقویت وحدت می شود
صدیق ترویج فرهنگ شهادت موجب کاهش آسیب های اجتماعی و تقویت وحدت می شود شناسهٔ خبر 2494813 شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۲ استانها > آذربایجان شرقی آذرشهر - رئیس شورای اسلامی کلانشهر کرج ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را موجب کاهش آسیب های اجتماعی و تقویت وحدت جامعه عنوان کرد به گزارش خ-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها