واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران حل آسیب های اجتماعی تنها از طریق مشارکت مردمی محقق می شود قزوین-ایرنا- رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: حل آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد به مواد مخدر با هیچ راهبردی جز مشارکت محله محور و مردمی محقق نمی شود.
به گزارش ایرنا سید حسن موسوی چلک، روز یکشنبه در همایش نقش مشارکت اجتماعی در کنترل و کاهش مواد مخدر و روان گردان ها که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، افزود: اگر تمام ساختار اداری و بودجه ای سالیانه کشور را در حوزه مبارزه با موادمخدر هزینه کنیم، اما مردم دغدغه ای در این خصوص نداشته باشند، نمی توان کاری از پیش برد، ولی بهره گیری از توان مردم نگاه هوشمندانه ای است که اگر بطور کامل اجرایی شود، نتایج و برکات زیادی در پی خواهد داشت.
وی اظهارکرد: جزیره ای عمل کردن بزرگترین خطای سال های گذشته در مبارزه با مواد مخدر بود، زیرا برخورد با این معضل بزرگ اجتماعی را نمی توان محدود به ستاد مبارزه با مواد مخدر کرد.
موسوی چلک اضافه کرد: همان طور که اعتیاد بر بسیاری از آسیب های اجتماعی تاثیرگذار است، در مقابل از برخی آسیب ها نیز تاثیر پذیر می باشد.
رییس انجمن مددکاران اجتماعی، نقش سازمان های غیردولتی و مردم نهاد را مهم توصیف کرد و گفت: ما نظارتی بر سازمان های مردم نهاد نداشته ایم زیرا هنوز به بلوغی نرسیده ایم که کار اجتماعی را به آنها واگذار کرده و از مداخله در امور آن پرهیز کنیم.
موسوی خاطرنشان کرد: برخلاف دوران گذشته که نظارت اجتماعی در محله وجود داشت و احساس مسوولیت مردم نسبت به یکدیگر بالا بود، امروزه حتی در درون نهاد خانواده نیز حس همکاری و تعامل بین افراد کمتر شده است.
وی ادامه داد: در گذشته تنها سدسازی، راه سازی و چنین اموری از جمله فعالیت های زیربنایی برای توسعه کشور تلقی می شد و امور اجتماعی روبنا و از اهمیت و اولویت ناچیزی برخوردار بود ولی اکنون مسائل اجتماعی در کنار سایر بخش ها اولویت دار شده است.
موسوی گفت: با وجود تمام پیشرفت های کشور، به میزانی که درباره مسایلی مانند اختلاس، تحریم و دیگر موضوعات سیاسی سخن گفتیم، درباره وضعیت اجتماعی مردم سکوت کردیم.
این عضو انجمن مددکاران اجتماعی کشور با بیان اینکه برخورد قهرآمیز تاثیری در آرامش و امنیت اجتماعی ندارد، افزود: با برخوردهای قهرآمیز نمی توان آسیب های اجتماعی را رفع و به دغدغه ای نهادینه شده تبدیل کرد و لازمه این کار پذیرش امور اجتماعی به عنوان اولویت اصلی کشور است.
موسوی افزود: مطالبه گری اجتماعی نیز پیش شرط نهادینه سازی مشارکت اجتماعی است که دولت هم باید آن را تقویت کند.
وی با بیان اینکه مردم بدنبال شادی های آنی هستند که اگر از راه منطقی محقق نشود، به دنبال سایر شیوه ها می روند، خاطرنشان کرد: هویت فرهنگی عامل اصلی تعلق هرفردی به جامعه است و اگر نتوان از آن استفاده کرد باید منتظر عواقب جدی آن بود.
در پایان این مراسم از فعالان عرصه مبارزه با مواد مخدر در استان قزوین تجلیل و قدردانی شد.
7388/ 6128
03/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]