واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فیض در نشست خبری مطرح کرد
مسابقات مناظره دانشجویان برای سرعتبخشی به فرهنگ کرسیهای آزاداندیشی
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، گفت: کرسیهای آزاداندیشی هدفش ایجاد فرهنگ مناظره و آزاداندیشی است. ما در راستای اجرایی شدن آئیننامه کرسیها تلاش میکنیم و مسابقات تلاش میکند این فرهنگ عمومی با سرعت بیشتری انجام شود.
![خبرگزاری فارس: مسابقات مناظره دانشجویان برای سرعتبخشی به فرهنگ کرسیهای آزاداندیشی خبرگزاری فارس: مسابقات مناظره دانشجویان برای سرعتبخشی به فرهنگ کرسیهای آزاداندیشی](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1390/10/03/13901003091527_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مهدی فیض معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در نشست خبری «آئین افتتاح مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران»، گفت: الگوی حاکمیت ما از امام(ره) درس گرفته، الگویی است که در آن قرار نیست به صورت یک مدل انسانی که اجزای آن از هم جدا است، باشد. وی خاطرنشان کرد: در کشور ما همه جامعه اسلامی باید مبتکر، خلاق، هنرمند، پرسشگر و مسئولیت شناس و دوراندیش باشند و این مدلی است که مطلوب امام (ره) بود و بعد از ایشان مقام معظم رهبری به شدت بر آن تأکید دارند و وقتی بحث کرسیهای آزاداندیشی را مطرح میکنند برای این است که همه جامعه این خصوصیات را داشته باشند. وی تأکید کرد: جهاد دانشگاهی سندی را در سال 90 تنظیم کرد که در آن ویژگیهای مورد انتظار از یک فارغالتحصیل مطلوب آمده است و مسابقات ملی مناظره دانشجویان یکی از اجزای طرح جامعی است که پیرو این آئیننامه برگزار میشود. فیض افزود: از سال 91 تا کنون دو دوره مسابقات مناظره دانشجویان برگزار شده و در پایان سال 93 فرآیند دوره چهارم آغاز و در سال 94 این مسابقات به ثمر خواهد رسید. وی تصریح کرد: دانشجویان ابتدا در سطح استانی، بعد در سطح منطقهای و بعد از آن در سطح کشوری در این مسابقات به مناظره خواهند پرداخت. الگوهایی از کشورهای دیگر در رابطه با مناظره جمعآوری شده و سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با استفاده از الگوی سایر دانشگاهها و تجربههای بینالمللی الگویی را برای این مسابقات طراحی کرده است. معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، اضافه کرد: در دورههای گذشته ما به این نتیجه رسیدیم این مسابقات جدی برگزار شود بهتر است تا به صورت نمایشی برگزار شود. وی تأکید کرد: در مسابقات نمایشی یک موضوع مشخص میشود و موافقان و مخالفان آن طبق قرعه انتخاب میشوند که این مسئله آموزههای دینی و اخلاقی ما را زیر سؤال میبرد. فیض ادامه داد:در مسابقات جدی اگر گروهی در بخش موافق یک موضوع صحبت کنند باید قلباً موافق آن باشند و تمام قد موافقت کنند و بالعکس. معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: داوری این مسابقات چند بعدی خواهد بود فن بیان یکی از ابعاد برای داوری است. اخلاق مناظره با محتوای مستند و جامعی که در مناظره قرار میگیرد از مؤلفههای دیگر داوری هستند. وی خاطرنشان کرد: داوران فقط به شیوه عمل دو گروه مخالف و موافق رأی خواهند داد و قرار شده این مسابقه کاملاً متفاوت باشد. معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اضافه کرد: کشور ما بدون نظریات جدید و نظریهپردازان بومی دچار مشکل خواهد شد و امیدواریم این حرکتها بتواند اندیشمندانی را آماده کند تا آنها نظریاتی را برای کمک به جامعه ارائه کنند. وی در ادامه در رابطه با اینکه آیا این مسابقات به نوعی رو در رویی با کرسیهای آزاداندیشی نیست، گفت: کرسیهای آزاداندیشی هدفش ایجاد فرهنگ مناظره و آزاداندیشی است. ما در راستای اجرایی شدن آئیننامه کرسیها تلاش میکنیم و مسابقات تلاش میکند این فرهنگ عمومی با سرعت بیشتری انجام شود. معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در خاتمه اظهار داشت: منتظری رئیس اسبق جهاد دانشگاهی حسامالدین آشنا و سید ضیاء هاشمی از اعضای کمیته علمی مسابقات امسال هستند. انتهای پیام/
93/12/05 - 13:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]