واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دبیر علمی همایش تخصصی طب سنتی مداخله سیاسی در احیای طب سنتی اشتباه است تهران - ایرنا - دبیر علمی همایش تخصصی طب سنتی با اشاره به برخی مداخلات سیاسی برای احیای طب سنتی گفت: مداخله سیاسی و ساختن هاله تقدس برای احیای طب سنتی در کشور اشتباه است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا ، دکتر حسین رضایی زاده روز سه شنبه در سومین سمینار تخصصی طب سنتی با رویکرد پیشگیری و خودمراقبتی افزود: گاهی انتظاراتی از دانشکده های طب سنتی می رود یا مداخلاتی انجام می شود که سودی جز ضربه رساندن به بالندگی طب سنتی ندارد.
وی خاطر نشان کرد: برای احیای طب سنتی نیاز به حمایت های سیاسی داریم اما اگر این حمایت ها به مداخلات تبدیل شود، اشتباه است؛ اگر دانش در رابطه با طب سنتی در دانشکده های آن ثابت نشود در خارج دانشگاه می تواند توفان و سر و صدا به پا کرده اما به طور قطع آن دانش ، ماندگار نخواهد شد.
دبیر علمی همایش تخصصی طب سنتی ادامه داد: باید با تولید شواهد علمی برای کارایی روش های طب سنتی کار کنیم که جامعه پزشکی آن را بپذیرد و به کار ببندد اما در خیلی مواقع با هیاهو، جنجال، مداخله سیاسی و با ایجاد هاله هایی از تقدس تلاش می کنیم که طب سنتی احیا شود که این کار اشتباه است و متاسفانه این موضوع در کشور وجود دارد.
وی که ریاست دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران را نیز بر عهده دارد، گفت: مایل هستیم به جای آنکه طب سنتی را با این ادبیات پیش ببریم، با مستندات علمی پیش رویم ؛ در این حوزه گاهی انتظاراتی از دانشکده های طب سنتی مطرح می شود که لازم است تذکر دهم اهداف و چارچوب دانشکده ها و معاونت طب سنتی وزارت بهداشت کاملا مشخص است.
دبیر علمی همایش تخصصی طب سنتی افزود: طب سنتی ایرانی ، ضوابطی دارد که گاهی نمی توانیم این ضوابط را در قالب دانش تجربی امروز بیان کنیم بنابر این تلاش می شود که آن را با نگاه اجتهادی مناسب با شرایط روز استخراج کنیم .
رضایی زاده تاکید کرد: طب سنتی باید بر اساس منابع مکتوب و نه منابع من در آوردی و اجتهاد ابن سینا و نه تجربه شخصی در چارچوب دانش امروزی احیا شود؛ دانش طب ایرانی طبق آنچه حکما بر آن تاکید دارند ، یک دانش تجربی بوده پس قابل نقد، آزمون، خطا ، پژوهش و بررسی است.
وی تصریح کرد: طب سنتی هیچگونه قداستی ندارد اگرچه به خاطر آمیخته بودن با آموزه های اسلامی، قابل احترام است .
وی تاکید کرد: هیچ هاله و مصونیتی برای طب ایرانی به عنوان دانش تجربی وجود ندارد و مطالب علمی نباید با قداست ، مخدوش شود؛ ایجاد یک درک مثبت از طب ایرانی و تاکید بر ارزشمند بودن آن و تولید شواهد برای این طب، مهم ترین وظیفه ما به شمار می رود.
دبیر علمی همایش تخصصی طب سنتی در ادامه انتقادهای خود در ارتباط با برخی نگاه ها به طب سنتی گفت: تمام تلاش ما در این راستاست که به جای ایجاد یک سیستم موازی طب سنتی با جامعه پزشکی فعلی ، تمام مجموعه پزشکی در خدمت طب سنتی باشد.
رضایی زاده افزود: از این رو بسیاری از طرح های تحقیقاتی طب سنتی را در مراکز تحقیقاتی غیر طب سنتی پیش برده ایم و تلاش داریم تا دانش طب سنتی را در کنار پزشکی نوین به گونه ای تلفیق کنیم که با کیفیت ترین و در دسترس ترین دانش را به شرط ایمن و موثر بودن فارغ از تعصب ها به کار گیریم.
نامبرده تصریح کرد : برخی مفاهیم طب سنتی را نمی توان با برخی روش های علمی امروزی بیان کرد اما لازم نیست آن را در بوق و کرنا کنیم چون از سوی دیگر مباحث روشن و مفید زیادی دارد.
وی یادآور شد: طی چند دهه اخیر در حوزه خودمراقبتی ، هیچ دانشی مانند طب سنتی و طب مکمل نتوانسته به مردم آموزش دهد و هدف ما جوانان و نوجوانان است.
اجتمام(3)**9185**1436
05/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]