واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر بهداشت: 85 درصد مراقبت های سلامتی مردم بدون دخالت پزشک و متخصص انجام می شود تهران - ایرنا - معاون طب سنتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 65 تا 85 درصد مراقبت های سلامتی توسط خود شهروندان و خانواده های آنان و بدون دخالت پزشک و متخصصان مربوطه انجام می شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، دکتر محمود خدادوست روز سه شنبه در سومین سمینار تخصصی طب سنتی با رویکرد پیشگیری و خودمراقبتی افزود: بنابراین متولیان سلامت موظف هستند که سطح سواد سلامت مردم را بالا ببرند در غیر اینصورت خودمراقبتی ها تبدیل به خوددرمانی می شود که عوارض خاص خود را دارد.
وی ادامه داد: بطور مثال یک فرد مبتلا به دیابت، حداکثر سه ساعت را در طول یک سال از مشاوره و مراقبت های بهداشتی و درمانی متخصصان درمانی برخوردار است و برای کنترل بیماری خود در هشت هزار و 757 ساعت باقیمانده از مشاوره دیگران یا خود مراقبتی استفاده می کند.
خدادوست با اشاره به انتخاب شعار خودمراقبتی از سوی سازمان جهانی بهداشت در سال 2014 و به تبع آن در ایران در سال جاری تاکید کرد: پیام طب سنتی براساس پیشگیری و خودمراقبتی است.
معاون وزیر بهداشت یادآور شد: منظور از خودمراقبتی در کشور ما خوددرمانی تلقی شده و همه افراد در امور پزشکی دخالت می کنند.
خدادوست گفت: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2011، از سال 1980 میلادی به بعد، چاقی و اضافه وزن در همه کشورها، روند رو به رشدی داشته که زمینه ساز بروز کبد چرب و فشار خون است.
وی افزود: مطالعات متفرقه در ایران نشان می دهد که بطور میانگین 40 تا 50 درصد مردم مبتلا به کبد چرب هستند که این مساله به علت چاقی و سبک زندگی است.
معاون وزیر بهداشت گفت: براساس گزارشات سازمان جهانی بهداشت، تغییر سبک زندگی، نخستین خط مداخله برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های غیرواگیر است.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه طبیب در طب سنتی پیشگیری است، گفت: آب و هوا، خوردن و آشامیدن، خواب و بیداری، حرکت و سکون، استفراغ و احتباس و اعراض نفسانی، شش اصل مهم طب سنتی به شمار می رود.
خدادوست افزود: بطور مثال در طب سنتی، بهترین زمان خواب 22 شب تا 2 صبح بوده و بعد از طلوع آفتاب دیگر نباید خوابید که از نظر علمی نیز بیشترین میزان ترشح هورمون رشد در نور آفتاب رخ می دهد.
وی خاطرنشان کرد: از نگاه سازمان جهانی بهداشت، تعریف سلامت تغییر یافته و به سمت سلامت معنوی رفته است، بنابراین باید بدنبال سلامت کامل جسمی، روحی و معنوی باشیم.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: بطور مثال فردی که حسود است نمی تواند انتظار داشته باشد که به بیماری های گوارشی مانند زخم معده و روده دچار نشود.
سومین سمینار تخصصی طب سنتی با رویکرد پیشگیری و خودمراقبتی و با هدف بیان اهمیت شناخت طب سنتی و جایگاه خاص آن و منابع عظیم گیاهان دارویی با حمایت معاونت طب سنتی ایرانی - اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از امروز(سه شنبه) در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز بکار کرده و به مدت سه روز ادامه دارد.
اجتمام(3) ** 9185 ** 1071
05/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]