واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود: مردم در مصرف داروهای پیشنهادی افراد بدون صلاحیت مقاومت کنند شاهرود- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی،خدمات بهداشتی و درمانی شاهرود گفت: مردم نسبت به مصرف داروهایی که افراد بدون صلاحیت به آنها پیشنهاد می کنند، از خود مقاومت نشان دهند.
به گزارش ایرنا، سید عباس موسوی روز دوشنبه در گردهمایی علمی تخصصی اعتیاد(پیگیری، درمان و زیانکاهی)، افزود: باید برای پیشگیری از اعتیاد مهارت مقاومت مصرف دارو در افراد تقویت شود.
این روانپزشک با بیان اینکه تقویت این رفتار در نوجوانان و جوانان ضروری است، تاکید کرد: کسی که تخصص ندارند نباید دیگران را به مصرف دارو یا مواد غذایی مشخص تشویق کند.
موسوی تابستان سال 92، جانشین سید محسن اعرابی در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود شد.
وی اظهار کرد: اعتیاد طیف گسترده ای دارد که ناشی از بیماری یا ممکن است نوعی جرم باشد در هر حال با آن رو به رو هستیم.
** نگاه به معتادان نیاز به اصلاح دارد
موسوی خواستار اصلاح نگاهها به معتادان شد و گفت: میل به مصرف مواد مخدر در کسانی که ترک اعتیاد کرده اند باید از بین برود.
رییس داشنگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به اینکه پنج درصد افراد دچار اعتیاد می شوند، اظهار کرد: 70 درصد افراد از مصرف مواد مخدر پرهیز می کنند اما، 25 درصد در معرض خطر هستند.
وی ادامه داد: باید فعالیت ها بر روی این افراد متمرکز شود تا آنان به جمع معتادان ملحق نشوند.
به اعتقاد این روانپزشک،هر منطقه اصول پیشگیری خاص خود را دارد که نمی توان از اصول تهران در شاهرود یا بالعکس استفاده کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ادامه داد: در خانواده های از هم گسیخته احتمال ابتلا افراد به آسیب های اجتماعی بیشتر است.
** ضرورت اصلاح عادت مطالعه دانش آموزان
وی بر اصلاح عادت مطالعه در میان دانش آموزان دوره دبیرستان تاکید کرد و گفت: نوجوانان به دلیل شرایط سنی تحت تاثیر گروه همسالان خود قرار دارند، مشکل این است تعدادی از والدین به فرزندان خود زیاد دستور می دهند.
همچنین " شاهرخ آقایان" در گردهمایی مذکور گفت: معتاد فردی است که در اثر استعمال مکرر و مداوم به مواد مخدر وابستگی پیدا کرده است که شامل وابستگی جسمانی ، روانی و دارویی است.
وی علل سوء مصرف مواد مخدر را سرشتی، روان شناختی، محیطی، اجتماعی، فرهنگی، نگرشی و عوامل درون فردی ذکر کرد.
به گفته دکتر آقایان، اغلب معتادان به نوعی با اختلال روان پزشکی و شخصیتی، افسردگی، اعتیاد چندگانه رو به رو هستند و10درصد نیز سابقه زندان دارند.
به گفته وی بیشترین موارد ویروس HIV مثبت در معتادان است.
وی تصریح کرد: درمان معتاد در کاهش بزهکاری، بهبود رفتارهای اجتماعی و شغلی موثر است و ناراحتی روحی ،ر وانی و خانوادگی را نیز کم می کند.
** درمان معتاد تیمی نه فردی باشد
وی یادآور شد: برای درمان معتاد باید تیمی نه فردی عمل کرد و رها کردن بیمار بدون درمان خطر بازگشت را به همراه دارد و اگر فردی ترک اعتیاد کرد،شش ماه یا یکسال مواد مخدر مصرف نکرد، 50 تا 90درصد درمان شده است.
همچنین حمید رضا محمدیان، دبیر شورای هماهنگی مبازره با مواد مخدر استان سمنان، مواد مخدر را از موضوع های چالش برانگیز اجتماعی ذکر کرد.
وی تصریح کرد: بر اساس بررسی ها ، 95درصد نگرانی خانواده
ها ناشی از اعتیاد است و به این پدیده نباید تک بعدی نگاه کرد.
این مسئول شایع ترین مصرف مواد مخد را تریاک، هرویین، کراک و شیشه ذکر کرد و گفت: استفاده از شیشه رو به افزایش است.
** تعداد زنان معتاد رو به افزایش است
محمدیان، گرایش بانوان به مواد مخدر را یک معضل اجتماعی رو به رشد خواند و گفت: در پنج سال گذشته از 20 نفر معتاد یک نفر زن بود، حالا از 11 نفر خانم، یک نفر معتاد است .
وی از گرایش جوانان و دانشجویان به مصرف مواد مخدر خبر داد و گفت: شورای هماهنگی مبازره با مواد مخدر استان آماده استفاده از ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در پیشگیری و مبارزه با با مواد مخدر است.
وی در پایان تاکید کرد که برای داشتن جامعه سالم و پویا نیاز به فرهنگ سازی و استفاده از آموزه های اسلامی است.
در گردهمایی یاد شده که در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود برگزار شد، تعدادی از استادان، دانشجویان و مدیران ادارههای دولتی شرکت داشتند. ک2
2047/
04/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]