واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ اسفند ۱۳۹۳ (۱۰:۲۶ق.ظ)
ايجاد رابطه اي منطقي بين دو بازار پول و سرمايه تصميمات مقطعي و ناپايدار، مهمترين مشکل اقتصاد و بازار سرمايه است.
به گزارش خبرگزاري موج، حجت الاسلام محمدحسن ابوترابي فرد، نايب رييس مجلس شوراي اسلامي روز قبل در نشست هم انديشي فعالان بازار سرمايه با بيان اين مطلب در حمايت از بازار سرمايه گفت: برپايي چنين نشست هايي پيام آور نگاه ويژه مسئولين کشور، مديران اقتصادي، دولت و مجلس به بازار سرمايه است.
وي با تاکيد بر اينکه حمايت از بازار سرمايه تصميم و اراده استراتژيک دولت است، تصريح کرد: بديهي است ما در اين مسير با فراز و نشيب ها، چالش ها، فرصت ها و تهديدهاي زيادي روبرو هستيم که بايد به طوري شايسته با تدبير نسبت به حل آنها قدم برداريم.
نماينده مجلس شوراي اسلامي اضافه کرد: يکي از مشکلات کنوني بازار سرمايه تصميمات مقطعي و ناپايدار است، اين در حالي است که ما امروز به اين عقلانيت رسيده ايم که براي رشد و پيشرفت اقتصادي کشور و بزرگ شدن حجم بازار سرمايه نيازمند تصميمات منطقي و پايدار هستيم.
به عقيده ابوترابي، در قانون اخير حمايت از توليد که در شوراي نگهبان در حال بررسي است، تصميماتي در اين راستا اتخاذ شده که قابل دفاع و پايدار است.
وي افزود: هم اکنون اراده جدي براي برون رفت از اين فضا با حرکت به سمت قوانين پايدار وجود دارد.
وي از ديگر مشکلات فراروي بازار را فضاي کنوني کسب و کار عنوان و اضافه کرد: هم اکنون مشکلات فراروي بازار کسب و کار، رصد مشکلات و گشودن گره ها ، دغدغه مشترک دولت و مجلس است که اميد مي رود با نگاه منطقي بين دو نهاد شاهد قدم هاي قابل قبول در اين راه باشيم.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي همچنين با اشاره به پرداخت بدهي هاي معوق پيمانکاران اين طور گفت: در پرداخت بدهي هاي معوق پيمانکاران، در لايحه بودجه و قوانين حمايت از توليد راهکارهايي براي برون رفت از اين تنگنا ارايه شده که اميد است کارساز باشد.
وي تاکيد کرد: در کشور بايد اين نگاه نهادينه شود که متناسب با ظرفيت پولي و مالي کشور برنامه ها تدوين شده و تصميمات اتخاذ شود، زيرا عدم در نظر داشتن اين اصل، امروز به ريشه اصلي مشکلات در تصميمات اقتصادي تبديل شده است.
ابوترابي همچنين با انتقاد از حضور گسترده دولت در اقتصاد بيان کرد: سه دهه است دولت با حضور خود فرصتي به بخش خصوصي نمي دهد در صورتيکه دولت بايد خود را کنار کشيده و فضا را براي بخش خصوصي باز کند.
ايجاد رابطه اي منطقي بين دو بازار پول و سرمايه از ديگر تاکيدات او در سخنانش بود که مورد استقبال حاضرين درجلسه قرارگرفت، به گفته ابو ترابي، امروز بازار پول نه تنها با بازار سرمايه، بلکه با همه بازارها وارد رقابتي سخت شده و مجالي به ديگر بازارها نمي دهد.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه در دنيا صحبت از برقراري رابطه منطقي بين نرخ تورم و تسهيلات است، ابراز داشت: بانک مرکزي بايد نظارت خود را بر روي نرخ سود بانکي بيشتر کند تا آثار تحول در حوزه اقتصاد نمايان شود.
ابوترابي مي افزايد: در شرايط کنوني نرخ تورم 16 درصدي کنوني، نشان مي دهد که ارزش واقعي پول هم فراتر از اين رقم نيست ، پس چطور است که بانکها سود 30 درصدي مي دهند.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: پرداخت سود بانکي 30 درصدي ، به معناي بدهکار بودن موسسات است که براي جذب منابع و بازپرداخت بدهي هاي خود دست به چنين کارهايي مي زنند.
وي در پايان تاکيد کرد: موسسات براي جذب منابع اين ارقام و سودها را ارايه مي دهند درحاليکه اگر بانک مرکزي در اين راستا به رسالت خود عمل نکند با مصيبت جانکاهي روبرو مي شويم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]