تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مومن همانند دو کفه ترازوست. هرگاه به ایمانش افزوده گردد، به بلایش نیز افزوده می ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804479938




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- راست های افراطی اروپا علیه مسلمانان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: راست های افراطی اروپا علیه مسلمانان تهران- ایرنا- «راست های افراطی اروپا علیه مسلمانان» عنوان یادداشت روزنامه «اطلاعات» به قلم «سید نادر نوربخش» کارشناس ارشد مطالعات اروپااست که در آن می خوانیم: خشونت علیه مسلمانان فرانسه درپی حمله تروریستی به نشریه شارلی ابدو و با وجود محکومیت این عمل از سوی مسلمانان ان کشور، افزایش یافته است. از جمله یک مسجد در شهر«لومان» هدف پرتاب سه نارنجک قرار گرفت و ساختمان آن آسیب دید. در شهر «وییوفرانش سور سئون» نیز یک بمب در مجاورت مسجد این شهر منفجر شد. در جزیره «کرس» در جنوب فرانسه مقابل ساختمان یک مرکز اسلامی، کله بریده شده یک خوک پیدا شد که روی آن نوشته شده بود دفعه بعدی نوبت شما خواهد بود.


در شهر پورت «لانوول» نیز تیراندازی های متعددی به مسجد شد. این خشونت ها به فرانسه ختم نشد و در سوئد نیز سه مسجد به آتش کشیده شدند.
با این که این حملات در قیاس با ابعاد حادثه شارلی ابدو، جزئی محسوب می شود اما نشان از شکل گیری یک فضای دشمنی و تنفر علیه مسلمانان فرانسه دارد. حدود 10 درصد از جمعیت فرانسه را مسلمانان تشکیل می دهند و به نظر می رسد حادثه تروریستی شارلی ابدو بیش از همه مسلمانان فرانسه را قربانی خواهد کرد.
از سوی دیگر رسانه های غرب معمولا این گونه القا می کنند که همه تروریست ها مسلمان هستند اما نگاهی به آمارها نشان دهنده خلاف این مسئله است. بنابر گزارشی که یوروپل ارائه کرده است، بیشتر حملات تروریستی در اروپا از سوی گروه های جدایی طلب صورت می گیرد.
برای مثال در سال 2013 تعداد 152 مورد حمله تروریستی در خاک اروپا صورت گرفت که از میان آنها تنها دو مورد انگیزه مذهبی داشت و بقیه موارد با انگیزه ملی گرایانه و جدایی طلبانه صورت گرفت که معمولا اخبار آنها کمتر منعکس می شوند.
طبق داده های دیگری در ایالات متحده بین سال های 1980 تا 2005 میزان 94 درصد از کل حملات خشونت بار توسط افراد غیرمسلمان صورت گرفته بود که از این میزان 42 درصد مربوط به گروه های مرتبط با امریکای لاتین و 24 درصد مربوط به گروه های چپ افراطی بوده است.
جالب اینجاست که بر اساس آمار در سال 2013 احتمال کشته شدن یک شهروند امریکایی توسط شلیک تصادفی سلاح به دست یک کودک بیشتر از احتمال کشته شدن در یک عملیات تروریستی بوده است.
در اروپا نیز طی دو سال گذشته گروه های زیرزمینی تروریستی مانند جبهه رهایی بخش جزیره کرس فرانسه یا گروه چپ شبه نظامیان انقلابی خلق در یونان یا فدراسیون آنارشیست های ایتالیا موارد متعددی از قتل و بمب گذاری انجام داده اند که بازتابی در رسانه ها نداشته است. حوادث اخیر، فضا را برای انجام اقدامات خشونت بار جریان راست افراطی در غرب علیه مسلمانان مهیاتر کرده است.
بعداز حوادث 11 سپتامبر و وقایع تروریستی لندن و مادرید، دستگاه های اطلاعاتی اروپا تمام تمرکز خود را روی افراطی گری گروه هایی ماننده القاعده متمرکز و ناخواسته فضا را برای گسترش نوع دیگری از افراطی گری از جناح راست افراطی مهیا کردند. فعالیت هایی که نمونه بارز آنها حادثه تروریستی 2011 نروژ بود که توسط شخصی به نام «برویک» طراحی و اجرا و منجر به کشته شدن 77 تن و زخمی شدن 319 نفر دیگر شد.
تنها به فاصله کمی از آن سرویس های امنیتی آلمان خبر از کشف یک شبکه زیرزمینی نئونازی در این کشور دادند که طی 10 سال فعالیت، ده ها تن از مهاجران ترک و یونانی را به قتل رسانده و در طول مدت فعالیتش کاملا از چشم مقامات آلمان پنهان مانده بود.
نکته نگران کننده این است که قربانیان فعالیت های خشونت بار راست افراطی را معمولااقلیت ها و مسلمانان تشکیل می دهند و از آنجایی که عملیات ها در مناطق حاشیه و مهاجرنشین صورت می گیرد انعکاس چندانی نزد افکار عمومی نداشته و از سوی دیگر و با فرض پیگیری نه در قالب تروریسم بلکه تحت عنوان جرم ناشی از نفرت، طبقه بندی شده است که مجازات کمتری به دنبال دارد.
حادثه اخیر که با توهین به ساحت مقدس پیامبر(ص) آغاز شد باعث دامن زدن به افراط گرایی شده و شرایطی را فراهم کرده تا تندروها فارغ از جناح و ایدئولوژی خود در هر دو سو گوی سبقت را از رقبا بربایند.
به نظر می رسد فضای پیش آمده مانند یک چرخه عمل خواهد کرد بطوری که مسلمانان را در انزوا و تبعیض بیش از پیش قرار خواهد داد و این احساس ترس و تحقیر همان چیزی است که گروه های تروریستی مانند داعش به دنبال آن هستند و از این طریق می توانند جوانان مسلمان رادیکال را به خود جذب کنند. هم اکنون بیش از هرزمان دیگری این خطر وجود دارد که افرادی که از اروپا به سوریه و عراق رفته و به داعش ملحق شده اند به کشور خود بازگشته و به فعالیت های تروریستی دست بزنند.
اما در سطح ملی، این وضع منجر به اتخاذ قوانین سختگیرانه تر مهاجرتی در اروپا علیه مسلمانان و بالابردن تدابیر امنیتی خواهد شد و آزادی های فردی شهروندان به این بهانه کمتر خواهد شد.
البته اتخاذ چنین تدابیر تنها علیه مسلمانان نخواهد بود و در کل اقلیت ها و از جمله کولی های اروپا و مهاجران دیگر را هم در برخواهد گرفت.
در چنین فضایی افراط گرایان در هر دو جناح بهتر می توانند صدای خود را به گوش هوادارانشان برسانند.
برخی تحلیلگران نیز معتقدند چنین حادثه ای چهره مظلومانه ای از فرانسه نزد افکار عمومی نشان خواهد داد و در بعد داخلی نیز فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه که از کاهش بی سابقه میزان محبوبیت رنج می برد به نوعی از آن سود خواهد برد.
وقایع اخیر شارلی ابدو در فرانسه فرصت بی نظیری را برای احزاب و جنبش های راست افراطی در اروپا ایجاد کرده و باعث افزایش محبوبیت آنها شده است. احزاب راست افراطی تمرکز خود را روی هشدار علیه خطر ورود مهاجران به اروپا قرار داده اند.
برخی از تحلیلگران هشدار داده اند که حملات پاریس باعث فشار بیشتر این احزاب در تصویب قوانین ضدمهاجرتی و سختگیری علیه مسلمانان خواهد شد.
احزاب پوپولیست راست افراطی با واکنش به این حملات تروریستی آن را نتیجه سیاست های چند فرهنگ گرایی دانسته اند.
«نایجل فاراژ» رهبر حزب استقلال بریتانیا گروه های اسلامی را ستون پنجم در داخل خاک این کشور می داند و «گریت ویلدرز» رهبر حزب آزادی هلند می گوید اکنون وقت مبارزه با اسلامی شدن این کشور است. «مارین لوپن» رهبر جبهه ملی فرانسه هم معتقد است که اکنون وقت کتمان و ریاکاری به پایان رسیده است و «الکساندر گالاند» از حزب آلترناتیو برای آلمان نیز می گوید این حوادث ثابت می کند آنهایی که خطر اسلام را نادیده می گرفتند سخت در اشتباه بودند.
این سخنان اکنون بیش از هرزمان دیگری در میان افکار عمومی اروپا طنین انداز شده است. لازم به یادآوری است جمعیت مسلمانان اروپا از 30 میلیون نفر در سال 1990 به 44 میلیون تن در سال 2010 افزایش یافته و این درحالی است که نسبت شمار مسلمانان در برخی از شهرهای اروپا مانند پاریس(10 درصد) استکهلم(20 درصد) و بیرمنگام (22 درصد) کل جمعیت را تشکیل می دهند.
پیش از این وقایع، نظرسنجی روزنامه فیگارو در ماه گذشته حاکی از آن بود که محبوبیت مارین لوپن رهبر راست های افراطی جبهه ملی فرانسه از اولاند رئیس جمهوری این کشور هم بالاتر است.
به طوری که بسیاری براین عقیده اندکه وی می تواند در انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 پیشتاز باشد.
مارلین لوپن که قول تبدیل شدن به حزب اصلی فرانسه را به هواداران خود داده است در سال 2014 به پیروزی های مهمی دست پیدا کرد، از جمله در ماه مارس توانست در انتخابات محلی به موفقیت دست یافته و شهرداری های تعدادی از شهرهای فرانسه را از آن حزب خود کند.
در انتخابات پارلمان اروپایی نیز که در ماه مه برگزار شد این حزب توانست جایگاه نخست را با نزدیک به 25 درصد آرا در فرانسه به خود اختصاص دهد، امری که باعث خرسندی و امیدواری احزاب راست افراطی و ملی گرای دیگر کشورهای اروپایی شد.
در صحنه سیاسی سوئد نیز در دسامبر گذشته دولت از سوی حزب راست افراطی دموکرات تحت فشار قرار گرفت تا اقدامات سختگیرانه شدیدتری را علیه مهاجران به کار گیرد، موضوعی که سرانجام به مصالحه موقت انجامید ولی مشخص است که دموکرات های سوئد به این راحتی صحنه سیاسی این کشور را ترک نخواهند کرد. این حزب در انتخابات سهم خود را از شش درصد در سال 2010 به 13 درصد در سال 2014 افزایش داده است.
در آلمان هم گروهی به نام «پگیدا» به برپایی تظاهرات در شهرهای مختلف این کشور علیه آنچه اسلامی سازی اروپا نامیده، دست زده است. این جنبش که هدف خود را مقابله با اسلامی شدن آلمان نامیده، یک گروه دست راستی محسوب می شود که در عین حال از نئونازی ها فاصله گرفته و خود را نژادپرست نمی داند. هواداران پگیدا توانستند در شهر درسدن راهپیمایی گسترده ای را ترتیب دهند.
شهر درسدن در اواخر جنگ جهانی دوم هدف حمله هوایی انگلیس و امریکا قرار گرفت که در جریان آن حدود 90 درصد شهر کاملاً تخریب شد و شمار زیادی غیرنظامی کشته یا زخمی شدند و به نظر بسیاری این بمباران جزو جنایات جنگی متفقین در جریان جنگ بود و از آن هنگام تاکنون بسیاری از هواداران راست افراطی آلمان آن را مورد توجه ویژه و نمادین قرار می دهند.
بنا به گزارش پلیس آلمان، تنها در روز 12 ژانویه 25 هزار تن در حمایت از پگیدا به خیابان های این شهر آمدند. از طرف دیگر به نظر می رسد جریان راست افراطی آلمان متوجه شده است که با تکیه بر نژادپرستی و گرایشات نئونازی ـ خصوصا با توجه به تاریخ این کشور و حساسیت های موجود درباره فاشیسم ـ راه به جایی نخواهد برد و لذا جنبش پگیدا راه خود را علنا از گروه های نژاد پرست، حداقل در ظاهر جدا کرده و مسیر جلب نظر طبقه متوسط و جوانان را مشابه احزاب پوپولیست دست راستی در دیگر کشورهای اروپایی انتخاب کرده است.
واقعه پاریس این فرصت را برای رهبران راست افراطی مهیا کرده تا به مردم بگویند ما پیش تر نسبت به عواقب اسلامی شدن اروپا هشدار داده بودیم. اما آیا این موضوع برای افکار عمومی فرانسه و دیگر کشورهای غربی همانقدر روشن است که دخالت ها و سیاست های اشتباه این کشورها در سوریه و عراق فضا را برای رشد افراط گرایی مساعد کرد؟ در این هیاهوی رسانه ای حتی تقریبا فراموش شد که یکی از افراد پلیسی که به دست تروریست ها در پاریس کشته شد، مسلمان بود.
در حال حاضر احزاب راست افراطی در اتریش، سوئد، مجارستان و هلند میزان قابل ملاحظه ای از کرسی های پارلمانی را در اختیار دارند، این در حالی است که عده ای معتقدند حزب استقلال انگلیس (یوکیپ) علیرغم سیاست های ضد مهاجرتی و بیگانه ستیزانه خود بیشتر پوپولیست محسوب می شود تا راست افراطی. همچنین حزب نئونازی فجر طلایی یونان نیز در برخی تقسیم بندی ها با احتیاط در زمره راست افراطی اروپا قرار می گیرد.
از بعد بین المللی نیز موفقیت های احزاب راست افراطی همزمان با تقابل غرب با روسیه بر سر مسئله اوکراین باعث نزدیکی بیش از پیش و حمایت علنی روسیه از این احزاب شده است، چرا که از سیاست های ضد امریکایی و ضد اتحادیه اروپا که توسط این احزاب دنبال می شود مطلوب مسکو است، امری که باعث شده روسیه علنا به حمایت از این احزاب بپردازد.
برای مثال جبهه ملی فرانسه توانست در ماه گذشته 11 میلیون دلار از یک بانک روسی وام بگیرد در حالی که بانک های فرانسوی از دادن این وام خودداری کرده بودند. برای لوپن و حزبش نیز ایستادگی پوتین مقابل ایلات متحده امری خوشایند است.
پوتین حتی از شماری از رهبران احزاب راست افراطی اروپا دعوت به عمل آورده بود تا بر امر همه پرسی جدایی طلبان مورد حمایت خود در کریمه نظارت کنند.
منبع: اطلاعات
اول**1368**



05/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن