محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852516924
ساختمان تحریمها چگونه ساخته شده است؟
واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
ساختمان تحریمها چگونه ساخته شده است؟
انقلاب اسلامی در طول عمر مبارک خود، همیشه درگیری و تنش با دشمنان داشته و به خواست خدا، توانسته است در صحنههای مختلف، سربلند بیرون آید. این توفیقات با شناسایی و رفع ضعفها صورت گرفته است.
نزدیک به چهار سال است که تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران شدیدتر شده و آثار آن برای تمامی افراد جامعه ملموس شده است. برای انقلاب اسلامی، داشتن تنش با دشمنانش، امری طبیعی است و لذا طبیعی خواهد بود دشمنانش از ابزارهای مختلف برای ضربه زدن به آن استفاده کنند و محدودیتی برای خود در استفاده از ابزارها در نظر نگیرند. برای همین است که دشمنشناسی و شناخت دشمنی دشمن، برای انقلاب اسلامی اهمیت دارد. اگر بتوان بهخوبی و در زمان مناسب، نقشهی دشمن را شناخت، شیوههای دشمنی او را شناخت، مراقب تغییر تاکتیکها و ابزارهای او بود، میتوان در مقابل آن تدبیر کرد و نقشهی آن را خنثی کرد. [1]
تحریمها یکی از گویاترین مثالهایی است که میتوان در آن، سیر تطور و تکامل دشمنی دشمن را مشاهده کرد. انقلاب اسلامی از ابتدای پیروزی خود، با تحریمها مواجه بوده و در سه دههی گذشته این تحریمها نتوانسته است وقفهای جدی در مسیر پیشرفت انقلاب ایجاد کند، اما چرا در چهار سال اخیر، تحریمها اثرات بیشتری داشته و چرا اقداماتی که در گذشته برای مقابله با تحریمها انجام میشده است، دیگر کارایی لازم را ندارد؟
تا قبل از تشدید تحریمها در سالهای اخیر، تحریمها در حوزهی واقعی اقتصاد اعمال میشد و نتیجهی آن ایجاد محدودیت در دسترسی ایران به کالاها و خدمات خاصی بود. اما این تحریمها بهراحتی و با انجام کارهای واسطهای و یا خرید از بازار سیاه دور زده میشد. به دلیل آنکه رصد فعالیتهای ایران برای آمریکا و سایر کشورها سخت و هزینهبر بود، آنها نمیتوانستند ضمانت اجرای لازم برای اعمال تحریمها را ایجاد کنند. در نتیجه، همیشه راهی برای دور زدن تحریمها وجود داشت. دور زدن تحریمها تنها افزایش هزینهی نهایی دسترسی به آن کالا یا خدمت را موجب میشد که آن نیز برای ایران قابل قبول بود.
اما در دور جدید تحریمها، که از دیماه 1385 با تحریم بانک سپه شروع شد، نشانههایی حاکی از تغییر تاکتیک آمریکا در پیش بردن تحریمها مشاهده شد.
به یمن جهانروا بودن دلار و استفادهی حداکثری از آن در مبادلات اقتصادی جهانی، که ایران نیز یکی از کشورهایی است که بهصورت حداکثری از دلار استفاده میکند، آمریکا این قدرت را دارد که بتواند تبادلات اقتصادی کشورهای هدفِ خود همچون ایران را شناسایی کند. علاوه بر شناسایی، این قدرت را دارد که آن کشور را محدود و برای همکاری با آن کشور، محدودیتهای مختلفی ایجاد کند و به عبارتی، هزینه همکاری با آن را برای سایر بازیگران افزایش دهد.
دلایل موفقیت تحریمهای ایران
دیوید کوهن که از او با عنوان معمار تحریمهای ایران و روسیه یاد میشود، در سخنرانی خود در جمع دانشجویان مؤسسهی آموزشی وکالت با عنوان «تکامل قدرت مالی آمریکا» [2] تصریح میکند که موفقیت در اعمال تحریمهای ایران، بر چند پایه استوار بوده است. اول، شفافیت نظام مالی که اجازهی رصد کردن را به دولتمردان آمریکا میدهد و دیگری، نفوذ و گسترهی استفاده از دلار در اقتصاد جهانی که اجازهی تنبیه بازیگران را میدهد. کوهن همچنین انسجام و هماهنگی موجود در میان تصمیمگیران آمریکایی برای تحریم ایران را یکی دیگر از عناصر موفقیت تحریمهای ایران میداند.
علیرغم آنکه تغییر تاکتیک آمریکا در اعمال تحریمها از سوی رهبر انقلاب درک شد و ایشان سال 1387 و در ابلاغ سیاستهای کلی برنامهی پنجم توسعه، بر «کمک به استقرار نظام پولى، بانکى و بیمهاى مستقل با کمک کشورهاى منطقهاى و اسلامى و دوست با هدف کاهش وابستگى به سیستم پولى نظام سلطه» تأکید کردند، اما این سیاست به قانون و آییننامهی اجرایی تبدیل نشد و لذا اقدام مؤثری هم برای تحقق آن رخ نداد.
با بررسی عملکرد نهادهای درگیر در تحریمهای بانکی، میتوان مشاهده کرد که همان تاکتیک قدیمی «دور زدن تحریمها» مورد استفادهی آنها قرار گرفت، هرچند این تاکتیک توانست تا حدود چهار سال بخشی از مسائل بانکی را بهنحوی برطرف کند، اما از طرف دیگر، زمینه را برای تنگتر شدن حلقهی تحریمهای بانکی مهیا کرد و تمامی بانکهای دولتی و تعدادی از بانکهای غیردولتی نیز تحریم شدند. در نهایت، بانک مرکزی ایران نیز در زمستان سال 1390، تحریم شد و از آنجا بود که مشکلات جدی در زمینهی نقلو انتقالات مالی بینالمللی برای ایران به وجود آمد و نتوانست به منابع مالی دلاری خود در خارج از کشور دسترسی داشته باشد.
بنای تحریمها بر نقطه ضعفهای داخلی
تصمیمگیران و متفکران اقتصادی کشور، تغییر تاکتیک دشمن را بهخوبی درک نکردند و همین مسئله سبب شد که وضعیت روزبهروز سختتر شود. درصورتیکه اگر تاکتیک جدید بهخوبی درک میشد و ابزارهای در اختیار دشمن نیز شناخته میشد، کمسودی دور زدن تحریمها در عرصهی بانکی بهراحتی قابل تشخیص بود و منطقی بود که صرفاً به دور زدن تحریمها تکیه نشود و به سمت راهکارهای اصولی همچون استفاده از روشهای تهاتری یا پیمان دوجانبهی پولی نیز حرکت شود.
این مثال برای این تشریح شد که نشان داده شود دشمن برنامهریزی خود را برپایهی ضعفها و وابستگیهای اقتصادی ما انجام میدهد. ضعفهای اقتصادی ما در دو دستهی اصلی قابل اشارهاند. یک دسته از ضعفهای اقتصادی به دلیل ساختار اقتصادی ایران است که ریشهی تاریخی دارد و به قبل از انقلاب برمیگردد، مانند وابستگی اقتصاد به پول نفت، عدم شفافیت در اقتصاد، وابستگی به ارزهای نظام سلطه در تجارت خارجی و... دستهی دیگر ضعفها به عدم رصد مستمر تحرکات دشمن، ضعف در پیشبینی نقشههای او و در نهایت، ضعف در انجام تدابیر لازم برای مواجهه با اقدامات اوست. دشمن با افزایش تدریجی تحریمها، علاوه بر آنکه به بازیگران بینالمللی فرصت همراه شدن با تحریمها را داد، قدرت تشخیص و ابتکار عمل و اخذ تصمیمات جدی و برنده را از ایران گرفت.
شاید بتوان وجود دستهی اول ضعفها را قبول کرد و هزینههایی را که بابت آن پرداخته شد، معقول دانست، اما دستهی دوم ضعفها که به مدیریت اقتصادی کشور باز میگردد، قابل پذیرش نیست؛ چراکه وجود این ضعفها سبب تداوم ضعفهای دستهی اول شده و لذا مسیر اصلاح آنها طی نخواهد شد.
در مثال تحریمهای بانکی، که یکی از دو ستون اصلی ساختمان تحریمهاست، وابستگی صد درصدی به دلار و زیرساختهای ارتباطی همچون سوئیفت، از ضعفهای نوع اول بود، اما نداشتن پیشبینی از سناریوی دشمن، افتادن در دام طراحیشده توسط دشمن، عدم استفاده از مدلهای جدید تسویهی مالی همچون پیمانهای پولی دوجانبه و برخی موارد دیگر، از ضعفهای نوع دوم بود.
تذکر رهبر انقلاب درباره حربهی دشمن
رهبر انقلاب در سال 91، نسبت به این مسئله تذکر دادند. ایشان در دیدار هیئت دولت وقت فرمودند: «حالا بعضی از دوستان اشاره کردند که دشمنان یک تصمیمی را میگیرند، ما در مواجههی با آن تصمیم مشغول فعالیت میشویم و اقدامی را انجام میدهیم. خیلی خوب، این کار بسیار خوب است، منتها بهترش این است که قبل از اینکه آن تصمیم را طرف مقابل بگیرد، شما حدس بزنید آنچه را که او انجام خواهد داد. فرض بفرمایید که مشکل جابهجایی منابع مالی و ناشی از فروش نفت را شما از قبل هم حدس میزدید و میگفتید. یا مشکلی را که در خریدوفروش نفت و انتقال نفت و بیمه و از این چیزها به وجود آوردند، قبلاً همه را حدس میزدیم. راهها را از پیش آماده کنید. الآن هم همینجور است؛ یعنی تصور نشود که دشمن از ادامهی دشمنیهای خودش دست برداشته. نه، آنها دنبال راهِ کارند. چون کارهایی که انجام دادند، به نتیجه نرسیده، حتماً دنبال راهکارهای دیگری خواهند بود که البته آنها هم به نتیجه نخواهد رسید. شما آن راهکارها را حدس بزنید و از پیش، خودتان را آماده کنید.»[3]
شروع تحریم بانکی به معنای کشیده شدن تحریمها به بخش اعتباری اقتصاد بود؛ بخشی که در آن، آمریکا به دلیل زیرساختهای گسترده و پرنفوذی که در اختیار دارد، بهخوبی میتواند تحرکات بازیگران مختلف را زیر نظر داشته باشند و بازیگرانی را که خارج از قواعد او بازی میکنند، تنبیه و جریمه کند.
مثالهای قابل تأملی از دو نوع ضعف بیانشده وجود دارد که برخی از آنها هماکنون مورد استفادهی دشمن قرار گرفته است و برخی دیگر هنوز نه. برای مثال، بخش مهمی از غذای اساسی کشور از خارج تأمین میشود (در هفتماههی اول امسال 22 درصد از واردات مربوط به واردات غذای اساسی بوده است) [4] و این به معنای وابسته بودن در تأمین امنیت غذایی و یک ضعف ساختاری اقتصاد کشور است. اما عدم تحرک جدی در رسیدن به خودکفایی در تأمین محصولات اساسی، تعیین قیمت نامناسب برای خرید تضمینی گندم، ایجاد محدودیت برای کشاورزی با طرح مباحثی چون کمبود آب، از جنس ضعفهای دسته دوم است و قابل پذیرش نیست.
یکی از ضعفهای ساختاری و تاریخی اقتصاد ایران، عدم رونق تولید ملی در کشور است که ریشهی آن نیز در وابستگی به دلارهای نفتی است. همین امر آسیبپذیری اقتصاد را افزایش داده و مشکلاتی همچون بیکاری را نیز تشدید کرده است. دشمن نیز این وابستگی را شناسایی و برای کاهش درآمدهای نفتی ایران برنامهریزی کرده است. دشمن در سه گام اصلی، این خواست خود را پیش برده است. کاهش تولید نفت ایران، کاهش فروش و مشتریان نفت ایران و محدود کردن دسترسی ایران به پولهای نفتی خود.
سه گام اصلی تحریمهای نفت
در مواجهه با این مشکل، بیشتر تلاش تصمیمگیران اقتصادی در سالهای اخیر، هموار کردن راه دسترسی به درآمدهای نفتی بوده است. این اقدامات بخشی از مشکلات را مرتفع کرده، اما صورتمسئله که وابستگی به درآمدهای نفتی است، تغییری نکرده است. راه اصولی حل این مسئله، رونق یافتن تولید ملی و جایگزین شدن درآمدهای مالیاتی بهجای پول نفت است. هرچند رهبر انقلاب تأکیدات فراوانی بر حمایت از تولید ملی بهعنوان ستون فقرات اقتصاد مقاومتی داشتهاند، اما هنوز در اقتصاد ایران فعالیتهای غیرمولد جذابیت فراوان دارد و همین وضعیت سبب میشود تا سرمایهها بهجای آنکه به سمت تولید برود، به سمت فعالیتهای سوداگرانه همچون بازار ارز و سکه و بازار زمین و مسکن سوق پیدا کند.
دو پدیده سبب تشدید این وضعیت میشود. یکی نبود اهرمهای مالیاتی قوی و مؤثر مبتنی بر اطلاعات شفاف اقتصادی برای کاهش جذابیت فعالیتهای غیرمولد و دیگری عملکرد نظام بانکی است. نظام بانکی گلوگاه اصلی هدایت نقدینگی در اقتصاد کشور است، اما ناکافی بودن قوانین نظارتی و نبود ضمانتهای اجرایی مؤثر، میدان را برای تقویت فعالیتهای غیرمولد از سوی آنها باز کرده است. بانکها به موجب مجوزی که از بانک مرکزی دارند، میتوانند چند برابر پول خلقشده توسط بانک مرکزی، خلق اعتبار کنند، اما شواهد حاکی از آن است که تنها بخش کمی از این پولها به سمت تولید میرود [5] و متأسفانه بانکها همانند بنگاههای اقتصادی، تنها به فکر سود و زیان خود هستند و مسائل مهم ملی را نادیده میگیرند.
انقلاب اسلامی در طول عمر مبارک خود، همیشه درگیری و تنش با دشمنان داشته و به خواست خدا، توانسته است در صحنههای مختلف، سربلند بیرون آید. این توفیقات با شناسایی و رفع ضعفها صورت گرفته است. در جنگ اقتصادی که در حال حاضر جریان دارد هم باید ضعفها شناسایی گردد و برای رفع آنها تلاش شود.
پینوشتها:
[1]. رهبر انقلاب بارها بر اهمیت دشمنشناسی و شناخت نقشههای او تأکید کردهاند. برای نمونه: «متأسفانه عدهای امروز حساسیت پیدا کردهاند؛ تا گفته میشود دشمن، لجشان میگیرد که چرا میگویید دشمن! دشمن هست، نمیشود شما دشمن را ندیده بگیرید. هیچکس یک ملت و یک جماعت را برای اینکه دشمن خود را ندیده است، خاکریزهای دشمن را ندیده است، اسلحهی دشمن را ندیده است، توطئهی دشمن را نفهمیده است، ستایش نخواهد کرد. خود دشمن بهطور صریح میگوید که من دشمنی میکنم. خود دشمن میگوید که من برای ایجاد اختلال در ایران، بودجه میگذارم. برای تشنج افکار در ایران، رادیو درست میکنم. میخواهم مردم ایران دو دسته شوند. ولی ما بگوییم نیست!؟ این سادهلوحی نیست!؟ بنابراین دست دشمن هم در کار است. البته اگر ما بیدار باشیم و اشتباه نکنیم، دشمن نمیتواند کاری بکند. پس اشتباه و غفلت و کوتاهی ما یقیناً یک جزء مهم و عنصر اساسی در موفقیت دشمن است.» (بیانات در خطبههای نماز جمعهی تهران، 26 فروردین 1379)
[2]. http://www.treasury.gov/press-center/press-releases/Pages/jl9716.aspx
[3]. بیانات در دیدار رئیسجمهوری و اعضای هیئت دولت، 1391.
[4]. http://ayaronline.ir/1393/10/103635.html
[5] -http://ayaronline.ir/1393/09/10111 منبع: پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی سید علی خامنهای (مدظلهالعالی) انتهای متن/
93/12/05 - 00:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]
صفحات پیشنهادی
موزيكويدئوی جدید همايون شجريان چگونه ساخته شد؟
موزيكويدئوی جدید همايون شجريان چگونه ساخته شد همايون شجريان يك استثناست خوانندهاي سنتي كه محبوبيتي غيرقابل انكار ميان جوانان دارد تكآهنگ صنما براي فيلم آرايش غليظ چندي بعد از انتشار آلبوم نه فرشتهام نه شيطان و همزمان با اكران اين فيلم عرضه شد مجله زندگی ایده آل هایلام در برابر گرد و غبار کم آورد/ زیرساختها هم جوابگو نیست
گزارش خبری ایلام در برابر گرد و غبار کم آورد زیرساختها هم جوابگو نیست شناسهٔ خبر 2494675 شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۹ استانها > ایلام ایلام-هفته گذشته به علت گرد و غبار شدید بخشهای مختلف استان ایلام تحت تاثیر این معضل قرار گرفتند و زیرساختهایی نظیر آب و برق در استان دچار مشکلصدور حدود ۳۰ شناسنامه فني و ملکي ساختمان طي دو - سه سال اخير
۲۵ بهمن ۱۳۹۳ ۱۰ ۳۷ق ظ صدور حدود ۳۰ شناسنامه فني و ملکي ساختمان طي دو - سه سال اخير رئيس سازمان نظام مهندسي استان تهران گفت طي دو الي سه سال اخير تنها حدود ۳۰ شناسنامه فني و ملکي ساختمان صادر شده است به گزارش خبرگزاري موج غفراني رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان استان تهران بامرگ سهتهرانی در انفجار ساختمان مسکونی
مرگ سهتهرانی در انفجار ساختمان مسکونی سخنگوی سازمان آتشنشانی شهر تهران گفت شب گذشته انفجار در یک ساختمان مسکونی به علت نشت گاز جان ۳ نفر را گرفت و 2 نفر نیز شدیدا دچار سوختگی شدند به گزارش فرهنگ نیوز جلال ملکی سخنگوی سازمان آتشنشانی شهر تهران درباره حادثه انفجارچگونه بهترین شکل ناخن را انتخاب کنیم و ناخن هایمان را شکل بدهیم؟+عکس
چگونه بهترین شکل ناخن را انتخاب کنیم و ناخن هایمان را شکل بدهیم عکس آیا میدانید کدام شکل ناخن برای مانیکور ایدهآل شماست ۵ نوع متفاوت شکل ناخن را کشف کنید و بیاموزید که چگونه آنها را سوهان بزنید بیضیکناره های مخروطی شکل ناخن های بیضی شکل زیبایی برای انشگتان خانمها میسازدریزش ساختمان تجارت جهانی فردوسی؟!
ریزش ساختمان تجارت جهانی فردوسی بعد از داستان دنبالهدار تخریب علاء الدین گویا قرعه به نام ساختمان دیگری افتاده است ساختمانی که در زمان احداثش حرف های زیادی مطرح شد اما حالا بعد از بهره برداری و در زمانی که مالک پاساژ اقدام به واگذاری مغازهها کرده بحث ناایمن بودن این مرکز خچگونه به رابطه های ناسالم پایان دهیم؟
چگونه به رابطه های ناسالم پایان دهیم خاتمه دادن به رابطهای ناسالم کار آسانی نیست بخصوص زمانی که رابطه مدت زمان زیادی به طول انجامیده باشد اصول و مراحل زیر کمک میکند تا چنین تصمیمی بهتر و راحتتر انجام شود حکم دوستی غیرمتعارف دختر و پسر حکم داستانی است که از همان اول نبایدسخنگوی سازمان آتشنشانی شهر تهران در گفتوگو با فارس: انفجار در یک ساختمان مسکونی جان ۳ نفر را گرفت
سخنگوی سازمان آتشنشانی شهر تهران در گفتوگو با فارس انفجار در یک ساختمان مسکونی جان ۳ نفر را گرفتسخنگوی سازمان آتشنشانی شهر تهران گفت شب گذشته انفجار در یک ساختمان مسکونی به علت نشت گاز جان ۳ نفر را گرفت و 2 نفر نیز شدیدا دچار سوختگی شدند جلال ملکی در گفتوگو با خبرنگار- سالانه 110 هزار واحد ساختمانی در خراسان رضوی برای ایمنی گاز بازدید می شوند
سالانه 110 هزار واحد ساختمانی در خراسان رضوی برای ایمنی گاز بازدید می شوند مشهد - ایرنا - مدیر امور گاز سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی گفت سالانه 110 هزار واحد ساختمانی دراین استان برای صدور مجوز برخورداری از گاز توسط کارشناسان این سازمان بازدید می شوند سید مجید تقوی روز شنبه دچگونه ناراحتی خود را بر طرف کنیم؟
چگونه ناراحتی خود را بر طرف کنیم آیا تا به حال از خود پرسیدهاید که چرا همیشه ناراحت هستید و هرگز طعم شادی و رضایت از زندگی را نچشیدهاید به گزارش فرهنگ نیوز همه ما در طول عمرمان برای شاد زیستن تلاش میکنیم و سعی داریم با دست زدن به کارهای مختلف مثل انتخاب شغل خوب افزایشستاره چگونه سوختی؟
ستاره چگونه سوختی جام جم ورزشی برخی از ستاره های بزرگ دنیای فوتبال آینده خود را با یک انتخاب اشتباه از بین بردند به گزارش جام جم ورزشی تجربه در اکثر موارد نشان داده انتخاب باشگاه تنها بر اساس شهرت و پول چیزی جز زوال یک بازیکن را در پی نداشته است چند بازیکن را سراغ دارید کههمایش مقررات ملی ساختمان با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار میشود
شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۵ نایبرئیس دبیرخانه همایش مقررات ملی ساختمان گفت ششمین همایش مقررات ملی ساختمان با حضور وزیر راه و شهرسازی و مشاور رییس جمهور ششم اسفندماه در شیراز برگزار میشود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در منطقه فارس مهرداد راستی افزود این هما- چگونه از تلفن همراه در برابر آسیب های آب محافظت کنیم
چگونه از تلفن همراه در برابر آسیب های آب محافظت کنیم تهران- ایرنا- بسیار رخ داده که گوشی تلفن همراه در آب بیفتد این درحالی است که صرفا با اجرای چند اقدام ساده می توان آسیب به گوشی را به حداقل رساند و شانس استفاده مجدد از آن را افزایش دهید به گزارش ایرنا از پایگاه خبری ساینس تکچگونه درکودکان محبت اهل بیت را ایجاد کنیم
چگونه درکودکان محبت اهل بیت را ایجاد کنیم من از خدای خود فرزندانی زیبا روی و خوش قامت نطلبیدم بلکه از پروردگارم خواستم فرزندانی به من عطا کند که مطیع خدا و خائف از او باشند به گزارش فرهنگ نیوز آنچه در ساختن شخصیت یک انسان موثر است خیلی پیشتر از مدرسه و جامعه آغاز می شودبنا به فرمایش مقام معظم رهبری تحریمها باید یکجا برداشته شود/ ضرورت اجرای بند به بند جزئیات یک توافق خوب
نکو در گفتگو با باشگاه خبرنگاران بنا به فرمایش مقام معظم رهبری تحریمها باید یکجا برداشته شود ضرورت اجرای بند به بند جزئیات یک توافق خوب یک عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی معتقد است که یک توافق خوب مستلزم اجرای بند به بند جزئیات توافق حاصله است ابراهی۳۳ درصد سهام ساختمانی عمران تکلار واگذار میشود
۳۳ درصد سهام ساختمانی عمران تکلار واگذار میشودبلوک 33 93 درصد سهام شرکت ساختمانی عمران تکلار در روز پنجم اسفند در فرابورس عرضه می شود به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه سنا بلوک 33 93 درصد سهام شرکت ساختمانی عمران تکلار به قیمت پایه هر سهم 2 میلنایبرئیس دبیرخانه همایش مقررات ملی ساختمان خبر داد برگزاری همایش مقررات ملی ساختمان با حضور وزیر راه و شهرساز
نایبرئیس دبیرخانه همایش مقررات ملی ساختمان خبر دادبرگزاری همایش مقررات ملی ساختمان با حضور وزیر راه و شهرسازینایبرئیس دبیرخانه همایش مقررات ملی ساختمان گفت ششمین همایش مقررات ملی ساختمان با حضور وزیر راه و شهرسازی و مشاور رییسجمهور ششم اسفندماه امسال در شیراز برگزار میشود ب-
گوناگون
پربازدیدترینها