واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به بهانه انتخاب اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران/ اهواز در اندیشه پایتخت جهانی کتاب اهواز -ایرنا- اهواز در رقابتی کشوری موفق شد عنوان پایتختی کتاب ایران را به دست آورد که این امر امتیازی ویژه برای خوزستان، اهواز و مردم فرهنگ دوست و اهل مطالعه آن است.
به گزارش ایرنا، در آیین پایانی نخستین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران که دوم اسفند باحضور وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از هنردوستان در کتابخانه ملی درتهران برگزارشد، لوح افتخار و لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو به نمایندگان این شهر به عنوان پایتخت کتاب ایران تقدیم شد.
برای شرکت در نخستین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران 64 شهر با 390 طرح شرکت کرده بودند که از میان آنها شهرهای یزد، بوشهر، گنبدکاووس، نیشابور و اهواز به مرحله پایانی راه یافته بودند که با رای نهایی هیات داوران اهواز با عنوان نخستین پایتخت کتاب ایران معرفی شد.
طرح پایتخت کتاب ایران به منظور آماده سازی هر چه بیشتر مراکز استان های کشور در امر ترویج فرهنگ کتابخوانی در کشور است.
با این طرح، مراکز استان های کشور طرح ها و برنامه هایی را برای دریافت امتیاز پایتخت کتاب ایران شدن به دبیرخانه این طرح ارسال کردند که در این رقابت اهواز موفق به کسب این امتیاز شد.
این طرح دو سالانه است و دوره نخست این طرح امسال برگزار می شود.
اهواز با پنج طرح به نام های طرح شبکه مجازی، سیمای کتاب،شهر کتاب، جایزه کتاب سال، و جشنواره کتاب سال با همکاری سازمان های مردم نهاد، استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد خوزستان، و شهرداری اهواز در این طرح شرکت کرد.
با انتخاب اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران، اهواز خود را آماده می کند تا با اجرای طرح هایی که برنامه ریزی شده، در رقابت بین المللی شهر پایتخت کتاب جهان، شرکت کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان درگفت وگو با خبرنگار ایرنا دراین باره اظهارکرد: 64شهر از کشور در رقابت پایتخت کتاب ایران شدن شرکت کردند که ابتدا از این تعداد 10 شهر با نظر هیات داوران انتخاب شدند.
همایون قنواتی افزود: اهواز با ارسال طرح ها و برنامه هایی برای پایتخت کتاب ایران شدن به دبیرخانه مورد تایید قرار گرفت و موفق به کسب این عنوان شد.
وی بیان داشت: اهواز پنج طرح که هر طرح چندین بخش متفاوت دارد به دبیرخانه ارسال کرد، در این طرح ها تمامی گروه های سنی دخالت داده شده اند، و بخش خصوصی نیز برای آماده سازی فضای اهواز در امر کتاب و کتابخوانی وارد عمل شده است.
وی افزود: اهواز نماینده ایران برای کسب پایتختی کتاب جهان است که باید درمدت یک سال، تمامی تمهیدات و طرح هایی که باید در اهواز اجرا شود عملیاتی گردد.
قنواتی بیان داشت: با انتخاب اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران، پیشانی اهواز و خوزستان فعالیت های فرهنگی می شود.
وی گفت: در سال 2016 میلادی تمامی شهرهای جهان که امتیاز پایتخت کتاب را دریافت کرده باشند به رقابت می پردازند تا شهر پایتخت کتاب جهان تعیین شود.
وی افزود: در این مدت یک ساله ناظران سازمان یونسکو و مسوولان کشوری از روند اجرای طرح های پایتخت کتاب در اهواز دیدن خواهند کرد.
** اهواز با پنج طرح شاخص، پایتخت کتاب ایران شد
دبیر طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اهواز با پنج طرح شامل شبکه مجازی کتاب ایران، سیمای کتاب، مجموعه شهر کتاب اهواز، جشنواره مکتب جنوب و کتاب سال خوزستان پا به این رقابت گذاشت که این طرح های کلی هر کدام در دل خود طرح های متنوع دیگر را ارایه می دهد و به همین دلیل به لحاظ تنوع و فراوانی در بین دیگر شهرها شاخص بود.
محمد سلگی، به مشارکت سازمان های مردم نهاد و هماهنگی و همکاری مسوولان اهواز در اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: بسیاری از طرح های شهر اهواز با مشارکت سازمان های مردم نهاد و انجمن های دانشجویی آغاز شد، و در نهایت به جذب مشارکت بخش های دولتی و خصوصی از جمله توافق همکاری شرکت نفت و توافق با تیم فوتبال فولاد خوزستان رسید.
وی گفت: در این طرح 15 مولفه در دو گروه عمومی و اختصاصی مدنظر هیات داوران بود، و طرح های ارسالی شهرهای شرکت کننده در این رقابت، بر اساس این شاخص ها مورد بررسی قرار گرفتند.
**محتوای طرح های پیشنهادی پایتختی کتاب اهواز فیزیکی، تشویقی و ترویج فرهنگ کتاب است
معاون فرهنگی طرح اهواز پایتخت کتاب ایران نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد:پنج طرح کلان در اهواز برای پایتختی کتاب ایران تدوین و ارایه شده که به دلیل شاخص هایی که دارد این طرح ها را از طرح های پیشنهادی سایر استان ها متفاوت کرده است.
رحمان بهمنی افزود: این پنج طرح شامل شبکه مجازی کتاب ایران است که در این طرح نرم افزاری روی سیستم اندروید راه اندازی می شود که قابلیت اتصال افراد کتابخوان را به یکدیگر دارد، ضمن اینکه بسیاری خدمات دیگر از سوی این نرم افزار قابل اجرا است.
وی بیان داشت: دو طرح دیگر طرح سیمای کتاب و شهر کتاب است که در این دو طرح تلاش می شود فضاهایی در شهر ایجاد شود که نمادهایی از کتاب در آنها به کار رفته باشد.
وی ادامه داد: مقرر شده مجتمعی در ساحل رودخانه کارون در اهواز، با نماد و موضوع کتاب ساخته شود.
معاون فرهنگی طرح اهواز پایتخت کتاب ایران افزود: دو طرح ادبیات مکتب جنوب و کتاب سال خوزستان، طرح های استانی هستند که به معرفی آثار بزرگان ادبیات و کتاب این استان در این طرح استفاده می شود.
وی گفت: مقرر شده به شهری که به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شود، ردیف بودجه ای به منظور اجرای طرح ها در نظر گرفته شود.
بهمنی افزود: پایه اجرای این طرح یک تا دو سال است که از سال 2016 تا 2020 میلادی شهرهای منتخب پایتخت کتاب باید در رقابت بین المللی شرکت کنند.
وی گفت: هر سال یک شهر در کشور به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب می شود، و شهری می تواند در رقابت بین المللی شرکت کنند که تمامی موارد پایتخت کتاب شدن را اجرا کند.
گزارش از: زینب فرحانی
7158/6037/1352
04/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]