محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843062416
تناقضات عجیب و غریب مصوبه مجلس با قانون خدمت وظیفه عمومی! |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تناقضات عجیب و غریب مصوبه مجلس با قانون خدمت وظیفه عمومی!
مصوبه مجلس به رغم داشتن امتیازاتی چون توجه به سربازان غائب، با چنان اشکالاتی مواجه است که میتواند آن را به عنوان نمونهای عجیب در تاریخ قانون گذاری در کشورمان در حافظه ها ثبت کند؛ قانونی که تنها زمانی نفعش به شما میرسد که متخلف باشید، که در غیر اینصورت، راه گریزی از انجام خدمت سربازی ندارید!
کد خبر: ۴۷۷۹۳۷
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۳ - 23 February 2015
راه خرید خدمت برای سرباز فراری ها باز شد ولی کسانی که تخلفی نکرده و قانونی را زیر پا نگذاشتهاند ولی به هر دلیل نمیخواهند به خدمت سربازی بروند، هنوز راهی پیش روی خود نمیبینند و سربازی برایشان «اجباری» است؛ این تنها یکی از اشکالات مصوبه امروز مجلسیان است که برای تبدیل شدن به قانون به زودی به شورای نگهبان خواهد رسید.
به گزارش «تابناک»، به فاصله چندین سال از برچیده شدن طرح فروش خدمت سربازی و در حالی که در سالهای اخیر طول مدت این خدمت افزایش یافته و به دو سال رسیده است، در حالی که کمتر کسی تصور میکرد تغییرات جدیدی پیرامون خدمت سربازی شاهد باشد، به ناگاه لایحه بودجه سال 94 سرآغاز مباحثی در این باره شد که هم عجیب بود، هم با رویکردی عجیب در مجلس مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت به مصوبهای در قوه مقننه ختم شد که در کمال تعجب میبینیم با چند قانون و اصل کلی شدت در تناقض و تعارض است!
بر اساس مصوبه امروز مجلس شورای اسلامی، در بند «ط» تبصره ۱۶ ماده واحده، به دولت اجازه داده شد تا همه مشمولان خدمت وظیفه عمومی را که بیش از هشت سال غیبت دارند با پرداخت جریمه مدت زمان غیبت، معاف کرده و تمام درآمدهای حاصل از اعطای این معافیتها را به حساب درآمد عمومی کشور موضوع ردیف ۱۵۰۱۲۸ نزد خزانهداری کل کشور واریز کند.
این مصوبه نشان میداد که بالاخره پس از سالها بی توجهی به جمعیت چند میلیونی کسانی که از سربازی رویگردانده و متخلف به شمار میآیند، مسئولان تصمیم گرفتهاند مشکلات متعدد این افراد را از بابت نداشتن کارت پایان خدمت مورد توجه قرار داده و در عین حال، هم بازار جعل و فروش این کارت ها را تعطیل نمایند و هم به کسب درآمد از این مسیر و تامین هزینه های دیگر ردیف های بودجه کمک کنند؛ تا اینجای کار جا دارد که از بابت توجه به این مشکلات مغفول مانده به ایشان خسته نباشید.
از این نکته مثبت که بگذریم، خواهیم دید که مصوبه مجلس به اشکالات متعددی مبتلاست؛ نخستین اشکال آنکه میبینیم چه دولت مردان، چه قانون گذاران و چه متولیان نظام وظیفه، هیچ کدام به این مهم دقیق نشدهاند که چرا برای متخلفان، یعنی کسانی که در موعد مقرر به خدمت سربازی نرفته و فراری محسوب میشوند، راهکار فروش خدمت در نظر گرفته شده اما هیچ طرحی برای فروش سربازی کسانی که تخلف نکردهاند ولی ترجیح میدهند به سربازی نروند، وجود ندارد. آیا امتیاز دادن به متخلفان و نادیده گرفتن غیر متخلفان، عادلانه و منصفانه است؟
پر واضح است که پاسخ این سوال منفی است اما چرا به این نکته مهم در تصویب قانون اخیر در مجلس دقت نشده، سوالی است که باید نمایندگان مجلس به آن پاسخ بگویند ولی این تنها یک اشکال مصوبه اخیر است؛ اشکالی اساسی که به خودی خود برای دل سرد کردن بسیاری از تصمیم نمایندگان مجلس درباره فروش سربازی کافی به نظر میرسد.
ایراد بعدی این مصوبه زمانی آشکار میشود که به نکتهای مهم درباره خدمت سربازی دقیق میشویم که با کمال تعجب شاهدیم به دید طراحان مصوبه روز گذشته مجلس و اعضای قوه مقننه نرسیده است. ماده چهار قانون خدمت وظیفه عمومی (متن کامل این قانون را از اینجا دانلود کنید) که میگوید: «خدمت وظیفه عمومی 30 سال است...»
بر اساس این ماده، آنچه در نزد عموم مردم به عنوان خدمت سربازی مطرح است و معادل 24 ماه سربازی است، در حقیقت «دوره ضرورت» خدمت وظیفه عمومی به شمار میآید، نه تمام دوره این خدمت. به این صورت که افراد موظفند 24 ماه دوره ضرورت را سپری کرده و بعد از آن، هشت سال در دوره احتیاط، ده سال در دوره ذخیره اول و ده سال دیگر در دوره ضرورت دوم سپری کنند تا به کل از انجام این خدمت معاف به شمار آیند.
بر این اساس، در صورتی که که جنگی درگیرد، ابتدا از سربازانی در حال گذراندن دوره ضرورت هستند (همان 24 ماه) بهره گرفته خواهد شد، بعد در صورت نیاز سربازانی که کمتر از هشت سال از دریافت کارت پایان خدمت ضروری شان گذشته و در دوره احتیاط هستند، فراخوانده خواهند شد و به همین ترتیب، در صورت ضرورت، نیروهای ذخیره اول و دوم به پادگان ها فراخوانده میشوند.
این قانون یک نکته مهم دیگر هم دارد که از این قرار است: «در هر حال تاریخ خاتمه آن [تاریخ خاتمه خدمت وظیفه عمومی] از سن 50 سالگی تجاوز نخواهد کرد.» البته به این بخش یک استثنا هم افزوده شده که میگوید در صورت ضرورت و بسیج همگانی، این سن تا شصت سال قابل افزایش است.
بر این اساس میتوان دریافت که قانون گذار تلویحا این امتیاز را برای کسانی که تحصیلات بالاتری دارند در نظر گرفته که این مدت از دوران مشمولیت آنها، یعنی 50 سال کاسته شود. حالا بیایید با توجه به بازخوانی این موارد قانونی، بار دیگر مصوبه روز گذشته مجلس را مرور کنیم و موارد تناقض آن با این قانون کلی را مورد دقت قرار دهیم.
کافی است به مبالغ جریمهای که مجلسیان برای فروش خدمت به سرباز فراری ها در نظر گرفتهاند دقیق شویم تا دریابیم که بر اساس آن، اگر مشمول غائب دارای تحصیلات بالاتری باشد، مجبور است مبلغ بیشتری برای جریمه بپردازد. این موضوع زمانی عجیب تر میشود که میبینیم بر اساس مصوبه اخیر، جریمه در نظر گرفته شده با افزایش سالهای غیبت، روند صعودی مییابد. یعنی مشمولی که هشت سال غیبت کرده، مبلغ به مراتب کمتری به نسبت مشمولی که سالیان بیشتری غائب بوده میبایست بپردازد.
نکته عجیب این ماجرا آنجاست که سن مشمولیت در آن رعایت نشده و جریمه مشمولان غائب، به مانند جریمه بانکی در نظر گرفته شده است؛ در حالی که میبایست معکوس باشد. به عنوان مثال، اگر فرد مشمولی هشت سال غیبت کرده باشد، بر اساس قانون خدمت وظیفه عمومی، 22 سال از خدمتش باقی مانده ولی جریمه کمتری برایش در نظر گرفتهاند و در نقطه مقابل، اگر فرد مشمولی 24 سال غیبت کرده باشد، با جریمه بسیار سنگین تری مواجه شده، در حالی که بر اساس قانون خدمت وظیفه عمومی، چند سال بیشتر از سن مشمولیتش باقی نمانده است.
این اشکال زمانی پر رنگ تر میشود که میبینیم بدیهیاتی مانند اضافه خدمت هم نتوانسته توجه نمایندگان را جلب کند تا مکانیزم جریمه را بر اساس آن استوار کرده و بگویند: همان گونه که مشمولان خدمت وظیفه، در صورت عدم مراجعه به موقع برای انجام این خدمت، مشمول جریمه افزایش طول خدمت میشوند، مشمولانی که سالهای بیشتری از غیبتتشان سپری شده، میبایست جریمه بیشتری بپردازند تا معاف شوند!
جالب اینجاست که اگر برای تعیین تکلیف این موضوع به سراغ کتاب قانون خدمت وظیفه عمومی برویم، درخواهیم یافت که در فصل هفتم آن، ذیل ماده 58 که به غیبت ها و مجازات ها پرداخته، قانون گذار جریمه را به چند دسته تقسیم کرده است: مشمولانی که طول غیبتشان تا سه ماه باشد (در دوران صلح)، سه ماه اضافه خدمت جریمه میشوند، بیش از سه ماه، شش ماه اضافه می خورند و از یکسال بیشتر، علاوه بر آن جریمه ها، فراری محسوب شده و به مراکز قضایی معرفی خواهند شد.
بر این اساس جا دارد که به مصوبه روز گذشته خرده بگیریم که چگونه جریمه افرادی که غیبتشان هشت سال و بیش از هشت سال است، در جریمه متفاوت در نظر گرفته شدهاند؟ آیا قانون فوق این موضوع را تایید میکند یا مصوبه روز گذشته، بدون اشاره به این ماده صریح قانونی، آن را ابطال کرده و تخصیص زده است؟
از اشکالاتی از این دست که بگذریم، نیم نگاهی به مصوبه روز گذشته کافی است تا دریابیم طرح فروش خدمت به مشمولان غائب، به نوعی تنظیم شده که مشمولان جوان تر (آنهایی که تازه به سن مشمولیت رسیده و از انجام خدمت سربازی فرار کردهاند) را ترغیب میکند که طول غیبتشان را به هشت سال رسانده و از موهبت خرید خدمت بهره مند شوند و در مقابل، مشمولان میانسال (آنهایی که سالیان سال است سرباز فراری به شمار میآیند، از محرومیت های همراه با این قانون گریزی بیشتر بهره مند شده و آسیب دیدهاند و سن و سالشان زیاد شده و به گفته مسئولان نظام وظیفه، چندان به درد سربازی نمیخورند) را به این باور میرسانند که بهتر است چند سال دیگر تحمل کرده و با عبور از سن 50 سالگی، از مشمولیت درآمده و معاف شوند تا مبلغ هنگفتی صرف خرید خدمت سربازی کنند.
اینجاست که درخواهیم یافت مصوبه مجلس به رغم داشتن امتیازاتی چون توجه به سربازان غائب، با چنان اشکالاتی مواجه است که میتواند آن را به عنوان نمونهای عجیب در تاریخ قانون گذاری در کشورمان در حافظه ها ثبت کند؛ قانونی که تنها زمانی نفعش به شما میرسد که نخست، متخلف باشید و دوم، طول دوران باقی مانده خدمتتان بیشتر از سایرین باشد، چراکه غیر از این، مجبور خواهید شد به ازای هر سال کمتر شدن از سن مشمولیتتان، ده درصد بیشتر جریمه بپردازید!!
مطالب مرتبط
خرید خدمت سربازی برای غایبان آزاد شد + جدول قیمتها
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
رئیسمجلس یک مصوبه دولت را مغایر قانون اعلام کرد |اخبار ایران و جهان
رئیسمجلس یک مصوبه دولت را مغایر قانون اعلام کرد کد خبر ۴۷۴۹۸۸ تاریخ انتشار ۲۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۷ - 13 February 2015 رئیس مجلس شورای اسلامی در نامهای به رئیسجمهور یک مصوبه دولت را مغایر قانون اعلام کرد به گزارش خبرگزاری خانه ملت دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در ناماتفاقات عجیب و غریب در تنها فدراسیون جهانی ایرانیها |اخبار ایران و جهان
اتفاقات عجیب و غریب در تنها فدراسیون جهانی ایرانیها ظاهرا ماجرا از این قرار است که گویی برخی از مقامات ایرانی با مکاتبه با فدراسیون زورخانهای نپال از آنان خواستهاند که به جای خرمشهر میزبانی را برعهده بگیرند و ایران را از این میزبانی محروم کنند کد خبر ۴۷۵۷۳۱ تاریخ انتشار ۲۶مجلس به موانع ایجاد شده در خریدخدمت رای نمی دهد |اخبار ایران و جهان
مجلس به موانع ایجاد شده در خریدخدمت رای نمی دهد کد خبر ۴۷۴۹۹۲ تاریخ انتشار ۲۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۸ - 13 February 2015 عضو کمیسیون تلفیق مجلس با بیان اینکه منع قانونی برای پرداخت قسطی جریمه غایبان خدمت سربازی وجود ندارد گفت برخی افراد که از اعزام به خدمت سربازی غیبت کردند شرایط ممرگ بر اثر آنفولانزایفصلی عجیب نیست! |اخبار ایران و جهان
مرگ بر اثر آنفولانزایفصلی عجیب نیست معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت مرگ بیماران در اثر ابتلا به آنفولانزای فصلی را عادی دانست و گفت در بیماری آنفولانزا یک درصد بیماران دچار ذات الریه میشوند و ذات الریه در کل با درمان ۷ درصد تلفات دارد به این معنی که ۳ درصداحتمال ریاست شاهرودی بر مجلس خبرگان |اخبار ایران و جهان
احتمال ریاست شاهرودی بر مجلس خبرگان دبیر کل جامعه روحانیت مبارز معتقد است که احتمالا آیت الله هاشمی شاهرودی به ریاست مجلس خبرگان خواهد رسید کد خبر ۴۷۶۲۱۶ تاریخ انتشار ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۸ - 17 February 2015 دبیر کل جامعه روحانیت مبارز معتقد است که احتمالا آیت الله هاشمی شاهرودمتن کامل مصوبه کمیسیون تلفیق درباره بودجه ۹۴ |اخبار ایران و جهان
متن کامل مصوبه کمیسیون تلفیق درباره بودجه ۹۴ متن کامل گزارش کمیسیون تلفیق درمورد لایحه بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور در خبرگزاری تسنیم منتشر شد کد خبر ۴۷۵۲۰۱ تاریخ انتشار ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۲ - 14 February 2015 متن کامل گزارش کمیسیون تلفیق درمورد لایحه بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور در خبرگزاتفاق عجیبی که فقط در ایران می افتد! |اخبار ایران و جهان
اتفاق عجیبی که فقط در ایران می افتد افزایش دوباره قیمت حامل های انرژی هرچند کم به زیان مردم است و مردم این افزایش ها را فشار دولت بر مردم تلقی خواهند کرد زمانی که قیمت جهانی فراورده های نفتی کاهش یافته ما نیز باید در این را آن را ارزان کنیم تا حداقل مردم را نسبت به خود بد بین نکدستگاه قضا پولادی را مورد پیگرد قانونی قرار دهد |اخبار ایران و جهان
دستگاه قضا پولادی را مورد پیگرد قانونی قرار دهد کد خبر ۴۷۵۲۲۸ تاریخ انتشار ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۲ - 14 February 2015 عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت فدراسیون فوتبال به علت آماده کردن تمهیدات جهت حضور پولادی در بازی های جام ملت های آسیا و عدم بازگرداندن وی به کشور می تواند ازاتفاق عجیبی که فقط در ایران میافتد! |اخبار ایران و جهان
اتفاق عجیبی که فقط در ایران میافتد هرچند افزایش دوباره قیمت حاملهای انرژی کم به زیان مردم است و مردم این افزایشها را فشار دولت بر مردم تلقی خواهند کرد زمانی که قیمت جهانی فرآوردههای نفتی کاهش یافته ما نیز باید آن را ارزان کنیم تا دستکم مردم را نسبت به خود بدبین نکنیم زیپایان جلسه علنی نوبت صبح امروز مجلس |اخبار ایران و جهان
پایان جلسه علنی نوبت صبح امروز مجلس کد خبر ۴۷۷۹۵۷ تاریخ انتشار ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۲ - 23 February 2015 نایب رئیس مجلس شورای اسلامی دقایقی قبل زنگ پایان جلسه علنی نوبت صبح امروز را به صدا در آورد محمدحسن ابوترابی فرد زنگ پایان نشست علنی نوبت صبح امروز دوشنبه 4 اسفندماه مجلس ششناساییمنافذسوءاستفادهوظیفهدولتاست |اخبار ایران و جهان
شناساییمنافذسوءاستفادهوظیفهدولتاست دادستان کل کشور گفت بسترهایی در نظام اداری وجود دارد که افراد فاسد از آن منافذ سوء استفاده می کنند و باید این بسترها شناسایی و رفع شود و این وظیفه مهم به عهده دولت است کد خبر ۴۷۶۵۱۹ تاریخ انتشار ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹ ۴۸ - 18 February 2015طرحهاینظامتحولسلامت نیازمند توجهمجلس |اخبار ایران و جهان
طرحهاینظامتحولسلامت نیازمند توجهمجلس وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت اجرای دیگر برنامههای طرح تحول نظام سلامت منوط به توجه مجلس شورای اسلامی به اعتبارات پیشنهادی است کد خبر ۴۷۷۰۱۷ تاریخ انتشار ۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰ ۳۲ - 20 February 2015 وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکاعتراض نادران به نحوه اداره مجلس |اخبار ایران و جهان
اعتراض نادران به نحوه اداره مجلس کد خبر ۴۷۶۲۰۲ تاریخ انتشار ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۸ - 17 February 2015 الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی جلسه علنی صبح امروز سهشنبه پارلمان را که به بررسی لایحه بودجه سال 94 اختصاص داشت را با اعتراض به نحوه عملکرد هیات رئیسه مجلسبرخوردبا«پول کثیف»وظیفه دستگاه اطلاعاتی است |اخبار ایران و جهان
برخوردبا پول کثیف وظیفه دستگاه اطلاعاتی است فرمانده نیروی انتظامی با تاکید بر اینکه درباره ورود پولهای کثیف به حوزه انتخابات اظهارنظر نمیکنم گفت ناجا دستگاه اطلاعاتی نیست تا بر احوال کاندیداها ورود پیشهنگام کند کد خبر ۴۷۷۲۷۶ تاریخ انتشار ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۸ - 21 Februarفرکی:در اهواز احساس غریبی نکردم |اخبار ایران و جهان
فرکی در اهواز احساس غریبی نکردم کد خبر ۴۷۵۱۶۹ تاریخ انتشار ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷ ۵۵ - 14 February 2015 سرمربی تیم فوتبال سپاهان اصفهان که امروز مقابل تیم سابقش قرار گرفته بود گفت من امروز خیلی به فوتبال فکر نمی کردم و دوست داشتم بازی هر چه زودتر تمام شود به گزارش ایسنا حسین فرکیجزایری:مصوبه مجمع تشخیص مسأله تازهای نیست |اخبار ایران و جهان
جزایری مصوبه مجمع تشخیص مسأله تازهای نیست معاون ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد انتخابات و عدم ورود نیروهای مسلح به گروهها جریانات و احزاب سیاسی گفت این موضوع مسأله جدیدی نیست و همواره مدنظر نیروهای مسلح بوده است کد خبر ۴۷۵۶۳۳ تاریخ انتشارتوصیه رئیس مجلس به مجمع تشخیص مصلحت |اخبار ایران و جهان
توصیه رئیس مجلس به مجمع تشخیص مصلحت رئیس مجلس شورای اسلامی در پیشنهادی به مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت سیاستهای کلی به اندازه کافی نوشته شده است مجمع تشخیص از این پس به جای نوشتن سیاستهای کلی بر اجرای آنها توسط قوای سهگانه نظارت کنید کد خبر ۴۷۶۱۴۴ تاریخ انتشار ۲۸ بهمن ۱۳۹۳-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها