تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802817388




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توصیه رئیس مجلس به مجمع تشخیص مصلحت |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: توصیه رئیس مجلس به مجمع تشخیص مصلحت
رئیس مجلس شورای اسلامی در پیشنهادی به مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: سیاست‌های کلی به اندازه کافی نوشته شده است. مجمع تشخیص از این پس به جای نوشتن سیاست‌های کلی بر اجرای آنها توسط قوای سه‌گانه نظارت کنید.
کد خبر: ۴۷۶۱۴۴
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵ - 17 February 2015


رئیس مجلس شورای اسلامی در پیشنهادی به مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: سیاست‌های کلی به اندازه کافی نوشته شده است. مجمع تشخیص از این پس به جای نوشتن سیاست‌های کلی بر اجرای آنها توسط قوای سه‌گانه نظارت کنید.

به گزارش خبرنگار ایسنا، علی لاریجانی در همایش اقتصاد مقاومتی، گفت: این سیاست‌ها با سه رویکرد تدوین شده است. شرایط جاری کشور، اقدامات مورد نیاز، تأکید بر لزوم جدی بودن مسئولان و توجه به روح حاکم بر مواد اقتصاد مقاومتی از مهمترین آنها است.

رابطه دانشگاه و اقتصاد ضعیف است رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که در نظام تصمیم‌سازی کشور باید صاحب‌نظران حضور موثر داشته باشند، خاطرنشان کرد: در این بخش دچار مشکل هستیم. رابطه دانشگاه و اقتصاد ضعیف است. از یک سو قبول نکردن تز راه‌های رفع مشکلات تولید در دانشگاه‌ها و از سوی دیگر تعطیل بودن بخش‌های تحقیق و توسعه در صنایع مانع رشد اقتصادی پایدار مبتنی بر اصول دانش‌بنیان است.

نماینده مردم قم خاطرنشان کرد: البته استقلال بودجه تحقیق و پژوهش در دانشگاه‌ها از صنایع هم دلیل استقلال دانشگاه‌ها از صنایع است.

لاریجانی در توصیه‌ای به دانشگاهیان کشور از آنان خواست تا راه‌های اجرایی برای پیوند اصولی بین بودجه دانشگاه‌ها و صنایع را جستجو و پیشنهاد کنند.

صاحب‌نظران باید زنجیره صنعت و دانشگاه را طراحی کنند

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید فرمولی برای انجام منطقی و طبیعی این مسأله ارائه شود. چرا که به صورت دستوری چنین مسائلی پیش نمی‌رود. صاحب‌نظران باید زنجیره صنعت و دانشگاه را طراحی کنند.

وی محور سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را مردمی شدن اقتصاد دانست و افزود: اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باید طبقه‌بندی باشد. اولین گام نیز مردمی شدن اقتصاد است. البته نباید فراموش کنیم که سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی نیز در پی مردمی کردن است. اما واگذاری بنگاه‌های دولتی بابت رد دیون دولت به سایر بخش‌های دولت انجام گرفت و متأسفانه مانع از مردمی شدن واقعی اقتصاد شد.

باید فضای رقابت در تولید در همه بخش‌های بوجود آید

وی خطاب به تصمیم‌ گیران و تصمیم سازان کشور تأکید کرد: باید فضای رقابت در تولید در همه بخش‌های بوجود آید. در غیر این صورت کیفیت تولیدات داخلی افزایش نخواهد یافت.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که قبل از تحریم‌ها تعداد بیکاران کشور بالا بودند، گفت: امروز نیز 42 درصد از فارغ‌التحصیلان کشور بیکارند. افرادی که باید کارآفرین باشند خانه نشین هستند.

وی با بیان این‌که افزایش حجم دولت به آبادانی کشور لطمه زد استخدام کردن در بخش دولتی بدترین راهبرد چابک شدن و کارآمدی اقتصاد ملی است. از 180 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی و جاری کشور تا پایان سال جاری 150 هزار میلیارد تومان صرف بودجه جاری خواهد شد. با این وضع پولی برای رونق تولید باقی نمی‌ماند.

نماینده مردم قم خواستار پیوند اقتصاد کشور با اقتصاد جهانی شد و افزود: طی 36 سال گذشته باید فکری برای پیوند گلوگاه‌های اقتصاد جهانی به اقتصاد ملی می‌شد تا امروز تحریم‌ها بی‌اثر می‌شد.

مناطق آزاد به دروازه واردات کشور مبدل شده است

لاریجانی فلسفه تأسیس مناطق آزاد را حمایت از صادرات دانست و ابراز تأسف کرد: امروز مناطق آزاد به جای این‌که سکوی صادرات باشد به دروازه واردات کشور مبدل شده است. اگر چنین وضعیتی خوب است پس کل ایران را منطقه آزاد اعلام کنید. اما بدانیم که این مسأله به صلاح نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این‌که منابع صندوق توسعه ملی باید صرف استقلال اقتصادی و پایداری کشور شود، خاطرنشان کرد: صندوق توسعه ملی باید استقلال اقتصادی کشور را تضمین کند مشروط بر آنکه درآمدهای نفت و گاز به این صندوق واریز شود و در قالب تسهیلات به بخش‌های خصوصی و تعاونی، سرمایه‌گذاری شود. اما گهگاه از طرق قانونی و غیرقانونی دچار دستبرد می‌شود.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش بابیان این‌که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به خاطر تحریم‌ها نوشته نشده است، گفت: تحریم‌ها نیشتری به تدوین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است. اقتصاد ایران از مشکلات دیرینه‌ای رنج می‌برد که ریشه در چند دهه گذشته دارد.

وی با اشاره به دیدگاه‌ های اقتصادی شهید مدرس، گفت: شهید مدرس علاوه بر مسائل سیاسی و مدیریتی کشور در حوزه‌ اقتصادی نیز دغدغه داشت. ایشان در حوزه توانمند کردن تولید و آبادنی کشور حرف‌های ارزشمندی دارد. مشکلات امروز اقتصاد ایران همان مشکلات صد سال قبل دوره مدرس است.

وی ادامه داد: اداره شدن اقتصاد توسط دولت یا خام فروشی مواد معدنی و خرید محصول نهایی از خارج از جمله مواردی است که صد سال قبل هم با آنها روبرو بودیم. اقتصاد دولتی و سوسیالیستی حتی پس از انقلاب هم باقی ماند. به همین دلیل اصلاً به اقتصاد کشور وارد نشدند.

استقلال اقتصادی اگر برونزا نباشد نمی‌تواند عدالت ایجاد کند

نماینده مردم قم با انتقاد به پیاده نشدن تئوری استقلال اقتصادی امام خمینی (ره)، گفت: اقتصاد ایران در برابر برخی دسایس از مقاومت کافی برخوردار نیست. به معنای دیگر تئوری امام خمینی (ره) مبنی بر استقلال اقتصادی به موازات استقلال سیاسی، فرهنگی و امنیتی به درستی محقق نشده است. استقلال اقتصادی اگر برونزا نباشد نمی‌تواند عدالت ایجاد کند بنابراین استقلال سیاسی و فرهنگی بدون استقلال اقتصادی ‌آسیب‌پذیر است.

منظور از استقلال اقتصاد، مهار تاثیرگذاری دشمن است

وی ادامه داد: در استقلال اقتصادی منظور نظام بستن دروازه‌های کشور نیست بلکه به معنای بازدارندگی و مهار تأثیرگذاری دشمنان بر تصمیمات داخلی و جلوگیری از اختلال اقتصاد داخلی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که کشور گران اداره می‌شود، گفت: بهره‌وری به اندازه هزینه‌هایی که در کشور می‌شود مورد توجه قرار نمی‌گیرد. به همین دلیل منابع کشور تبدیل به رشد اقتصادی نمی‌شود. نقایص در این حوزه باید رفع شود. باید عیب‌های آن را ببینیم و اشکالاتمان را رفع کنیم. فشارهای اقتصادی غرب نیز به دلیل همین نقایص داخلی به اجرا درآمده است. وقتی علت را رفع کنیم معلول نیز از بین می‌رود.

باید اراده اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به وجود آید

به گفته لاریجانی، اکثر بندهای اقتصاد مقاومتی شفاف و غیرمبهم است. تنها باید اراده اجرای این سیاست‌ها در مسئولان بوجود آید.

نماینده مردم قم با تأکید بر این‌که اسناد بالادستی نباید موجب گم شدن روح سیاست‌های اقتصاد مقاومتی شود، گفت: باید به روح حاکم بر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی توجه شود و آن روح همانا رونق تولید و رشد اقتصادی بر محور مشارکت مردم است.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن