واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: باز شدن دریچه سد زاینده رود لبخند بر لب کشاورزان شرق اصفهان نشاند اصفهان- ایرنا- خبر جریان مجدد آب در مسیر رودخانه زاینده رود، کشاورزان استان بویژه منطقه خشک شرق اصفهان را شادمان کرد.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در سفر اخیر به اصفهان مهمترین مطالبه مردم این خطه را مسئله آب خواند و بر حفظ منابع آبی کشور و تغییر نحوه استفاده از مخازن و منابع برای مدیریت بهتر در همه بخش های شرب، کشاورزی و صنعت تاکید کرد.
دکتر روحانی به شعارهای مردم مبنی بر احیا و توجه به زاینده رود نیز اشاره کرد و گفت: احیای زاینده رود، حق مسلم اصفهان و همه مردم است، بنابر این با همدلی و یکپارچگی و وحدت باید کاری کرد که زاینده رود زنده و زاینده بماند.
وی زاینده رود را نه تنها مظهر تمدن اصفهان بلکه آن را متعلق به سراسر ایران دانست.
این اظهارات رییس جمهوری موجب ترغیب مدیران به پیگیری بازگشایی جریان زاینده رود و تحقق وعده داده شده به کشاورزان برای تامین آب کشت پاییزه شد و از صبح یکشنبه دریچه های سد زاینده رود برای رهاسازی 65 متر مکعب در ثانیه آب برای مصارف کشاورزی باز شد.
آب در رودخانه زاینده رود در شهر اصفهان و شرق آن، پس از حدود 18 ماه خشکی این رودخانه، در 15 آبان تا نیمه آذر سال جاری برای آغاز کشت پاییزه جریان یافت و این بار تا تاریخ 20 اسفند برای آبیاری مجدد کشت پاییزه جریان خواهد داشت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی شهرستان اصفهان با اشاره به اینکه در سال جاری همچنان وضعیت بارندگی ها در شرق اصفهان امیدوار کننده نیست، گفت: به میزان حدود 50 درصد سطح زیر کشت این منطقه در سال های پرآبی، امسال به زیر کشت دو محصول عمده گندم و جو رفته است.
مهرداد مرادمند افزود: حدود 40 هزار هکتار اراضی کشاورزی در شرق اصفهان زیر کشت پاییزه رفته که امیدواریم در سال زراعی جاری با کمترین خسارت محصولات برداشت شود.
وی با بیان اینکه 37 هزار خانوار کشاورز زندگی و معیشتشان وابسته به زمین های زراعی مذکور است، گفت: در سال آینده بنا به میزان بارش های فروردین برای آب زاینده رود تصمیم گیری می شود.
وی تاکید کرد: بنا به شواهد ظاهری به نظر می رسد کشاورزی شرق اصفهان در فروردین ماه نیز نیازمند بازگشایی آب سد زاینده رود برای سومین دوره خواهد بود.
تا دو سه روز آینده جریان آب به پل های تاریخی شهر اصفهان و سپس اراضی کشاورزی شرق این شهر خواهد رسید و فضای پارک های همجوار این پل ها را سرشار از سرزندگی و شور و غوغای مردم اصفهان و گردشگران خواهد کرد.
از 15 آذر تاکنون مدیران آب منطقه ای اصفهان با رها کردن اندکی آب مانع از خشکی کامل زاینده رود در شهر شده بودند.
سد زاینده رود گنجایش افزون بر یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب آب را دارد و اکنون میزان ذخیره این سد 287 میلیون متر مکعب است.
زاینده رود به عنوان بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران از کوههای زاگرس مرکزی بویژه زردکوه بختیاری سرچشمه می گیرد و در نهایت به تالاب گاوخونی در منطقه کویری شرق اصفهان می رسد.
بخش اعظم حوضه زاینده رود دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و 19 کانون جمعیتی از آب آن بهره مند می شود.
کاهش بارش ها و خشکسالی در شش سال اخیر موجب شده است که زاینده رود از یک جریان آبی دائمی به یک رودخانه فصلی بدل شده و اولین تاثیر کم آبی زاینده رود در سال های گذشته به شماره افتادن نفس تالاب گاوخونی بوده است.
گ/7143/ 6508
04/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]