واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جشن تکلیف الهی،معنوی دانش آموزان دختر سوم ابتدایی چابهار برگزار شد چابهار – ایرنا - جشن تکلیف دانش آموزان دختر سوم ابتدایی چابهار در مدرسه نسترن خسروی با حضورمعاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش چابهار، معاون پرورشی و تربیت بدنی،کارشناسان اداری و آموزشی با همراهی پرشور دانش آموزان و والدین آنان برگزار شد.
به گزارش ایرنا، معاون مدیرکل و مدیرآموزش وپرورش چابهار روز یکشنبه در این آیین معنوی با تبریک به دانش آموزانی که به سن تکلیف و انجام فرایض دینی رسیده اند گفت: والدین باید دختران را همانند حضرت زینب (س) و زینبی تربیت کرده و الگوی آنان درزندگی حضرت فاطمه (س) باشد.
حیبب الله سراوانی اساس تربیت فرزندان را برپایه معیارهای الهی و خداباوری دانست و افزود: رسالت تربیت فرزندانمان برعهده معلمان و والدین بویژه مادران است.
در این مراسم دانش آموزان دختر مدرسه ابتدایی نسترن خسروی با اجرای ویژه برنامه های مختلفی چون شعر و دکلمه خوانی ، طواف نمادین خانه خدا، تئاتر و به جا آوردن نماز شکر بخشی از توانمندی ها معنوی و فرهنگی خود را به نمایش گذاشتند.
مدیرآموزش وپرورش چابهار درپایان مراسم از دستاوردها و ابتکارات دانش آموزان این مدرسه ابتدایی در چابهار بازدید کرد.
و اما کنکاشی درباره چرایی برگزاری جشن تکلیف در جامعه ایرانی و اسلامی :
تکلیف چیست؟
وقتی پسر یا دختر به سنّ معیّنی رسیدند و بالغ شدند، به آنان «مکلّف» گفته می شود. کسی که به سنّ تکلیف می رسد، باید دستورهای دینی را انجام دهد و به واجبات عمل کند و از آنچه خداوند ممنوع ساخته (یعنی محرّمات) پرهیز کند.
خداوند، برای آنکه ما به سعادت برسیم و راه صحیح زندگی را بشناسیم، هم در وجود ما «عقل» قرار داده است و هم بوسیله پیامبران «دین» فرستاده است تا با عمل به راهنماییهای عقل و دین، انسانهایی کامل و سعادتمند شویم. این را هم باید بدانیم که آنچه را خداوند بر ما «واجب» دانسته و از ما خواسته است که عمل کنیم، کارهای نیک و سودمند و مفید برای خودمان و جامعه است و آنچه را که «حرام» دانسته و از آن نهی فرموده است، کارهای ناشایست و زیان آور است که برای جسم و روح ما ضرر دارد.
از این جهت، کسی به سعادت می رسد که در اجرای فرمان خدا کوشا باشد و دقیقاً دستورهای دینی را که دستور خداوند است، انجام دهد.
جشن تکلیف برای چیست؟
ما برای هر عید یا هر مناسبت خوبی که از سوی پروردگار به عنوان نعمتی به ما رسیده باشد، جشن می گیریم تا بدین وسیله سپاسگزاری و شکر و شادی خودمان را نشان دهیم.
به تکلیف رسیدن، یک عید به حساب می آید، چون از نظر عقلی و جسمی به حدّی رسیده ایم که خداوند به ما دستور می دهد و ما خوشحالیم که خواسته ها و دستورهای او را اطاعت کنیم و بنده شایسته او به حساب آییم و چه افتخاری از این بالاتر؟ ما با «جشن تکلیف»، نعمتهای خدا را گرامی می داریم و این روز بزرگ را که در آن به سنّ تکلیف رسیده ایم، بعنوان یک روز پرشکوه و خاطره ای به یادماندنی در ذهن می سپاریم.
بعضی از دانشمندان بزرگ اسلامی هم در گذشته، روز تکلیف خود را با مراسمی که برگزار می کردند، جشن می گرفتند، مثل «سید بن طاووس» و به فرزندانِ خود سفارش می کردند که این روز بزرگ را جشن بگیرند.
خاطره جشن تکلیف، یک خاطره شیرین تربیتی و معنوی است. مناسب است که نوجوانان عزیز، تاریخ دقیق تولّد خود را بدانند، تا بتوانند روز مکلّف شدن خود را طیّ مراسمی جشن بگیرند و شادی کنند.
شکرانه تکلیف
غیر از آنچه در مراسم «جشن تکلیف» اجرا می شود، خوب است خود دختر یا پسری که به سنّ تکلیف می رسد، به شکرانه و سپاس این نعمت، چند کار انجام دهد:
1 ـ سجده شکر برای سلامتی و نعمت تکلیف.
2 ـ کمک به نیازمندان و دادنِ صدقه.
3 ـ سلام دادن به فرشتگانی که همراه انسانند و کارهای خوب و بد را می نویسند.
4 ـ پناه بردن به خدا از شرّ شیطان.
5 ـ کمک خواهی از خدا و دعا برای موفقیت در انجام وظیفه.
1744/ 6081
03/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]