تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834467652




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- پایش و نظارت اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار الزامی است / ادوات آبیاری کیفی نیست


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیر جهادکشاورزی: پایش و نظارت اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار الزامی است / ادوات آبیاری کیفی نیست تهران - ایرنا - وزیر جهادکشاورزی بر نظارت و پایش اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار در کشور تاکید کرد و گفت: با وجود محدودیت منابع آبی، معتقدیم باید طرح های آبیاری تحت فشار با جدیت و سرعت بیشتری در اراضی کشاورزی کشور اجرایی شود.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمود حجتی روز یکشنبه در نشست معاونان، مدیران و کشاورزان نمونه و بخش خصوصی مشکلات و راهکارهای اجرای طرح آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی کشور را مورد بررسی قرار داد و افزود: نبود آموزش، ترویج، پایش و نظارت بر اجرای طرح های سیستم های آبیاری تحت فشار از عمده مشکلات بخش کشاورزی در مدیریت مصرف بهینه آب است.
وی با بیان آنکه نصب کنتورهای حجمی یکی از راهکارهای مدیریت بهینه مصرف آب در بخش کشاورزی است، اظهار داشت: به طور حتم نصب کنتورهای حجمی در کنار اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار می تواند تاثیر بسزایی در کاهش مصرف آب و افزایش بهره وری بخش کشاورزی داشته باشد.
وی یکی از مشکلات سیستم های آبیاری تحت فشار در کشور را پائین بودن کیفیت ادوات آبیاری از جمله لوله ها و پمپ دانست و تصریح کرد: متاسفانه مواد پلی اتیلن بکار رفته در ساخت لوله های آبیاری تحت فشار از کیفیت خوبی برخوردار نیست به همین دلیل بخشی از کشاورزان از ادوات بکار گرفته شده در این بخش راضی نیستند.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال مواد پلی اتیلن تهیه شده در کشور در بخش تولید قفس ماهی در بخش شیلات حتی مناسب نیست، بنابراین متعتقدیم مواد پلی اتیلن تهیه شده درکشور مشخصات و ویژگی های مورد نظر ما در بخش سیستم های آبیاری تحت فشار را تامین نمی کند.
وی گفت: بارها گفته شده؛ مواد پلی اتیلن تولیدی کشور کیفی نیست زیرا از مواد درجه سه و حتی در تولید آنها از بازیافتی ها استفاده می شود.
حجتی افزود: در حال حاضر ما ادوات سیستم های آبیاری تحت فشار را خریداری نمی کنیم بلکه کشاورز و پیمانکاران این محصولات را خریداری و نصب می کنند، در صورتی که ادوات مورد نیاز آبیاری تحت فشار توسط معاونت آب و خاک کشاورزی با کیفیت و حجم زیاد تهیه و تامین می شد و در اختیار کشاورزان قرار می گرفت، می توانست در کاربردی کردن سیستم های آبیاری تحت فشار موثر باشد.
وی ادامه داد: به نحوی که وزارتخانه مواد اولیه را با کیفیت و قیمت مناسب از پتروشیمی یا بورس خریداری می کرد و برای ساخت لوله به صورت حق العمل کاری در اختیار کارخانجات می گذاشت تا محصول با کیفیت و قیمت مناسب تولید و تحویل کشاورزان شود.
وی افزود: پلی اتیلن به عنوان یکی از محصولات صنعت پتروشیمی قیمت آن به طور مستقیم به بهای نفت وابسته است بنابراین انتظار می رفت با کاهش بهای نفت به یک سوم، نرخ پلی اتیلن نیز کاهش یابد اما متاسفانه نرخ این محصول کاهش پیدا نکرده است.
وی افزود: تنها مشکل در تولید لوله های سیستم آبیاری تحت فشار نیست بلکه در بحث پمپ و فیلتر نیز با مشکلاتی مواجه هستیم.
حجتی افزود: سیستم آبیاری تحت فشار از هزینه بالایی برخوردار است که کشاورزان به تنهایی قادر به اجرای این سیستم در اراضی کشاورزی خود نیستند در همین راستا دولت 75 درصد از هزینه های تولید را برعهده دارد بنابراین باید آنچه که در سیستم آبیاری تحت فشار استفاده می شود، مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی یکی دیگر از مشکلات اجرای طرح سیستم آبیاری تحت فشار را نبود آموزش، ترویج و فرهنگ سازی عنوان کرد و گفت: اجرای هر سیستمی در کشور نیازمند آموزش و پشتیبانی است بنابراین در حال حاضر کشاورزان نیز به آموزش و ترویج کارشناسان و متخصصان در اجرا و استفاده از سیستم های آبیاری تحت فشار نیاز دارند تا بتوانند با استفاده صحیح از این روش به تولید اقتصادی دست پیدا کنند.
وزیر جهاد کشاورزی یکی از اقدامات مهم موسسه تحقیقات آب و خاک را افزایش بهره وری در آب برشمرد و افزود: در تلاش هستیم از دانش، نوآوری و تکنولوژی های نوین سیستم های آبیاری زیرسطحی که در دیگر کشورهای پیشرفته بکار گرفته می شود، نیز استفاده کنیم.
حجتی درباره توسعه کشت گلخانه ای در کشور، گفت: در نظر داریم با جدیت کشت سبزی و صیفی را به سمت کشت گلخانه ای سوق دهیم چرا که با کشت گلخانه ای خیار یک میلیون و 100 میلیون مترمکعب آب و با کشت گلخانه ای گوجه فرنگی بیش از 2 میلیون مترمکعب آب صرفه جویی می شود که می تواند در کاهش مصرف و مدیریت مصرف نقش بسزایی داشته باشد.
وی اضافه کرد: با کشت گلخانه ای خیار، دیگر محصولات همچون فلفل و بادمجان نیز در گلخانه ها کشت می شود و باید کشت متراکم در گلخانه ها نیز مورد توجه قرار گیرد.
وی بر تعامل و همکاری وزارتخانه های نیرو و جهادکشاورزی تاکید کرد و گفت: هم اکنون بخش کشاورزی نمی داند که چه میزان آب دارد و از چه میزان بهره مند می شود بنابراین از وزارت نیرو خواست تا هرچه سریعتر آب قابل قبول و متعارف بخش کشاورزی در دشت های مختلف کشور را تعیین و اعلام کند.
وی با بیان اینکه هر کجا محدودیت منابع آبی است پای بخش کشاورزی و کشاورزان را به وسط می آورند، افزود: کشاورزان ما به دلیل قدمت این بخش و اقلیم خشک از گذشته تاکنون با مشکل کم آبی مواجه بوده اند بنابراین بیشتر از کشاورزان دیگر کشورها در نحوه مصرف آب و مدیریت آب کشاورزی دقت می کنند.
وی درباره اسناد اراضی کشاورزی، گفت: در حال حاضر اراضی تصرفی کشاورزی کمتر از 10 درصد است که برای اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار در این اراضی نمی توانیم اقدامی انجام دهیم.
به گفته وی، برخی از اراضی کشاورزی ما تداخلی با اراضی ملی است که در تلاش هستیم مشکلات این بخش برای نصب سیستم های آبیاری تحت فشار رفع شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، در این نشست مشکل اسناد اراضی کشاورزی و اراضی خرد مالکی، نبود آموزش لازم و ترویج کشاورزان، نبود نظارت بر اجرای طرح سیستم های آبیاری تحت فشار و استفاده کشاورزان، نبود پشتیبانی از تجهیزات و ادوات آبیاری، کمبود اعتبارات، پائین بودن راندمان آبیاری قطره ای در کشور،
جلوگیری از حفر چاه های غیرمجاز و پلمپ آنان مطرح شد.
همچنین به درخواست وزیر جهادکشاورزی قرار شد کارگروهی برای پیگیری مشکلات مدیریت اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار و مدیریت مصرف آب بخش کشاورزی تشکیل شود و این کارگروه در اردیبهشت ماه سال آینده گزارش خود را ارایه دهد.
اقتصام(3)9186**1558



03/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن