واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جبهه دمکراتیک برای آزادی فلسطین: فتح و حماس دیگر در پی دوگانگی نیستند تهران - ایرنا - دبیر کل جبهه دمکراتیک برای آزادی فلسطین تاکید کرد: فتح و حماس دیگر در پی دوگانگی در مواضع نیستند، زیرا این دوگانگی نفعی برای فلسطینیان نخواهد داشت.
به گزارش روز یکشنبه الیوم السابع، نایف حواتمه با بیان اینکه این رویکرد تاکنون حاصلی برای تامین منافع فلسطین و جهان عرب و بهبود اوضاع در افکار عمومی دنیا نداشته، گفت: بر عکس حضور دو جریان در مساله فلسطین موجب از بین رفتن زمینه وفاق در تصمیمات جمعی ملی شده است.
وی در مصاحبه با خبرگزاری "الشرق الاوسط" در عمان ادامه داد: وقتی همه گروهها و جریانات فعال در عرصه سیاسی فلسطین برای یک راه حل ملی به توافق می رسند، این جریان دوپارچه به نوعی تلاش برای دور زدن این تلاشها و بی اثر کردن آن می کنند، به عنوان مثال توافق 2014 را داشتیم که پس از آن دو طرف با دور زدن آن توافق دیگری امضا کردند و همه چیز به هم ریخت.
وی گفت: ما ملتی تحت اشغال هستیم، از این رو به همه نیروها و ظرفیتها در آن واحد نیاز داریم و مجالی برای دیکتاتوری فردی یا استبداد حکومتی یا استبداد دوپارچه ای و نظیر اینها نداریم ... فلسطین در داخل با نافرمانی های داخلی و بن بستهایی با دولتهای راست افراطی در اسراییل مواجه است و از سوی دیگر کشورهای منطقه هم سرگرم مسایل داخلی خودشان هستند، همین امر موجب می شود، ظرفیت و توان موجود در جهان عرب برای حل مساله اصلی فلسطین، بلا استفاده بماند.
دبیر کل جبهه دمکراتیک برای آزادی فلسطین، بر لزوم اتخاذ یک موضع یکپارچه توسط فلسطینیان و اعزام یک گروه مذاکره کننده همصدا برای مذاکرات مستقیم قاهره تاکید کرد و گفت: بنا نیست گروه دو یا چند دسته ای به پای میز مذاکرات بفرستیم، باید با اعزام یک گروه یکپارچه با موضع روشن و مشخص موضع یکسانی اتخاذ کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تلاشها و فعالیتهایی برای متقاعد کردن هیات اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین برای تغییر موضع خود در اصرار بر حضور فتح و حماس در مذاکرات (به همان شیوه دور قبل) در دست انجام است.
دبیرکل جبهه دمکراتیک برای آزادی فلسطین در زمینه ترکیب کنونی حکومت فلسطین نیز گفت: دولت رامی الحمدلله در چارچوب توافق و تقسیم قدرت بین فتح و حماس تشکیل شد، ازهمین رو به عقیده من این دولت دوام چندانی نخواهد داشت، زیرا از زمان تشکیل تاکنون اقدام شاخصی نداشته و به علاوه افراد مستقل و پاکدست و با نگرش وحدت طلبانه ای آن را نمایندگی نمی کنند تا بتواند بر مسایل حل نشده حاصل از دوپارچگی قدرت بین این دو جریان نظارت کرده و آنها را حل کند.
حواتمه ادامه داد: به عنوان جریانهای فعال برای آزادی فلسطین نیاز به شراکتی حقیقی داریم که در آن همه نیروها و گروههای فلسطینی حضور داشته باشند تا بتوانیم به پیروزی دست یابیم. علت این چندگانگی و انشعابات در سطح ملی غلبه منافع گروهی تنگ نظرانه مورد نظر تفکیک طلبان در جنبش فتح و حماس است.
وی با بیان اینکه جدایی ویرانگر و بیهوده فتح و حماس دارد وارد هشتمین سال خود می شود، گفت که این جدایی همچنان ادامه دارد، زیرا همه ابزار و عناصر قدرت در رام الله در دست فتح و در نوار غزه در دست حماس است و اسراییل بیشترین استفاده را از این جدایی و تفکیک می کند. این وضعیت تبدیل به سلاحی در دست اسراییل شده که در مقابل محمود عباس از آن استفاده می کند و ملت فلسطین و کشورهای عربی در واقع بیشترین ضربه را از آن می خورند .
وی با تاکید بر ضرورت از بین بردن این جدایی و تفکیک و ایجاد وحدت ملی و تشکیل دولت ملی ائتلافی گفت: این دولت باید متشکل از چهره های مستقل و پاکدست باشد و به رفع اختلافهای حل نشده هشت سال گذشته بین این دو جریان و دعوت از تمام آحاد ملت فلسطین برای شرکت در انتخابات با حضور همه گروهها همت کند و امور جاری دولت و تصمیم گیریها هم در این فاصله به هیات اجرایی سازمان آزادیبخش واگذار شود.
دبیر کل جبهه دمکراتیک آزادی فلسطین در زمینه مذاکرات هم اظهار داشت: ما با محدود شدن مذکرات به آمریکا مخالف هستیم، ما خواهان مذاکرات جدید مبتنی بر قطعنامه های رسمی بین المللی به ویژه قطعنامه 2012 هستیم . دیگر از مذاکرات بی نتیجه 21 سال اخیر تحت نظر آمریکا خسته شده ایم و باید برای دستیابی به راه حلهای سیاسی بار دیگر به سازمان ملل باز گردیم.
حواتمه گفت: 21 سال است، این مذاکرات تحت نظارت آمریکا در حال انجام است و عملا تاکنون هیچ نتیجه ای نداشته ، به همین دلیل باید مذاکرات جدیدی تحت نظر پنج کشور عضو شورای امنیت و سازمان ملل آغاز شود و نشستی بین المللی برای حل مساله فلسطین برگزار شود. مساله فلسطین دارد وارد شصت و هفتمین سال خود می شود، بی آنکه حتی یک نشست بین المللی برای حل آن برگزار شده باشد، یا شورای امنیت برای آن کاری کرده باشد، در حالی که برای بحران بین ایران و غرب و بحران سوریه و اوکراین چندین نشست و همایش بین المللی برگزار شده است.
وی تاکید کرد: نمی توان بدون در نظر گرفتن دیدگاهها و حقوق فلسطینیان برای تشکیل دولت مستقل فلسطین با مرکزیت بیت المقدس اشغالی و حل مشکل بازگشت آوارگان طبق قطعنامه 194، برای مساله فلسطین تصمیم گیری کرد .
این مسوول فلسطینی گفت: دستاوردهای سیاسی و مردمی انقلاب فلسطین و مقاومت و مبارزات فلسیطینیان قابل توجه بوده و اوج این دستاوردها در قطعنامه مهم 2012 سازمان ملل متبلور شد.
وی اظهار داشت: پس از امضای معاهده رم، باید به دنبال فعال کردن دادگاههای کیفری و جنایی بین المللی و سایر موسسات وابسته به سازمان ملل برای کنار زدن اسراییل درعرصه قانونی و بین المللی و احقاق حقوق حاکمیتی ملت فلسطین باشیم تا بتوانیم کشورهای جهان را به قطع همکاریهای اقتصادی ، دانشگاهی و سیاسی با این کشور ترغیب کنیم تا نیروهای راست افراطی و استعمارگر داخل اسراییل را مانند نظام آپارتاید در آفریقای جنوبی به تمکین در برابر تصمیمات جامعه بین الملل وادار نماییم .
وی اضافه کرد: وحدت ملی مردم فلسطین بزرگترین عامل مقاومت در برابر یهودی سازی و اشغال بیت المقدس و شهرک سازیهای اسراییل است و تنها وسیله دفاع از حقوق قانونی و بین المللی ملت ما است.
وی از همه فلسطینیان خواست در حل بحرانهای جاری در کشورهای عربی نقشی مثبت ایفا نمایند و افزود: ما با هرگونه دخالت منفی فلسطین در هر یک از کشورهای عربی مخالف هستیم و مخالفت خود را با تروریسم و افراط گرایی خونین جاری در این کشورها تحت پوشش سیاسی سازی دین نیز اعلام می کنیم.
خاورم/ 6002**1651
03/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]