تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن غبطه مى خورد و حسادت نمى ورزد، منافق حسادت مى ورزد و غبطه نمى خورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817396228




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ژنرال نامدار با اسفندیار چه می کند


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


شرکت مپنا؛
ژنرال نامدار با اسفندیار چه می کند
شرکت مپنا پس از چندماه تمرکز روی مطالعه این میدان به وزارت نفت اعلام کرد که میدان نفتی اسفندیار دیگر توجیه اقتصادی برای توسعه و سرمایه گذاری ندارد و از این رو این شرکت حاضر به سرمایه گذاری در این میدان نیست.





به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، میدان های نفتی اسفندیار، فروزان و میدان های گازی فرزاد(A) و فرزاد(B)  با کشور عربستان مشترک اند. میدان نفتی فروزان با میدان مرجان عربستان سعودی مشترک است. آخرین وضعیت برداشت ایران از میدان مشترک نفتی فروزان روزانه حدود ۴۰ هزار بشکه است، این در حالیست که شرکت سعودی آرامکو روزانه بالغ بر ۴۰۵ هزار بشکه نفت خام، از بخش مربوط به عربستان سعودی این میدان، برداشت می کند.این همان روایت رقابت نفسگیرماست. اما داستان اسفندیار در نسخه نفتی آن اسفبارتر است. قریب به نیم قرن از کشف میدان نفتی اسفندیار می گذرد، در حالیکه قرارداد‌های منعقد شده برای توسعه این میدان همواره با شکست روبه رو شده است.

 در سال 1381، قرارداد توسعه میدان نفتی اسفندیار در قالب بیع متقابل با هدف تولید روزانه چهار هزار بشکه نفت، با شرکت پترو ایران منعقد شد. اجرای پروژه پنج سال و زمان خاتمه آن بهار 1386 بود. اما شرکت نفت فلات قاره به عنوان بهره‌بردار اعلام کرد این میدان توان تولید بیشتر را دارد. درخواست تغییر شرح کار اولیه و افزایش ظرفیت تولید، تامین مالی پروژه را با مشکلات زیادی روبه‌رو کرد، به طوری که این افزایش هزینه را شورای اقتصاد تصویب نکرد و در نهایت اجرای پروژه متوقف و اجرای طرح توسعه این میدان با شرکت پترو ایران فسخ شد. در سالهای پس از آن نیز، قراردادی که با پتروناس مالزیایی بسته شد به انجام نرسید و توان داخلی هم در توسعه این میدان ناتوان ماند. اگر توسعه میدان نفتی اسفندیار طبق طرح اولیه در بهار 86 با ظرفیت تولید روزانه 4 هزار بشکه به بهره‌برداری می‌رسید، با در نظر گرفتن متوسط قیمت نفت در طول سال‌های گذشته، تاکنون درآمدی معادل حداقل یک میلیارد دلار نصیب کشور می‌شد.


به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، زیان ایران از تعلل 13 ساله در بهره برداری از میدان نفتی اسفندیار تنها به یک میلیارد دلار ختم نمی شود. عربستان سالهاست با برداشت نفت با کیفیت از این میدان مشترک به سبد صادراتی نفت خود تنوع و کیفیت بخشیده است، اما در طی چندسال گذشته سعودی ها برداشت از این میدان نفتی را با استفاده از انواع روش های ازدیاد برداشت افزایش داده اند، بطوری که شنیده شده، نفت این میدان مشترک برای همیشه از دسترس ایران خارج شده است. بخش عربی میدان اسفندیار لؤلؤ نام دارد. شرکت عربستانی آرامکو خلیج که مسئولیت توسعه منطقه ای عملیاتی شامل 4 میدان نفتی لؤلؤ، دورا، حوت و خفجی را برعهده دارد از سال 1961 تاکنون حدود 300 میلیون بشکه نفت خام از۵۳۲ میلیون بشکه نفت خام درجای این منطقه عملیاتی را برداشت کرده است.

با روی کار آمدن دولت جدید و سیاست تمرکز بر میدان های مشترک نفت و گاز، شرکت مپنا به وزارت نفت اعلام کرد که آماده است توان خود را برای توسعه میادین مشترک قرار دهد و از شرکت ملی نفت خواست تا میادین مشترکی پیشنهاد دهند. شرکت ملی نفت ایران نیز سال گذشته میدان نفتی اسفندیار را برای توسعه به شرکت مپنا پیشنهاد داد و شرکت مپنا مکلف شد که راسا اقدام به مطالعه میدان برای تهیه MPD آن کند. اما پس از چندماه تمرکز روی مطالعه این میدان به وزارت نفت اعلام کرد که میدان نفتی اسفندیار دیگر توجیه اقتصادی برای توسعه و سرمایه گذاری ندارد و از این رو این شرکت حاضر به سرمایه گذاری در این میدان نیست.

 اسفندیار هنوز در انتظار سرمایه گذار است. انتظاری که مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره ایران برآن صحه می گذارد. سعید حافظی تصریح می کند: این میدان از گرین فیلدهایی است که نیاز به سرمایه گذار دارد اما هنوز سرمایه گذاری برای ورود به این میدان پیدا نشده است./گفتار/110
 
 



۰۳/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۲:۲۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن