تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر بنده‏اى بخواهد چيزى بخواند يا كارى انجام دهد و بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827449861




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‎دهد سفری به چلبی اوغلی قونیه زیبای ایران


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‎دهد
سفری به چلبی اوغلی قونیه زیبای ایران
مقبره چلبی اوغلی به عنوان یکی از آثار تاریخی، زیبا و برجسته استان زنجان و شهرستان سلطانیه تداعی کننده قونیه زیبای ایران است.

خبرگزاری فارس: سفری به چلبی اوغلی قونیه زیبای ایران



 به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، مقبره چلبی اوغلی یکی از مقبره‎های باشکوه و در عین حال مرموز استان زنجان است که در شهرستان سلطانیه قرار گرفته است. مقبره چلبی اوغلی بحق یادآور خانقاه‎هایی است که در تصاویر مختلف دیده و یا تا حدودی با آنها آشنا شده‎ایم، رقص سمای چلبی اوغلی به همراه یارانش در دیار سلطانیه در این بنای زیبای تاریخی به خوبی فهمیده می‎شود، توضیحات راهنمای بنای چلبی اوغلی چشم هر بیننده‎ای متوجه اسرار و رموز این بنا می‎کند. تاریخ نویسان بسیاری در خصوص چلبی اوغلی گفته و نوشته‎اند اما هنوز این اثر تاریخی ارزشمند در زنجان ناشناخته است و در طی این سال‎ها به نظر می‏رسد تنها رحمتی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان عظمت این بنای تاریخی را به خوبی درک کرده و حتی تورهای خبری نیز برای خبرنگاران زنجانی برای آشنایی بیشتر با این بنا و آشنایی با روزگارانی که کمتر کسی به آن پرداخته است، برگزار کرده است.

در سفر به چلبی اوغلی به ظاهر بنایی در خور توجه دیده نمی‎شود اما با مطالعه آنچه در این بنای تاریخی گذشته است جذب تاریخی می‎شوی که به قول مدیرکل میراث فرهنگی زنجان برخی‎ها هزینه کرده‎اند تا بگویند این بنا به نام چلبی اوغلی نیست. بقعه چلبی اوغلی در 500 متری جنوب غربی سلطانیه، بر سر راه سلطانیه – خدابنده، قرار گرفته، باستان شناسان و محققان این مجموعه را به سلطان چلبی منسوب کرده و تاریخ احداث بنا را سال 728 هجری قمری می‎دانند. *رد پای مولوی عارف ایرانی در چلبی اوغلی این بنا توسط مرید نامدار جلال‎الدین رومی، ملقب به مولوی یکی از بزرگترین حکیمان و عارفان ایران، در قرن هشتم هـجری. قمری ساخته شده است و این رد پای تاریخی بسیار شگفت‎انگیز است که شاید کمتر کسی به این موضوع بسیار مهم توجه کرده باشد. ارتفاع این بنا 16 متر و قطر دهانه آن شش متر است، چلبی اوغلی بر اثر بیماری در سال 716 هـجری. قمری درگذشت، این مجموعه از دو بخش خانقاه و مقبره تشکیل شده است. خانقاه شامل صحن مرکزی بوده و در اضلاع غربی و شرقی آن حجره‎هایی قرار گرفته‌ است که با تدبیر مسئولان وقت به هتلی بسیار شکیل و زیبا تبدیل شده و علاقه‎مندان می‎توانند برای بازدید از آثار تاریخی سلطانیه چند روزی را میهمان این مردم مهمان دوست باشند. پلان معماری این مجموعه با الهام گرفتن از عقاید و مراتب صوفیه طراحی و هر یک از فضاها با عملکردی خاص، اجرا شده است. واحد نخستین در قسمت ورودی به مرتبه فقرا اختصاص داشته طالبان جنت، مرتبه بعدی این فرقه، در زوایای قسمت ورودی جای گرفته و حجره‎های انفرادی صحن مرکزی با دارا بودن درهای کوتاه، محل ریاضت مریدان با توجه به مراتب آنها بوده است که هنوز هم آثاری از این ورودی‎ها به چشم می‎خورد. صحن خانقاه محل سماع جمعی بوده که سلطان در وسط و مریدان در گرداگرد آن حلقه می‌زدند و بدین ترتیب حلقه ذکر بر پا می‎شده است، احتمالاً واحدهای جنوبی خانقاه به عنوان کلاس‌های آموزشی و فضای واقع در طرفین ایوان جنوبی محل حلقه ذکر زمستانی استفاده می شده است. طبقه دوم بنا در طرفین ایوان به شدت فرو ریخته و گرداگرد آن نیز مفهوم خاصی جز یک پناهگاه ندارد، قرینه‎سازی در کل مجموعه چلبی اوغلی رعایت شده  و مصالح اصلی بنا را لاشه سنگ‎ها و ساروج تشکیل می‎دهد و سقف حجره‎ها و زوایا گنبدی شکل است. قسمت دوم این مجموعه تاریخی بقعهٔ معروف به سلطان چلبی است. پلان این بنا هشت ضلعی بوده و هر ضلع آن از نمای خارجی به طول 4.16 متر، به ارتفاع 17 متر و طول 7.5 متر با زیبایی خاصی طراحی و اجرا شده است. سبک مزار سلطان چلبی در این آرامگاه اهمیتی به سزا دارد، از این نظر که این قبر، حلقه ذکر صوفیه را تداعی می‌کند،این بنا به نحو بسیار زیبایی مرمت شده و حجره‌های دراویش تبدیل به اتاق‎های بسیار زیبای هتل شده و رستوران و کافی‎شاپ آن پذیرای مهمانان داخلی و خارجی در قونیه ایران است. مدیرکل میراث فرهنگی،‌ صنایع دستی و گردشگری استان زنجان نیز در مورد این بنا معتقد است، مرمت و استحکام بخشی در بنای تاریخی چلبی در حال انجام است و قرار است پیش از هر نوع عملیات مرمتی برای جلوگیری از ریزش بنا با چوب بست و تخته‎کوبی مهار شود. *هتل سه ستاره چلبی اوغلی یحیی رحمتی دوخت و تعویض نمای آجری شامل آماده‎سازی، آجر تراشی و نصب آجر تراشی و نصب آجر جدید با آجر ختایی را از دیگر اقدامات در این مجموعه دانست و گفت: در سال‎های گذشته بنای چلبی اوغلی تفاوت بسیاری کرده و امروز می‎توان از آن به جای هتل 12 اتاقه سه ستاره استفاده کرد.
وی با بیان اینکه بنای تاریخی چلبی اوغلی زمانی خانقاه صوفیان اهل سلطانیه بوده که مرید آنان یکی از شاگردان برجسته مولانا محسوب می‎شده است، افزود: 12 شاگرد گرد شیخ براق جمع می‎شدند و به ریاضت و سماع می‎پرداختند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با اشاره به اینکه شیخ براق از شاگردان چلبی بود که به دلیل ارادت فراوان به شیخ چلبی، مشهور به چلبی اوغلی یا همان پسر چلبی مشهور شد، تصریح کرد: مقبره شیخ براق در بنایی بلند و با گنبدی زیبا در پشت خانقاه قرار گرفته و در نوع معماری برای خود حرف‎های بسیاری برای گفتن دارد.
رحمتی با بیان اینکه  بیش از 70 درصد بنای خانقاه در طول تاریخ تخریب شده است، افزود: در گذشته هر یک از این 12 اتاق محل اسکان و خواب هر یک از شاگردان چلبی اوغلی محسوب می‎شده است.
گفتنی است، کف زمین بقعه که مثل سایر قسمت‎ها سنگ چین شده اما طراحی متفاوت آن نشان می‎دهد برای رسیدن به کنار قبر که در دو متری زیر زمین قرار دارد، باید از سرداب وارده شده و مسیری را که روی همین سنگ فرش‎ها نقش بسته است، طی شود،درب چوبی روی زمین را که بر می‎داری ورودی دالانی است که به محل دفن چلبی اوغلی منتهی می‎شود اگر چه به گفته راهنمای جلبی اوغلی جنازه شیخ برداشته شده و در حال حاضر فقط قبر خالی در بقعه قرار دارد.
انتهای پیام/73003/

93/12/03 - 05:06





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن