واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک استاد دانشگاه: باید جلو بلندمرتبه سازی در بجنورد گرفته شود بجنورد - ایرنا - یک استاد دانشگاه خوارزمی گفت: با توجه به واقع شدن بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی، بر روی گسل فعال، باید جلو بلندمرتبه سازی در این شهر گرفته شود.
به گزارش ایرنا دکتر "پیمان همامی" روز شنبه در همایش "لرزه خیزی بجنورد و آسیب شناسی زلزله" اظهار کرد: ظرفیت لرزه خیزی بجنورد، نشان می دهد که این منطقه گسل های فعال دارد و هر آن امکان دارد زلزله ای با قدرت بالا در این منطقه روی دهد که باید آماده مقابله با آن شویم.
استادیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه خوارزمی با ارایه مقاله ای با عنوان "لرزه خیزی بجنورد، آسیب شناسی زلزله بجنورد با نگاهی به زلزله سال 75"، افزود: با توجه به وجود گسل در این منطقه، توصیه می شود از بلندمرتبه سازی در شهر بجنورد پرهیز شود.
وی گفت: اگر ضرورت ساخت بلندمرتبه سازی در این شهر احساس می شود باید مطالعات ویژه ای قبل از اقدام به ساخت، صورت گیرد.
به گفته وی اقدامی که در "بم" کرمان بعد از زلزله 82 در ساخت ساختمان کوتاه انجام شد در شهر بجنورد، مرکز خراسان شمالی نیز باید رعایت شود.
وی که 22 سال سابقه محاسبه سازه را دارد، پیشنهاد ایجاد پژوهشکده برای اجرای طرح های پیشگیری از خسارت زمین لرزه در این استان لرزه خیز را داد و افزود: با اجرایی شدن این پیشنهاد طرح های پیشگیری از خسارت زمین لرزه در این استان زودتر به نتیجه خواهد رسید.
به گفته وی از سال 75 که زلزله شدیدی در بجنورد رخ داد و خسارات جانی و مالی نیز داشت، شتاب در اجرای طرح های پیشگیرانه در منطقه مطلوب نبوده است.
معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی نیز در این همایش گفت: باید مسوولان بعد از زلزله سال 75 بجنورد، برای بهبود ساخت و ساز، اعمال قوانین و ضوابط، کنترل و نظارت را تشدید می کردند.
"محمدحسین علی نیا" افزود: لازم است به زمین لرزه در استان توجه ویژه ای شود و نباید منتظر ماند که حادثه ای رخ بدهد و دچار خسارت شویم و بعد از آن به فکر افزایش کنترل و نظارت و تجدید نظر در آییننامه ها در ساخت و ساز بیفتیم.
وی با اشاره به این که ساخت و ساز در مقوله ساختمان، رشد کنترل و نظارت و طراحی که اکنون اتفاق می افتد، طبق آیین نامه 2800 است، گفت: علاوه بر این، تجدید نظر، بازنگری و طراحی در آییننامه ساخت و ساز ساختمانی در دست پی گیری است.
معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی بر توجه بیشتر و رعایت مقوله تاسیسات شبکه ها در مقابله با بروز احتمالی حوادث پیش بینی نشده از جمله زمین لرزه تاکید کرد و گفت: در این حوزه آیین نامه و شیوه نامه مصوبی نداریم تا در اجرای شبکه های تاسیسات خط انتقال آب، گاز، برق و فاضلاب ملاک عمل قرار گیرد.
وی افزود: با توجه به این که خراسان شمالی در مسیر شبکه خط انتقال گاز قرار دارد باید نسبت به مقاوم سازی شبکه ها از جمله شبکه گاز در برابر زمین لرزه ها اقدامات لازم صورت گیرد.
وی با اشاره به این که در خراسان شمالی ظرفیت مناسبی در بخش دانشگاهی دولتی و غیرانتفاعی در رشته عمران وجود دارد، گفت: ضرورت دارد دستگاه های اجرایی استان در مقاوم سازی شبکه های انتقال از ظرفیت مراکز علمی استان برای پیشگیری از بروز حوادث استفاده کنند.
علی نیا همچنین با تاکید بر اینکه در مدیریت بحران و پیشگیری از حوادث، از جمله زمین لرزه، نباید روستاها را نادیده گرفت، افزود: بیشترین آسیبی که روستاهای استان را تهدید می کند، وقوع زمین لرزه است.
وی گفت: نظارت بر صدور پروانه ساختمان و ساخت و ساز در مناطق روستایی استان باید از قبل، جدی تر شود تا شاهد کمترین آسیب در مناطق روستایی باشیم.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی نیز از برگزاری نشست های هم اندیشی دانشگاهیان در اجرای طرح های پیشگیری از زمین لرزه در استان خبر داد و گفت: این استان دارای گسل است و باید با حساسیت بیشتری به طرح های پیشگیری توجه شود.
"علی اصغر بدیعی مقدم" افزود: امسال با احیای مدیریت بحران در این اداره کل، کمیته ریز پهنه بندی زلزله را در استان تشکیل و فعال کردیم و در سال 94 قراردادی برای اجرای طرح تهیه ریزپهنه بندی زلزله استان با دانشگاه بجنورد امضا می شود.
وی گفت: با تهیه طرح ریزپهنه بندی زلزله استان، اطلاعات آن در اختیار دستگاههای مرتبط با ساخت و ساز قرار می گیرد و در بحث سازه ها، طراحی ها بهتر و دقیق تر از قبل خواهد شد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی نیز گفت: با توجه به این که این استان جزو استان های لرزه خیز کشور محسوب می شود باید برای پیشگیری از آن به مدیریت حرفه ای بیشتر توجه شود.
"علی اکبر رمضانی" افزود: صرف برگزاری روز زلزله و ایمنی در مدارس و سازمان ها کارساز نیست بلکه باید به فرهنگ سازی و پیشگیری از زلزله باید به دید حرفه ای نگاه کرد.
وی وظیفه مهندسان عمران را در پیشگیری از خسارت ناشی از زمین لرزه بسیار خطیر دانست و گفت: تشدید نظارت بر ساخت و ساز و برگزاری همایش های موثر از جمله راهکارهای مدیریت بحران و پیشگیری از وقوع این حادثه است.
این همایش یکروزه با حضور جمع زیادی از مهندسان عمران و مسوولان دستگاه های اجرایی خراسان شمالی در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد برگزار شد.
خراسان شمالی واقع در شمال شرق کشور، با 867 هزار نفر جمعیت، از کانون های اصلی زمین لرزه است و شهر بجنورد، مرکز این استان در سال 75 زمین لرزه ویرانگری را تجربه کرده است. ک/2
6204/5132
02/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]