واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس بازار سرمایه؛ روان سازی بازار با کاهش حجم مبنا/ بازنگری در دستورالعمل ها نشانه حمایت سازمان از سهامداران است تهران - ایرنا - یک کارشناس بازار سرمایه در خصوص مصوبه اخیر هیأت مدیره سازمان بورس در خصوص حجم مبنا، گفت: این اقدام سازمان بورس برای روان سازی بازار بسیار موثر است و نشان می دهد که سازمان بورس به منظور حمایت از سرمایه گذاران اقدام به بازنگری در قوانین و دستورالعمل ها کرده است.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، حسین خزلی خرازی افزود: مصوبه جدید در خصوص کاهش حجم مبنا، اقدام بسیار موثر و مثبتی از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار به شمار می رود زیرا موجب می شود تا در شرایط فعلی، بازار روان تر از سابق شود.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: این دیدگاه کلی که بازنگری در جزئیات و دستورالعمل های سازمان بورس و به خصوص دستورالعمل های معاملاتی و ادبیات های مالی برای حمایت از سرمایه گذاران شروع شده اقدام بسیار مناسبی است و نشان می دهد که سازمان بورس از سهامداران حمایت می کند.
وی در خصوص دلیل تصویب قوانین حجم مبنا در سالهای گذشته، اظهار داشت: قانون حجم مبنا در سازمان کارگزاران تصویب شد، چرا که در آن زمان مشکلات بزرگ تری در بازار سرمایه وجود داشت اعم از اینکه در آن زمان سامانه معاملات با مشکل مواجه بود و حتی سیستمی که شاخص را محاسبه می کرد امکان محاسبه میانگین موزون قیمت را نداشت.
وی در خصوص محدودیت های موجود در سازمان کارگزارن و تصویب حجم مبنا، ادامه داد: در آن زمان حجم مبنا به دلیل جلوگیری از انحراف معاملات و در واقع دستکاری بازار وضع شد و به این دلیل که امکان محاسبه میانگین وزنی وجود نداشت(Rated Average Price) فرمولی به نام حجم مبنا وضع شد و حجم مبنایی با نرخ 8 در ده هزار برای شرکت ها ایجاد شد.
خرازی خاطرنشان ساخت: بنابراین ریشه تاریخی حجم مبنا باز می گردد به محدودیت های موجود در بازار سرمایه در روزهای پیشین، لذا هم اکنون با پیشرفت سیستم های فعال در بازار سرمایه و طبق استانداردهای معمول دنیا براساس میانگین موزون، کاهش حجم مبنا موجب روان شدن معاملات شده و سازمان بورس به راحتی می تواند در قدم بعدی این حجم مبنا را حذف کند. کمااینکه در سالهای پس از آن فرابورس ایجاد شد و حجم مبنا نیز برای معامالت لحاظ نمی شود، با این حال معاملات آن بسیار روان انجام می شود و میزان نقدشوندگی بالایی نیز دارد.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص سیستم های پیشرفته بازار سرمایه در عصر حاضر، گفت: به نظر می رسد بازار سرمایه کشورمان می تواند هم اکنون همگام با استانداردهای جهانی حرکت کند به این دلیل که هم اکنون بازاری داریم که حجم معاملات آن، میزان سهام شناور آزاد، تعداد دفعات معاملات، آنلاین تریدینگ و 1200 ایستگاه کارگزاری موجود در آن از بازارهای جهانی چیزی کمتر ندارد. بنابراین، شرایط برای پیاده سازی استانداردهای جهانی در بازار سرمایه هم اکنون فراهم شده است.
اقتصام(1)9141**1558
01/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]