واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشکلات موجود در حوزه آب نتیجه کم کاری بخش دولتی و کشاورزان است سنندج - ایرنا - معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت گفت: مشکلات موجود در حوزه آب نتیجه کم کاری بخش دولتی و همچنین کشاورزان است و همه به یک اندازه در این زمینه مقصر هستیم.
به گزارش ایرنا، عباس کشاورز روز پنجشنبه در همایش «آب و کشاورزی پایدار» در روستای کروندان شهرستان دهگلان افزود: دولت چاره ای جز اصلاح سیستم مدیریت آب با همکاری کشاورزان ندارد.
او با اشاره به مشکلات ناشی از کم ابی در دشت های قروه و دهگلان گفت: باید راه حلی برای وضعیت کنونی ترسیم کرد تا کشاورزی پایدار منطقه و کشور به خطر نیفتد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه تصریح کرد: وضعیت دشت های دهگلان و قروه نیز همانند دریاچه ارومیه است و اگر مدیریت صحیحی اعمال نشود لطمات جبران ناپذیری را هم در این منطقه شاهد خواهیم بود.
او با اشاره به اینکه 600 سفره زیرزمینی مانند دریاچه ارومیه در حال خشک شدن است گفت: همه به کمبود آب و همچنین به اینکه از آب های زیرزمینی زیاد از حد برداشت نموده ایم اذعان داریم.
وی به ارزش ذاتی آب اشاره کرد و گفت: بخش کشاورزی تحمل این همه اشتغالزایی را نداشته و باید در این خصوص منطقی برنامه ریزی نمود.
کشاورز راه حل این مشکلات را مدیریت صحیح، همفکری دستگاه های متولی و کشاورزان و تفاهم و تعامل آنها دانست و بیان داشت: تنها با ایجاد یک مدیریت واحد، تعامل بین دستگاهی و بهره گیری از ظرفیت احاد مردم می توانیم بحث کمبود آب را مدیریت کنیم.
قائم مقام خانه کشاورز کشور نیز این گردهمایی را نشان از نزدیکی مسئولین و مردم دانست و برگزاری آن را برای بخش کشاورزی کشور به فال نیک گرفت.
عنایت الله بیابانی استفاده از تعقل در برنامه ریزی بخش کشاورزی را به جای احساسات کارگشا دانست و گفت: برخی ها معتقدند کشاورزان مقصر اصلی کاهش آب های زیرزمینی هستند در حالی که کشاورزان آب را برای تولید مواد غذایی مورد نیاز مردم مصرف می کنند.
به گفته وی ذات کشاورزی آب بر است و نباید کشاورزان را مقصر در مباحث کم آبی و خشکسالی دانست.
نماینده مردم قروه و دهگلان نیز در این گردهمایی بر اصلاح پروانه های بهره برداری، ترویج الگوی کشت مناسب و پهنه بندی کشت از جانب وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد و گفت: تا زمانی که پهنه بندی کشت صورت نگیرد مشکلی حل نخواهد شد.
حامد قادرمرزی گفت: دولت باید این وضعیت را مدیریت کند و میزان کشت هرنوع محصولی در کل کشور مشخص باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کردستان نیز این گردهمایی ها را فرصت مغتنمی برای وزارت نیرو دانست تا از طریق آن اطلاع رسانی مناسبی به کشاورزان صورت گیرد.
اقبال شانظری ضمن اشاره به شرایط اقلیمی و وضعیت منابع آب استان اظهار داشت: باید برای شرایط فعلی که با کمبود و بحران آب مواجه هستیم، برنامه ریزی داشت و با تدبیر حرکت نمود.
او ضمن بحرانی توصیف نمودن وضعیت دشتهای ممنوعه دهگلان ، قروه و چهاردولی گفت: متاسفانه در این دشت ها 600 میلیون مترمکعب کاهش آب و افت مخزن داریم و لازم است برای این چالش، تدبیری اندیشیده شود در غیر این صورت در آینده ای نزدیک این دشت ها بخصوص دشت دهگلان به کویر تبدیل خواهد شد.
مهندس شانظری گفت: بالاخره باید از یک نقطه ای شروع کرد و الگویی مناسب تعریف نمود و در این مسیر از جهاد کشاورزی و کشاورزان منطقه انتظار همکاری داریم ضمن اینکه ما هم مشغول اصلاح پروانه های بهره برداری هستیم و آنها را اصلاح خواهیم نمود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان گفت: ضمن اینکه کنتورهای هوشمند را بر کلیه چاه های منطقه نصب خواهیم کرد انتظار همکاری کشاورزان با گروه های شبانه روزی گشت و بازرسی آب منطقه ای را داریم.
وی ضمن اشاره به اینکه وزارت نیرو و مدیریت استان به دنبال انتقال آب به دشت های شرق استان است گفت: باوجود این کار باید الگوی کشت مناسب با شرایط اقلیمی حاضر ترسیم شود تا کمبود آب دشت ها جبران شود.
کریم ذوالفقاری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان نیز بر مصرف معقول و منطقی و متعادل آب توسط کشاورزان تاکید کرد و گفت: در این زمینه با آب منطقه ای به توافق رسیده ایم.
نمایندگان کشاورزان نیز در این گردهمایی بر نصب کنتورهای هوشمند، اصلاح پروانه های بهره برداری و مسدود نمودن چاه های غیرمجاز تأکید کردند.ک/3
1904
30/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]