واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
افزایش 450 مگاواتی ظرفیت نیروگاهها با نصب سامانههای خنک کننده
عضو کميته علمي هفتمين همايش نيروگاههاي برق گفت: با نصب سامانههاي خنککننده در 40 دستگاه توربين گازي، ظرفيت توليد برق کشور در پيک مصرف تابستان 400 تا 450 مگاوات افزايش يافته است.
بهگزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، دکتر علي بهدشتي فعاليت عمده شرکت ئي من سرو را افزايش ظرفيت توربينهاي گازي در فصل گرم بيان کرد و اظهار داشت: هماکنون در شبکه برق توانير حدود 200 توربين گازي وجود دارد که حدود 40 درصد برق کشور از اين توربينها تامين ميشود.
وي افزود : ارتقاي بازده اين توربينها بهويژه در فصل تابستان که پيک اوج برق کشور
قرار دارد، بسيار مهم است.
بهدشتي ادامه داد: در اين توربينها مصرف انرژي بسته به ميزان اکسيژني است که
با توربين مکيده ميشود و در فصل تابستان با گرم شدن هوا و کاهش تراکم اکسيژن، قدرت مکش توربين و ميزان رسيدن اکسيژن به مخزن احتراق 20 درصد کاهش مييابد و به ازاي سه درجه افزايش دما نسبت به شرايط نرمال، دو درصد افت توان در توربين اتفاق ميافتد.
بهدشتي کاربرد سامانههاي خنککننده توربين را خنك كردن هواي ورودي، پايين آوردن دماي پيراموني و تامين اکسيژن مناسب براي رسيدن توربين به حداکثر توان توليد بيان کرد و افزود: نخستين نمونه سامانههاي افزايش ظرفيت و خنککننده در توربين گازي 30 مگاواتي نيروگاه ري پيادهسازي شد و با استفاده از اين سامانه، ظرفيت توربين را که در فصل تابستان به 18 مگاوات کاهش مييافت، توانستيم به 23 مگاوات افزايش دهيم.
وي با بيان اينکه اين طرح در جمع پروژههاي تحقيقاتي و كاربردي قرار داشت و توانست نقطه آغاز مطمئني را براي استفاده از سامانههاي افزايش ظرفيت در سطح كشور ايجاد کند، ادامه داد: تاكنون شركت اي-من سرو توانسته است با نصب اين سامانهها بر روي افزون بر 40 دستگاه توربين گازي در نقاط مختلف كشور، بهطور متوسط توان اين توربينها را تا 30 درصد در فصل گرم سال افزايش دهد و هماکنون 400 تا 450 مگاوات افزايش توليد در پيک مصرف تابستان محقق شده است.
بهدشتي اين سامانهها را شامل سامانه خنککن فاگ (FOG) و مدياي متحرک اعلام کرد و افزود: در ابتداي کار، ما از سامانههاي فاگ که بازده 95 درصدي دارد اما وارداتي است، استفاه ميکرديم، اما در سالهاي اخير توانستهايم با ايجاد تغيير در سامانههاي مديا و بوميسازي اين فناوري، بيش از 85 درصد اين سامانه را در داخل توليد کنيم.
وي درباره صرفه اقتصادي اين سامانهها، گفت: اين سامانهها کشور را از نياز به نيروگاه جديد براي تامين فصل گرم بينياز ميکند و براي توليد هر کيلوواتساعت برق حدود 500 تا 1500 دلار سرمايه نياز است، اما با استفاده از اين سامانه، براي هر کيلوواتساعت توليد برق حدود 30 دلار هزينه ميشود.
بهدشتي با بيان اينکه بهازاي هر مگاواتساعت برق حدود يک مترمکعب آب در سامانههاي خنککن مصرف ميشود، گفت: اين سامانهها به آب تصفيهشده نياز دارد و بر اين اساس ما ايجاد سامانههاي تصفيه آب را در قالب تصفيهخانه بهعنوان يک شاخه کاري مجزا آغاز کردهايم؛ البته مصرف آب در نيروگاههاي بخار 20 برابر اين سامانهها است.
وي درباره برگزاري هفتمين کنفرانس نيروگاههاي برق کشور، گفت: اين همايش فرصتي براي تبادل فکر و تجربه است و در اين فرصت بايد براي تقويت نيروگاهها تجربههاي خود را به اشتراک بگذاريم، چراکه قلب شبکه توليد برق کشور، نيروگاه است و حرکتهاي موثر در اين باره بايد افزايش يابد.
وي با بيان اينکه دستکم 1000 نفر از دستاندرکاران صنعت برق در اين کنفرانس شرکت کردهاند، گفت: صنعتگران برق جزو صنعتگران خوب کشور هستند و مشارکت فعالانه آنان موجب شده است اين همايش در هر دوره بهتر از دوره پيشين برگزار شود ضمن آنکه مقالههاي ارايهشده ، از استانداردهاي قابل قبولي برخوردار است.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
کاهش 29 دردصدی تولید انرژی نیروگاه برق آبی در تهران
نیروگاههای تازه نفس برقآبی وارد مدار میشوند
راهاندازی صندوقهای پروژهای تولید برق / سهم صنعت برق در فرابورس کمتر از یک درصد
احداث نیروگاه برق آبی بسته اردل با مشارکت چین
کد خبر: ۵۱۳۷۸۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]